Nuoret Leijonat pelaaja pelaajalta: Tulivoimaa hyökkäyksessä, jalkavuutta puolustuksessa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Eeli Tolvanen kuuluu kantaviin voimiin kolmansissa Nuorten MM-kisoissaan.

Maalivahdit:

Lassi Lehtinen, Lukko
17 ott 2.06 92,0%

Liigassa horjuttanut Oskari Setäsen ykkösvahdin asemaa. Vakuuttavia otteita nousujohteisen raumalaisryhmän maalin suulla. Jäi historiankirjoihin Liigan toisena maalin tehneenä maalina. On kisoissa kolmosvahdin roolissa.

Filip Lindberg, Massachusetts
5 ott 1.99 92,5%

Kolmikon paras torjuntaprosentti ei ole vertailukelpoinen, sillä NCAA:ssa pelataan esimerkiksi Kanadan juniorisarjoja selvästi vähämaalisempaa kiekkoa. Jäänyt melko pieneen rooliin sarjansa kärkivahdin Matthew Murrayn takana. Sai hieman yllättäen toisena maalivahtina leiman passiinsa.

Ukko-Pekka Luukkonen, Sudbury Wolves 
26 ott. 2.49 92,3%

Luukkoselle siirto Kanadaan on tehnyt hyvää, kun kunnollista roolia HPK:sta ei löytynyt. Luukkosella on OHL:n kolmanneksi paras torjuntaprosentti ja neljänneksi pienin päästettyjen maalien kerroin. Vahti on sopeutunut hyvin juniorikiekkoiluun, ja lähtee MM-kisoihin ykkösvahtina.

Puolustajat:

Ville Heinola, Lukko
23ott 1+5=6 +11 18min

Heinola oli vielä tänä syksynä alle 18-vuotiaiden joukkueen mukana, mutta räjähdysmäinen kehitysaskel on nostanut hänet vanhempien mukaan. Paikka kisajoukkueeseen varmistui vakuuttavien harjoituspelien ansiosta, vaikka ikää on vasta 17 vuotta. Pätevä kiekollinen puolustaja sopii pariin kuin pariin.

Anttoni Honka, JYP
15ott 1+3=4 -7 6min

Alkukausi JYPissä ei mennyt omien, eikä joukkueen odotusten mukaan. Viime kevään alle 18-vuotiaiden mestarijoukkueessa isoa roolia nauttineelta Hongalta odotetaan kiekollista spesialiteettia, jotta paikka alaikäisenä irtoaa joukkueeseen. Lainalla KeuPassa itseluottamus on alkanut löytyä. Honka aloittaa kisat ylimääräisenä puolustajana.

Henri Jokiharju, Chicago Blackhwaks
32ott 0+11=11 -2 16min

Jokiharju suoritti yllättävän nousun NHL-joukkueen vakiokokoonpanoon. Valmentajavaihdoksen jälkeen rooli hieman pienentynyt, mutta on avainpuolustaja Suomen joukkueessa. Jokiharju oli jo viime vuoden kisoissa mukana kuuluen joukkueen johtaviin pelaajiin. Tänä vuonna on kuitenkin varaa parantaa. Kuuluu avainpelaajiin myös pukukopin puolella, mistä kertoo kapteeniston A-kirjain.

Olli Kaskinen, TPS
26ott 2+2=4 +4 2min

Kaskinen on pelannut tulokaskaudellaan Liigassa keskimäärin 14 minuuttia ottelua kohden, mikä on kiitettävä suoritus. Nuorukainen ei kuulu kaikista näyttävimpiin puolustajiin, mutta laukaus on kohtalaisen hyvä. Aloittaa ylimääräisenä puolustajana.

Oskari Laaksonen, Ilves
26ott 3+10=13 +5 28min

Kuvastaa Suomen pakkikalustoa erinomaisesti: jalkavuutta löytyy yli äyräiden. Laaksoselle on myös helppo kaavailla vastuuta ylivoimalla hyvän peliälyn ja laukauksen vuoksi.

Otto Latvala, HPK
3 0+0 +0 2min

Pääosa kaudesta LeKissä, jossa 21 ottelua tehoin 7+3. Päässyt kokeilemaan myös Liigan puolella, mutta pelivarmuus ei vielä riitä. On hieman hädässä paineen alla. Isokokoinen oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja haiskahtaa pienemmän roolin puolustajalta.

Toni Utunen, Tappara
21ott 0+1=1 +2 4min

Vakiinnutti paikkansa miesten peleissä viime kaudella Mestiksessä, ja tällä kaudella hypännyt Liigaan. Pelaisi todennäköisesti vielä isomassa roolissa pienemmässä seurassa, mutta Tapparassa peliaikaa tulee noin 11 minuuttia peliä kohden. Kapteeni viime vuoden U18-mestarijoukkueessa.

Urho Vaakanainen, Boston Bruins
2 ott 0+0=0 0min -1

Täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan. Aivotärähdys ja sairastelu piti pitkään sivussa, eikä ole pelannut pariin kuukauteen. Kiekollisesti erittäin pätevä puolustaja, jonka vahvuudet ovat erityisesti avauspelaamisessa. Joukkueen toinen varakapteeni.

Vaakanainen tuonee myös tunnetta Suomen peliin.

Hyökkääjät:

Teemu Engberg, HIFK
27 2+1=3 -1 6min

Täksi kaudeksi vakiinnuttanut roolinsa Liigaan. Työteliästä pelaajaa odotetaan alempien ketjujen luotettavaksi energiapelaajaksi.

Aleksi Heponiemi, Kärpät
29ott 9+18=26 +9 4min

Siirtänyt pelinsä loisteliaasti junioreista miehiin kuuluen jo nyt Liigan valovoimaisimpiin nimiin. Älykäs pelaaja, joka häikäisee taidollaan. Osoittanut myös fyysisiä valmiuksiaan Liigassa pärjäämällä illasta toiseen.

Kaapo Kakko, TPS
27ott 9+11=20 +2 2min

Kirkkain tähti Euroopassa pelaavista pelaajista. Äärimmäisen monipuolinen pelaaja, jonka arvoa ei mitata vain tehopisteissä. Erittäin vahva kulmavääntäjä. Vaikka kyseessä on alaikäinen pelaaja, odotusarvot ovat korkealla.

Rasmus Kupari, Kärpät
28ott 8+15=23 +10 26min

Erittäin vaarallinen eritoten hyökkäyssuuntaan. Saattaa pelata jopa hieman vapaammassa roolissa. Heponiemen tutkapari toiseen ylivoimaan.

Anton Lundell, HIFK
20ott 4+6=10 +3 6min

Tällä kaudella liigadebytti, ja sinne myös pelipaikka varmistunut. Älykäs sentteri, joka loisti viime vuoden alle 18-vuotiaiden kisoissa. Varataan vasta kesällä 2020, ja pidetään yhtenä suurimpana suomalaisena sentterilupauksena. Kova työntekijä.

Sami Moilanen, Tappara
16ott 2+1=3 -1 0min

Täki kaudeksi WHL:stä Tapparaan, johon luisteluvoimainen työmyyrä sopii hyvin. Jussi Ahokkaan luottopelaajia keväällä 2016, kun Suomi voitti U18-mestaruuden Yhdysvalloissa.

Linus Nyman, Lukko
31ott 5+4=9 -2 4min

Monen vertailut kävivät Heponiemeen, joka myös tuli viime kauden jälkeen juniorisarjoista Suomeen. Lukossa Nymanin meno ei ole ollut vielä yhtä räjähtävää, vaikka vakituinen rooli hyökkäävässä roolissa onkin irronnut. Täydentää ykkösylivoiman neljäntenä hyökkääjänä.

Puustinen Valtteri, HPK Hämeenlinna
25ott 5+1=6 6 6min

Pikkuväkkärä hyökkääjä, joka ei ole kuulunut maajoukkueen vakiokalustoon. Ensimmäinen arvokisaturnaus Leijonissa. Pirteällä pelityylillä hyvä määrä maaleja HPK:ssa, jossa debyyttikausi on ollut vahva. Aloittaa ylimääräisenä hyökkääjänä.

Sampo Ranta, Minnesota
15ott 4+3=7 +3 8min

Tärkeä alempien ketjujen pelaaja viime kevään U18-kisoissa. Luisteluvoimansa ansiosta käyttökelpoinen pelaaja. Käynnissä kolmas kausi Pohjois-Amerikassa, ensimmäinen yliopistosarjassa. Repertuaarissa myös hyvä laukaus, joka lähtee vaikeastakin asennosta. Aloittaa ylimääräisenä hyökkääjänä.

Aarne Talvitie, Penn State
17ott 5+11=16 +1 2min

Oli tämän ikäluokan joukkueen kapteeni alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, ja on sitä nytkin. Erittäin käyttökelpoinen pelaaja myös erikoistilanteissa, vaikka pelipaikka löytyneekin alemmista ketjuista.

Eeli Tolvanen, Nashville Predators
4ott 1+1=2 +2 0min

Odotetaan ymmärrettävästi Suomen kärkipyssyksi erityisesti ylivoimissa. Pääosa kaudesta AHL:ssä, jossa 24 ottelua ovat tuottaneet tehot 4+8. Kantaa myös isot paineet Suomen menestyksestä kaksien vaikeiden kisojen jälkeen.

Samuli Vainionpää, Ilves
27ott 1+3=4 -2 26min

Täksi kaudeksi vakiinnuttanut paikkansa Liigassa 12 minuutin keskimääräisellä peliajalla. Potentiaalinen vaihtoehto nelosketjun sentteriksi hyvällä työmoraalilla.

Santeri Virtanen, SaiPa
29ott 5+2=7 +6 6min

Viime kausi Pohjois-Amerikassa, mutta täksi kaudeksi takaisin Liigaan. Ihastuttanut tasaisilla otteillaan ja ollut tärkeä palanen lappeenrantalaisten hyökkäystä.

Jesse Ylönen, Pelicans
31ott 8+5=13 +5 6min

Vauhdikas hyökkääjä on kuin tehty pienempään kaukaloon. Osoittanut hyökkäyspään taitonsa tällä kaudella myös miesten peleissä. Ensimmäisellä Liiga-kaudella kehitys ei ole stopannut. Ylönen on kakkosylivoimassa laukojan paikalla, joten tulosvastuuta on kasattu myös hänen harteilleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle