Nuoret Leijonat pelaaja pelaajalta: Kansanperinne kaatumassa, hyökkäyksessä kilpailutilanne viritetty tappiin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Antti Pennanen on kasannut näköisensä joukkueen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Maalivahdit

1 Kari Piiroinen, Tappara/TUTO Hockey
Piiroinen palasi täksi kaudeksi Suomeen kahden Kanadan-vuoden jälkeen. TUTO on päästänyt Mestiksessä kolmanneksi vähiten maaleja ja hänestä on tullut nopeasti sarjan parhaita vahteja. Oli mukana myös viime vuoden Nuorten Leijonien joukkueessa kakkosvahtina pelaten yhden ottelun.

30 Joel Blomqvist, Kärpät/Hermes
Blomqvistia pidetään vahdeista kaikista lupaavimpana, mutta alkukausi on ollut kolmikon haasteellisin, kun pomppimista seurojen välillä on riittänyt. Tästä huolimatta väläytteli osaamistaan kahdessa pelaamassaan Liiga-ottelussa torjuen Kärpät molemmissa voittoon.

31 Roope Taponen HIFK/K-Espoo
Mestiksen tilastoykkönen on torjunut kiekkoja kiitettävällä tahdilla. Oli vuoden 2019 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa kolmikon ykköstorjuja. Enne myös näihin kisoihin?

Puolustajat

2 Santeri Hatakka, Ilves
Hatakka nappasi viime vuonna ison roolin niin Liigasta kuin alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta. Puolustuspelin spesialisti kuuluu näissä kisoissa kapteenistoon, ja vastuuta riittää niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Alivoimapelissä iso ruutu.

3 Ruben Rafkin, TPS
Rafkinista on riittänyt puhetta jo vuosien ajan, nyt edessä on uran ensimmäiset arvokisat. Yleispuolustaja, joka pystyy niin kiekollisilla taidoillaan kuin luistelullaan tuomaan kiekon pois alueelta.

4 Ville Heinola, Lukko
Alakerran herra ja hidalgo. Pelaa jo uransa kolmansia alle 20-vuotiaiden MM-kisoja ja sen pitää näkyä kentällä. Kiireetön ja älykäs puolustaja, jolla tulee olemaan iso rooli pelin joka osa-alueella.

Ville Heinola pelaa jo kolmannet nuorten MM-kisansa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

6 Eemil Viro, TPS
Vaikka Viro on melko pienikokoinen, ei se tarkoita sitä, ettei hän kykenisi fyysiseen puolustuspelaamiseen, minkä takia hän on tärkeä lisä joukkueen alakertaan. Pelityylit ja kätisyys voisivat napsahtaa hyvin yhteen joukkuekaveri Rafkinin kanssa.

7 Topi Niemelä, Kärpät
Vakuuttavalla sisääntulolla Liigaan taisteli paikasta alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin jo viime vuonna. Tuolloin täky ei osunut kohdalle, mutta nyt Niemelälle on helppo kaavailla isoa roolia Nuorten Leijonien kiekollisessa pelissä. Tuo laukaisu-uhkaa ylivoimapeliin.

10 Kasper Puutio, Kärpät
Haastaa kärppätoveriaan ylivoimapelin viivauhkana. Kaipaa pelaamiseensa vielä malttia, sillä liiallinen kiire tuo mukanaan virheitä.

12 Matias Rajaniemi, Pelicans
Rajaniemen voisi ajatella olevan kuin tehty päävalmentaja Pennasen haluamaan suunnanmuutospeliin. Hyvä kaksinkamppailija, joka tukee myös hyökkäyksiä innokkaasti.

35 Mikko Kokkonen, Jukurit
Kokkonen on kuin kuvastin Liigan hieman absurdista tilanteesta: ikää on mittarissa vasta 19 vuotta, mutta tilillä on jo yli sata Liiga-peliä. Tämän pitää näkyä rauhallisuutena tekemisessä näissä kisoissa. Voisi tasapainottaa kiekollisesti rohkeaa pelaajaa hyvin.

Hyökkääjät

13 Roby Järventie, Ilves
Taitava hyökkääjä on napannut vakituisen paikan Liigasta ryminällä. Löytänyt hyvän maalivainun Liigassa, jonka odotetaan kantavan myös näissä kisoissa. Joukkueen puhtain maalintekijä, joten vireeseen pitää päästä nopeasti.

15 Anton Lundell, HIFK
Jos Heinola on pakkikaluston herra ja hidalgo, on Lundell sitä hyökkäyksessä – ellei jopa koko joukkueessa. Huippuälykäs ja tunnollinen sentteri on löytänyt myös hyvän pistevireen. Pelaa kisoissa illasta toiseen vastustajan parhaita pelaajia vastaan, millä muovaa käyntikorttiaan NHL:n suuntaan. Itseoikeutettu kapteeni.

19 Petteri Puhakka, Tappara/TUTO Hockey
Jätti kotimaisemat isomman vastuun perässä. Jäi ilman varausta NHL:n varaustilaisuudessa, joten näyttöhaluja varmasti riittää. Sopivan roolin löytäminen kysymysmerkkinä.

20 Samuel Helenius, JYP
Helenius sai mahdollisuuden kesällä tulla joukkueeseen mukaan ja tarttui siihen kaksin käsin. Romuluinen hyökkääjä ei kaihda fyysistä peliä, ja tällä saralla iso pelaaja Nuorten Leijonien alemmissa ketjuissa.

Samuel Helenius on löytänyt myös tehokkaan vireen ensimmäisellä kaudellaan Liigassa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

21 Mikael Pyyhtiä, TPS
Näytti, että Edmontoniin voi päästä myös A-nuorten SM-sarjasta. Verrattain hyvin liikkuva, ryöhkeä hyökkääjä, joka voisi olla hyökkäyspään jokerikortti. Tunkua ylempiin ketjuihin kuitenkin riittää.

22 Roni Hirvonen, Ässät
Kärkiketjujen tärkeä palanen. Pelinrakentaja, mutta myös tunnollinen kahteen suuntaan. Monikäyttöisyys isoimpia valtteja, sillä häntä voi peluuttaa niin laidalla kuin keskellä.

23 Mikko Petman, Lukko
Kuten Hirvonen, myös Petman on monikäyttöinen pelaaja – tosin täysin eri mielessä. Energisenä voimahyökkääjänä hän voi pelata ylemmissä ketjuissa likaisen työn hoitajana tai tuoda joukkueelleen energiaa alemman ketjun pörriäisenä.

27 Juuso Pärssinen, TPS
Pärssinen on väläytellyt alkukaudella hyökkäyspään tehokkuuttaan, mutta ei luista likaisesta työstä. Löytää itsensä todennäköisesti 2.–3. ketjun sentterinä, joka saattaa vapauttaa pelaamaan hieman helpompia minuutteja, jolloin rooli hyökkäyspeliin kasvaa.

28 Henri Nikkanen, Jukurit
Älykäs ja taitava sentteri, jonka avut tulisivat parhaiten esille kärkiketjuissa, mutta todennäköisesti saa tyytyä alempien ketjujen minuutteihin.

29 Kasper Simontaival, Tappara/TUTO Hockey
Loistava mahdollisuus näyttää. Simontaival kuului vielä pari vuotta sitten ikäluokkansa suurimpiin lupauksiin, sittemmin puhe hänen ympärillään on hieman vähentynyt. Nuori pelaaja, jolta on lupa odottaa tehoja hyökkäyssuuntaan.

32 Matias Mäntykivi, SaiPa
Mäntykivi on kahdesti jäänyt niukasti MM-joukkueen ulkopuolelle, mutta nyt kolmas kerta toden sanoi. Kokemus miesten peleistä erilaisissa rooleissa on tärkeä lisä joukkueeseen. Luisteluvoimainen, enemmän hyökkäyssuunnan pelaaja, mutta voidaan nähdä myös alemmissa ketjuissa.

33 Brad Lambert, JYP
Hieman yllättäen joukkueessa mukana. Lambertista saa parhaan irti, jos hänet asetetaan kärkiketjuihin, mikä on täysin mahdollista. Luisteluvoimainen ja taitava pelaaja, joka loistaa yksi vastaan yksi-tilanteissa. Kokonaisvaltainen pelaaminen on mennyt syksyn aikana eteenpäin.

34 Aku Räty, Kärpät
Räty kuului viime vuoden kisoissa Suomen parhaimmistoon. Isokokoinen ja työteliäs hyökkääjä voidaan asettaa useampaan eri ketjuun. 

36 Benjamin Korhonen, KalPa
Tuntemattomimpia nimiä joukkueessa. On kuitenkin pelannut erinomaisen alkukauden KalPan alemmissa ketjuissa. Runsaasti puolustuspelillistä vastuuta, jota voidaan odottaa myös tässä turnauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle