Nuorten Leijonien pelaaja-arviot: Lambert floppasi taas, yllättäjät nousivat esiin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomen joukkue tuuletti viimeisen kerran puolivälierissä.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Nuorten Leijonien MM-turnaus päättyi karvaaseen puolivälierätappioon Ruotsille. Jatkoaika jakaa arvosanat kunkin Suomen joukkueen pelaajan otteista Kanadassa käydyissä MM-kisoissa.

Maalivahdit

Jani Lampinen, 9

Suomen ykkösmaalivahti oli pelaamissaan otteluissa varma huokuen itseluottamusta. Hoiti oman roolinsa hienosti tarjoten joukkueelle mahdollisuuden voittoon jokaisessa torjumassaan ottelussa.

Aku Koskenvuo, 7,5

Torjui Suomen maalilla kahdessa ottelussa, joista molemmista tuloksena oli tappio. Häneen Suomi ei kummassakaan ottelussa kaatunut, vaikka Yhdysvaltoja vastaan muutama maali livahtikin hieman turhan helposti selän taakse.

Niklas Kokko

Ei pelannut turnauksessa peliäkään. Ei arvosanaa.

Puolustajat

Jimi Suomi, 8,5

Pienikokoinen puolustaja pelasi Suomen kolmospakkiparissa täyttäen ruutunsa mallikkaasti. Yllätti positiivisesti ennakkoluulottomilla otteillaan sekä taidoillaan molemmissa päissä kenttää. Oli Suomen puolustuksen parhaimmistoa kisoissa.

Otto Salin, 8

Kakkosparissa luutineen puolustajan piti olla ennakkoon Suomen parhaita. Kohtalaisesti peliaikaa saanut puolustaja ei erottunut jäällä niin hyvässä kuin pahassakaan. Keräsi huomaamatta kolme syöttöpistettä ja teholukeman +4, jotka olivat lukemina Suomen joukkueen kärkeä.

Ville Ruotsalainen, 8

Seiskapakin roolissa pelannut puolustaja oli iso pala Suomen alivoimakentällisiä ja toteutti rooliaan kelvollisesti. Tasaviisikoin pääsi pelaamaan melko vähän, mutta suoriutui näistä vaihdoista kunnialla.

Kalle Ervasti, 9

Kolmosparin toinen osapuoli täytti hänkin roolinsa esimerkillisesti. Oli kolmella syöttöpisteellään Suomen tehokkain puolustaja yhdessä Salinin kanssa.

Kalle Ervasti oli Suomen onnistujia.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Aleksi Malinen, 8

Kakkospakkiparin toinen puolisko oli melko näkymätön. Sulava luistelija jäi mieleen lähinnä yksittäisistä hyvistä sekä ei-niin hyvistä suorituksista. Ei pettänyt, muttei myöskään tuonut minkäänlaista lisäarvoa. Teholukema kelvollinen +3, joka nostaa arvosanaa ylöspäin.

Topias Vilén, 7

Suomen ykköspuolustaja ja peliaikakuningas tuntui pelaavan lähes joka toista vaihtoa, mikä kertoi hänen merkityksestään joukkueelle. Oli käytännössä joka tilanteessa kentällä. Suoriutui roolistaan kohtuullisesti, mutta ei pystynyt olemaan sellainen vastuunkantaja kuin hänestä odotettiin. Hyökkäyspään tehokkuus jäi puuttumaan.

Aleksi Heimosalmi, 7

Joukkueen varakapteeni ja ykkösparin puolustaja sai puolustajista toiseksi eniten peliaikaa. Paransi otteitaan turnauksen loppua kohti, mutta ei pystynyt ottamaan johtavan pelaajan roolia, jota hänelle ennen turnausta soviteltiin. Erityisesti ylivoimalla odotusarvo oli nyt nähtyä selvästi korkeammalla.

Hyökkääjät

Topi Rönni, 6,5

Pelasi koko kisat nelosketjun keskellä, ja rooli oli olematon. Suoritukset turnauksessa jäivät lähinnä muutamaan blokattuun laukaukseen, muuten oli kentällä täysin näkymätön. Pienestä peliajasta huolimatta Rönniltä odotettiin Liiga-otteiden ja harjoitusturnausten perusteella nähtyä enemmän.

Lenni Hämeenaho, 7

Jäi kovin pieneen rooliin kisoissa ja kentälle päästyään oli todella näkymätön. Ei erottunut edes ylivoimalla, johon hänen piti Liiga-otteiden perusteella tuoda selvää lisäarvoa. Turnauksen ainoat tehopisteet syntyivät Yhdysvallat-ottelussa.

Verner Miettinen, 6,5

Johti Suomen kakkosketjua. Pelasi molempiin suuntiin kohtalaisesti. Ei jäänyt hyvässä eikä pahassa mieleen, mutta kärkiketjujen keskushyökkääjän pitää tuoda jäälle enemmän kuin tasaisen harmaata suorittamista. Yksi syöttöpiste koko turnauksessa oli aivan liian vähän rooliin nähden.

Jani Nyman, 7

Hurjan laukauksen laitahyökkääjä täräytti alkusarjan kovimman kudin, mutta siihen pelaajan uroteot sitten melkein jäivätkin. Haki aktiivisesti haastoja ja laukauksia, mutta painavat vedot eivät löytäneet tietään verkon perukoille. Tehojen osalta kohtalainen turnaus, vaikkakin saldo kaksi maalia ja yksi syöttöpiste on pettymys verrattuna odotusarvoihin.

Kalle Väisänen, 9

Pitkänhuiskea hyökkääjä oli yksi harvoja Nuoria Leijonia, jotka esiintyivät turnauksessa edukseen. Oli osa Suomen kenties parasta hyökkäyskolmikkoa. Teki vaikutuksen vahvoilla haastoillaan ja ratkaisuhalukkuudellaan. Täytti roolinsa erinomaisesti ylittäen häneen kohdistetut odotukset.

Ville Koivunen, 6

Taiturimainen pelaaja oli Suomen joukkueen varakapteeni ja ykkösketjun laitahyökkääjä. Petti odotuksiin nähden pahasti. Rooli ja vastuu huomioiden kaksi syöttöpistettä ei ole millään tasolla riittävä suoritus. Hyökkääjästä ei ollut todelliseksi vastuunkantajaksi.

Ville Koivusen suoritus oli iso pettymys.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Konsta Kapanen, 9

Oli todella positiivinen yllätys Suomelle. Odotusarvo Kapasen kohdalla ei ollut kova, mutta turnauksessa hän onnistui tuomaan tehoja odotettua enemmän ja pelasi samalla vahvaa alivoimaa.

Oliver Kapanen, 7,5

Hoiti kapteenin roolinsa hyvin ja onnistui puolivälierissä pelaamaan turnauksen parhaan ottelunsa. Odotuksiin nähden tehot jäivät kuitenkin uupumaan, eikä näin pystynyt kantamaan riittävissä määrin tulosvastuutaan.

Sami Päivärinta, 9,5

Pelasi hyvät kisat toimivan kentällisen keskushyökkääjänä ylittäen häneen kohdistetut odotukset selvästi. Teki hyvin töitä puolustussuuntaan ja sai luotua paikkoja hyökkäyspäässä. Oli neljällä tehopisteellään sekä teholukemallaan +4 joukkueen parhaimmistoa.

Niko Huuhtanen, 7

Isokokoinen voimahyökkääjä rymisteli turnauksessa kelvollisesti ja oli jo viedä maalillaan Suomen välieriin. Vain kaksi maalia oli saldona lievä pettymys Liigan tulokkaiden pörssikärjeltä. Muutama turha jäähy laskee arvosanaa. 

Brad Lambert, 6

Erottui luistelullaan, mutta ei saanut juuri mitään aikaiseksi. Alisuoriutui odotuksiin nähden, kuten myös elokuun kisoissa.

Aleksanteri Kaskimäki, 7

Aloitti kisat nelosketjun laidalla, kunnes siirrettiin ylimääräiseksi hyökkääjäksi toiseen otteluun. Pelasi hajavaihtoja ja paikkasi loukkaantunutta Rönniä. Ei erottunut niin hyvässä kuin pahassakaan.

Joakim Kemell, 7,5

Oli Suomen paras pistemies neljällä tehopisteellään, mutta pelasi turnauksessa silti alle tasonsa. Teki laukauksellaan tuhoja, mutta kiekon jakaminen sekä peruspelaaminen jäivät ontumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle