Nuoret Leijonat aloittaa MM-kisaurakkansa Latviaa vastaan − seuraa näitä asioita

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Brad Lambert on Nuorten Leijonien taitavimpia pelaajia.
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomi on ennakkosuosikki MM-avauksessaan Latviaa vastaan. Nuorten Leijonien otteissa on syytä seurata tarkalla silmällä muutamia asioita jo alusta lähtien. Kisatoimituksemme listasi kolme huomioitavaa seikkaa.

Edmontonissa paikan päällä nuorten MM-kisoja seuraavat toimittajamme Lassi Seppä ja Tiia Honkamaa listasivat kolme kiinnostavaa ja seuraamisen arvoista asiaa Suomen avausottelua silmällä pitäen.

Nuoret Leijonat ovat Latviaa vastaan ennakkosuosikki, mutta mahdollisen positiivisen tuloksen taaksekin on syytä nähdä.

1. Ykkösketjun yhteispeli ja tehokkuus

Aatu Rädyn ympärille kasattava ykkösketju on Nuorten Leijonien syömähammas. Laidoilla viilettävät kapteeni Roni Hirvonen ja maaliahne Joakim Kemell. Kolmikko on esiintynyt aiemminkin yhdessä tehokkaasti, joten on joukkueen kannalta tärkeää, että he saavat onnistumisia jo avauskamppailussa.

Keskushyökkääjä Räty lienee yksi Suomen seuratuimpia pelaajia MM-kisoissa, joten ykkösvitjan mahdollinen alisuorittaminen näkyisi varmasti muussakin tekemisessä. Todennäköistä kyykkääminen ei ole, mutta trioa on syytä seurata ensimmäisestä vaihdosta lähtien.

Aatu Räty johtaa Suomen ykkösketjua.
Kuva © Tiia Mahkonen

2. Brad Lambertin pelivire

Virtuoosimainen hyökkääjä Brad Lambert on tunnettu pehmeistä käsistään. Toisaalta häneen liitetään usein myös artistimaisuus ja oikukas luonne. Miten taitoniekka istuu Antti Pennasen pelikirjaan? Tähtihyökkääjä elää tehopisteistä, joten niitä olisi syytä alkaa syntyä nopeasti.

Pahimmassa tapauksessa Lambert ajautuu epäonnistumisten kierteeseen ja löytää itsensä pienestä roolista. Sellaisessa tilanteessa tuittupäisyys saattaisi nousta turhan isoon rooliin ja mahdollisesti vaikuttaa koko joukkueen harmoniaan.

3. Maalivahtitilanne

Suomella on kisoissa kilpailukykyinen maalivahtiosasto. Leevi Meriläinen ja Juha Jatkola ovat liigatason lupauksia ja Jani Lampinenkin on osoittanut kykynsä miesten peleissä Mestiksen puolella. Meriläinen kantanee päävastuun Nuorten Leijonien torjuntatöistä, mutta Jatkolakin saanee mahdollisuutensa.

Leevi Meriläinen on Nuorten Leijonien luottotorjuja MM-jäillä.
Kuva © Tiia Mahkonen

Siinä tilanteessa, että kiekot eivät tarttuisikaan koppareidemme varusteisiin saattaa herätä jälleen kysymys Joel Blomqvistin tilanteesta. Nuori kärppävahti jäi kokonaan kisajoukkueen ulkopuolelle. Syyksi annettiin se, että näin hän voi keskittyä paremmin NHL-uran tavoitteluun. Suomen joukkueen maalivahdit voi asettaa suurennuslasin alle jo Latvia-ottelusta lähtien.

» Lähetä palautetta toimitukselle