Nuorten Leijonien haaste kovenee − seuraa näitä asioita Tšekki-ottelussa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Roby Järventiellä on vielä maalitili avaamatta.
Kuva © Getty Images
Latvia kaatui Nuorten Leijonien avausottelussa helposti, vaikka latvialaiset tekivät ensimmäisestä erästä vaikean. Turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettuu Tšekki, jonka myötä panokset kovenevat.

Edmontonissa paikan päällä nuorten MM-kisoja seuraavat toimittajamme Lassi Seppä ja Tiia Honkamaa listasivat kolme kiinnostavaa ja seuraamisen arvoista asiaa Tšekki-ottelua silmällä pitäen.

Oman pään testaus

Avausottelussa Latviaa vastaan Leevi Meriläistä ei päästy vielä testaamaan kunnolla maalin suulla. Tšekki tuo nopeudellaan paremmin haastetta pelaavalle maalivahdille, oli se sitten Meriläinen tai Juha Jatkola. Puolustuksen tulee myös olla valppaana muun muassa vikkeläkinttuisten Jiří Kulichin ja Martin Ryšavýn kanssa.

Sortuuko Suomi höntyilyyn?

Itseluottamus avausottelun jälkeen on korkealla, mutta ajatellaanko joukkueessa Tšekki kaatuvan yhtä helposti kuin Latvian. Tiistain ottelussa Tšekki kaatoi Slovakian runsasmaalisessa värikkäässä kamppailussa, jossa pääpaino tuntui olevan enemmän hyökkäämisessä kuin puolustuspään kiinnipitämisessä. Lähteekö Suomi mukaan Tšekin poukkoiluun vai pitääkö pelisuunnitelma?

Tulosta ykkösketjun ulkopuolelta

Ykkösketju rallatteli menojaan tiistain ottelussa tehden otteluun neljä maalia. Tulosta voidaan jälleen odottaa kolmikolta Roni Hirvonen - Aatu Räty - Joakim Kemell, mutta pystyykö esimerkiksi Joel Määtän johtama kakkosketju avaamaan maalihanansa. Ykkösketjun maalien varassa pelaamisesta kun voi koitua ongelmia myöhemmin turnauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle