Nuoret Leijonat pelaaja pelaajalta: Hallitsevilla mestareilla puolustus on paras hyökkäys

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ville Heinola on Suomen tärkeimpiä pelaajia nuorten MM-kisoissa.

Maalivahdit

#1 Kari Piiroinen, Windsor Spitfires (OHL)
18 ottelua, 3,40 pmk, 88,2%

HIFK-kasvatti on torjunut kaksi viimeistä kautta OHL:ssä melko vaatimattomin tilastoin. Kisaa Patrikaisen kanssa luukkuvahdin paikasta.

#30 Justus Annunen, Kärpät
13 ottelua, 1,26 pmk, 94,7%

Huikeaa debyyttikauttaan Liigassa torjuva Annunen on Suomen selkeä ykkösvahti. Annusella ei ole varaa epäonnistua, sillä maalintekokilpailuun isoja maita vastaan tämän vuoden Nuorista Leijonista ei ole, eikä varamiehetkään ole samaa tasoa. Pelannee lähtökohtaisesti Suomen kaikki ottelut Kazakstan-peliä lukuun ottamatta.

#31 Jasper Patrikainen, Peliitat (Mestis)
16 ottelua, 3,65 pmk, 89,2%

Suomen varavahdeista hieman Piiroista lupaavampi torjuja. Oli viime kaudella A-nuorten SM-liigan paras maalivahti ja on saanut tällä kaudella hyvin vastuuta Heinolan Peliitoissa.

Puolustajat

#2 Santeri Hatakka, Ilves
14 ottelua, 1+0=1, 8 min, +3

Kuului viime kevään epäonnistuneen alle 18-vuotiaiden MM-joukkueen parhaimpiin pelaajiin. Yrittänyt nyt läpimurtoa Ilveksessä, mutta on seilannut edustusjoukkueen ja Mestiksen välillä. Tuskin paljoa vastuuta luvassa Tšekissä.

#3 Anttoni Honka, JYP
31 ottelua, 2+12=14, 8 min, +11

Taiturimainen veijari on saanut kehitettyä heikkouksiaan tämän kauden aikana. On saanut ison roolin JYPissä ja alkanut pelata enemmän joukkueelleen kuin itselleen, mutta toisaalta elvistelee edelleen liikaa kopissa. Nuorissa Leijonissa lähtökohtaisesti kakkosparin puolustaja.

#4 Ville Heinola, Lukko
11 ottelua, 0+1=1, 10 min, +1

Lähtökohtaisesti joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja. Pelasi erinomaisen harjoitusleirin Winnipeg Jetsissä syksyllä ja suoriutui todella hyvin uransa ensimmäisistä NHL-otteluista. Raumalle paluun jälkeen Heinolan pelaaminen on ollut nihkeämpää. Erinomainen pelikäsitys ja tekee kiekon kanssa lähes pelkästään oikeita ratkaisuja.

#5 Mikko Kokkonen, Jukurit
20 ottelua, 2+1=3, 6 min, -8

Viime vuonna kaikkien aikojen lupaavimman mikkeliläiskiekkoilijan pudotus kisakoneesta tuli yllätyksenä, mutta tänä vuonna Kokkonen raivasi tiensä loppuun asti. Kulunut kausi Jukureissa on kuitenkin ollut viime kautta vaikeampi, eikä sen takia paikka kolmessa kärkiparissa ole varma.

Kim Nousiaiselta odotetaan vahvoja näyttöjä.

#6 Peetro Seppälä, KooKoo
20 ottelua, 1+5=6, 6 min, +2

Vakiinnuttanut tällä kaudella pelipaikkansa KooKoon puolustuksessa. Kuuluu Nuorten Leijonien puolustuksessa vähemmän hyökkäävän osastoon. Taistelee kolmen kärkiparin peliajasta.

#9 Toni Utunen, Tappara
16 ottelua, 0+3=3, 4 min, +1

Kokenut ikäisekseen jo paljon. Ei pidä paljon meteliä itsestään ja pelaa kaukalossa luotettavaa peruspeliä. Toiminut aiemmin ikäluokkansa maajoukkueissa kapteenina ja johtajuus palkittiin myös tällä kertaa varakapteenin roolissa.

#29 Kim Nousiainen, KalPa
30 ottelua, 2+5=7, 24 min, -5

Pienikokoinen Nousiainen lukeutuu uuden sukupolven kiekollisesti lahjakkaisiin puolustajiin. Luistelee vaivattoman ja kevyen näköisesti ja tukee hyökkäyksiä vahvasti. Kaksinkamppailuissa vielä liian heiveröinen.

#33 Lassi Thomson, Ilves
23 ottelua, 6+4=10, 8 min, +1

Hyökkäyssuuntaan Nuorten Leijonien tehokkain puolustaja. Laukaus lähtee vihaisesti, mikä on nähty useasti syksyn aikana Ilveksen paidassa. Aarne Talvitie jätti isot saappaat – nyt on Thomsonin vuoro osoittaa johtajan ominaisuutensa joukkueen kapteenina.

Hyökkääjät

#12 Eemil Erholtz, Sport
17 ottelua, 2+3=5, 4 min, -2

Suomen kisajoukkueen yllättävämpiä nimiä. Viime vuoden A-nuorten SM-liigan pistelinko on onnistunut murtautumaan tällä kaudelle Liigaan. Pieni koko kuitenkin luo hieman rajoitteita pelaamiseen.

#15 Lenni Killinen, Ässät
22 ottelua, 2+5=7, 4 min, 0

Pääsi pelaamaan kisoja edeltäneissä harjoitusotteluissa joukkueen ykkösketjussa. Kuuluu joukkueen isokokoisempaan kastiin, ja siksi odotuksissa on fyysistä pelaamista. Pystyy myös tuottamaan tehopisteitä.

#18 Joonas Oden, KooKoo
25 ottelua, 2+4=6, 2 min, 0

Suomenamerikkalainen Oden tuo energiaa Nuorten Leijonien alempiin ketjuihin. Saanut KooKoossa hyvin vastuuta, mutta tulos on jäänyt laihaksi.

#19 Rasmus Kupari, Ontario Reign (AHL)
27 ottelua, 6+2=8, 9 min, -8

Anton Lundellin jäätyä loppuhetkillä sivuun Kupari nousee Suomen ykkösketjun keskelle. Näytti kyntensä jo viime vuoden kisoissa, mutta tällä kertaa joukkoja pitäisi johtaa eturivistä. Kysymysmerkkejä riittää, sillä ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa on ollut vaikea.

#20 Matias Maccelli, Ilves
26 ottelua, 10+15=25, 8 min, +11

Suomen ehdottomasti tärkeimpiä hyökkääjiä. Todella taitava mailankäsittelijä, joka loistaa hyökkäysalueella. Saanut Ilveksessä nöyryyttä peliinsä, eikä enää ajattele peliä niin itsekeskeisesti. Ohuessa hyökkäyskalustossa tulosta on tultava.

Matias Maccelli kuuluu Suomen kärkihyökkääjiin.

#21 Patrik Puistola, Tappara
22 ottelua, 3+3=6, 2 min, +3

Toipui rajusta loukkaantumisestaan kisoihin. Sai tehtyä tulosta lainapestillään Jukureissa, mutta Tapparassa tie edustusjoukkueessa on tukossa. Lahjakas maalintekijä saa Nuorissa Leijonissa vastuuta ylivoimalla.

#23 Ville Petman, Lukko
24 ottelua, 1+0=1, 6 min, -1

Saanut tällä kaudella vakiinnutettua pelipaikkansa Liigassa, mutta rooli miesten peleissä on jäänyt pieneksi. Myöskään Suomen joukkueessa ei ole odotettavissa kovinkaan paljoa peliaikaa.

#24 Sampo Ranta, University of Minnesota (NCAA)
18 ottelua, 7+4=11, 6 min, +1

Suurelle yleisölle todennäköisesti joukkueen tuntemattomin pelaaja. Naantalista lähtöisin oleva Ranta siirtyi jo 15-vuotiaana pelaamaan ulkomaille. Pelaa nyt toista kauttaan Minnesotan yliopistossa. Kykyjä tuloksentekoon löytyy.

#25 Antti Saarela, Ilves
23 ottelua, 2+5=7, 8 min, +6

Pasi Saarelan nuoremmalla pojalla on isänsä ja isoveljensä tavoin suurimmat vahvuudet hyökkäysalueella. Monipuolinen tuloksentekijä. Tämän vuoden joukkueessa olisi tonttia tarjolla ratkaisurintamalla.

#27 Kristian Tanus, Jukurit
20 ottelua, 2+6=8, 29 min, -5

Todella pienikokoisen Tanuksen kausi Jukureissa on ollut haastava. Lupaavan pelintekijän otteet ailahtelevat liikaa. Pelannut parhaiten tutkaparinsa Puistolan kanssa.

#34 Aatu Räty, Kärpät
12 ottelua, 2+2=4, 2 min, 0

Suomen joukkueen ainoa vuonna 2002 syntynyt pelaaja ja täten myös ainoa "häkkipää" on Lundellin puuttuessa Nuorista Leijonista tarkimmin NHL-seurojen tarkkailun alla. Ei ole liioiteltua sanoa, että nuorempi Räty on tämän joukkueen lahjakkain pelaaja. Voi onnistuessaan nousta erittäin suureen rooliin jo nyt alkavissa kisoissa.

#35 Aku Räty, Kärpät
19 ottelua, 2+3=5, 6 min, +1

Aatua vuotta vanhempi Aku ei ole potentiaaliltaan veljensä veroinen, mutta hänkin on lupaava hyökkääjä. Pelaa luonnollisesti veljensä laidalla, mutta vahvuudet löytyvät enemmän fyysisyydestä kuin kiekon käsittelystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle