Nuoria tähtiä, kasvojen pesua ja yleisöryntäystä – Mestiksen syyskauden TOP3

MESTIS / Artikkeli
LeKi ja RoKi kuuluvat Mestis-syksyn positiivisimpiin yllättäjiin
Kuva © Jarno Hietaen
Mestis-kausi on siirtynyt joulutauolle ja kinkun paistumista seuraillessa onkin hyvää aikaa katsahtaa sarjataulukkoon, joka on monin osin hyvin erinäköinen, kuin ennustettiin.

Sarjataulukko on tässä vaiheessa kautta jo perinteiseksi muodostuneen tasainen, ja jokaisella pisteellä on suuri merkitys kevään lähestyessä. Häntäpään kolmikko Peliitat, IPK ja Koovee ovat tippuneet takamatkalle muihin nähden, mutta muutoin marginaalit ovat erittäin pieniä.

Sarjassa on nähty paljon myös positiivisia yllättäjiä, ja pudotuspelipaikoille on tänä vuonna reippaasti tunkua.

1. LeKi

Ennen kautta LeKi oli melkoinen kysymysmerkki. Joukkueen edelliskaudella kalkkiviivoilla pudotuspeleihin raahanneista avainpelaajista moni siirtyi kirkkaampiin valoihin, minkä lisäksi pirkanmaalaisessa kiekkoilussa kuohui, kun Tampereen Koovee sai Espoo Unitedilta vapautuneen Mestis-paikan.

Uusi paikalliskilpailija herätti Lempäälässä kaksijakoisia tunteita: paikallisasetelma tuo tunnetta ja katsojia halliin, mutta vastaavasti pitkälti liigalainoihin nojanneen LeKin yhteistyökuviot olisivat voineet mutkistua.

Lopulta Ilves aloitti yhteistyön Kooveen kanssa ja Tappara jatkoi LeKi-yhteistyötä. Kirvesrinnoista tulleet nuoret pelaajat ovatkin olleet avainasemassa nostamassa LeKiä sarjataulukon piikkipaikalle.

LeKin vahvuus on ollut hyökkäyspeli, ja joukkue onkin tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, ainoana Hermeksen kanssa yli sata täysosumaa. Seuratuimpina tähtinä ovat häärineet nuoret Tappara-vahvistukset Kristian Tanus ja Patrik Puistola, joita on säestänyt LeKi-nuttua 17 ottelussa kantanut, vasta 16-vuotias Kasper Simontaival.

LeKin tahti ei ole hyytynyt, vaikka joukkueen ykkössentteri Niclas Lucenius siirtyi HPK:n riveihin kesken kauden.

2. Hermes

Hermes nousee TOP-listalle tehtyään valtavan kasvojenpesun edellisestä, karsintoihin päättyneestä kaudesta. Kokkolalaisjoukkue keikkuu sarjataulukon kakkospaikalla, ainoastaan pisteen päässä LeKistä. Hermes on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja omissakin on soinut joukkueista kolmanneksi vähiten.

Kokkolalaiset lähtivät joulun viettoon viiden ottelun voittoputkessa. Iso syy menestykselle on ollut nimimiesten esiintyminen odotetulla tasolla. Koko sarjan pistepörssiä johtava Samu Markkula on ohittanut tässä vaiheessa kautta koko viimekauden pistesaldonsa ja kapteeni Jussi Nättinen on säestänyt hyvin tehojen puolesta.

Maalilla Samuel Jukuri on esiintynyt vakuuttavasti, minkä lisäksi puolustus on hoitanut tehtävänsä hyvin, esimerkiksi Samuel Sikstus on ollut luotettava oman pään luutija.

3. RoKi

Rovaniemi on ollut kauden aikana oikea Mestiksen mallikaupunki. Pitkään sarjan häntäpäässä tahkonnut RoKi lähti joulutauolle tasaisen sarjan sijalta kuusi. RoKi on nojannut kauden aikana vahvaan puolustuspeliin.

Paljon vartijana on ollut maalivahti Rasmus Reijola, joka on kantanut vastuuta Paavo Hölsän siirryttyä kesällä pois Rovaniemeltä. Pistepörssien kärjestä ei rovaniemeläisiä löydy, mutta joukkue on nojannut vahvaan joukkuepeliin ja puolustamiseen. Vaikka hankinnat eivät olleet nimimiehiä, ovat kaikki hoitaneet ruutunsa varsin mallikkaasti.

Maanteiden shamaanit ovat hieman yllättäen olleet sarjan viidenneksi paras vierasjoukkue ja kotonakin tulosta on tullut. Kotiotteluihin liittyy myös kaukalon ulkopuolinen seikka, joka oli nostamassa RoKia listalle.

Lappi Areena on vetänyt tällä kaudella koko sarjan parhaita yleisömääriä, keskimäärin yli 1300 katsojaa per peli. Rovaniemellä on myös panostettu ottelutapahtumaan ja ehkä näkyvin uudistus onkin mediakuutio, joka nousi loppusyksystä hallin kattoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle