Naisten Liigan kuusi parasta joukkuetta hakee asetelmia pudotuspeleihin

Naisten Liiga / Artikkeli
Joukkueiden välillä on luvassa tiukkaa taistelua myös ylemmässä jatkosarjassa.
Kuva © Timo Savela
Naisten Liiga jatkuu tammikuussa kahden jatkosarjan voimin. Ylemmässä jatkosarjassa kuusi joukkuetta kohtaa toisensa kaksinkertaisessa sarjassa hakien asetelmia pudotuspelejä varten.

Vuoden vaihteen jälkeen päästään jatkamaan Naisten Liigaa. Kausi jatkuu jatkosarjoilla, joista ylemmän sarjan osalta haetaan lähinnä asetelmia pudotuspelejä varten. Kuusi joukkuetta pelaa kaksinkertaisen sarjan ja nyt jokaisella on viimeiset mahdollisuudet kokeilla erilaisia ketjukoostumuksia tai antaa kakkosvahdeille peliaikaa. Luvassa on kovatasoinen sarja, jossa jokaisella on mahdollisuus yllättää. 

HIFK

HIFK jäi viime kaudella niukasti ulos ylemmästä jatkosarjasta. Peli on mennyt siitä eteenpäin ja nyt alkusarja päätettiin kolmanteen sijaan, joka varmisti suoran paikan pudotuspeleihin. Jatkosarjan joukkue tulee käyttämään hyödyllisesti ja kokeilee muun muassa ketjukoostumuksia.

Joukkueen tehokkaimpina ovat häärineet ranskalaispelaajat Emmanuelle Passard (15+20) sekä Clara Rozier (10+15). Maalilla päävastuun on kantanut Kuopiosta Helsinkiin täksi kaudeksi siirtynyt Iina Kuusela.

HPK

HPK päätti alkusarjan kuudenteen sijaan, joka riitti ylempään jatkosarjaan. Hämeenlinnalaiset pystyivät välillä riistämään täydet pisteet kärkijoukkueilta, kun taas välillä tappio koettiin nousijajoukkuetta vastaan. Syksyllä pelin taso vaihteli paljon, joten jatkosarja antaa tilaisuuden saada otteisiin varmuutta ja tasaisuutta.

Konkari Riikka Noronen johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä. Erikoista on, että syöttöpisteitä on kaksinkertaisesti verrattuna tehtyihin maaleihin. Koko sarjan pistepörssissä Norosen pisteet 9+18 oikeuttavat seitsemänteen sijaan.

ILVES

Nuori tamperelaisjoukkue päätti alkusarjan ehkä hieman yllättäen sijalle viisi. Päävalmentajana toimiva Linda Leppänen sai joukkueen toimimaan yhteen niin hyvin, että palkintona tuli suora paikka pudotuspeleihin. Ilveksen otteet olivat alkukaudesta ailahtelevaisia. Muutama voitto, jonka jälkeen tuli aina muutama tappio putkeen.

Maalilla ylivoimaisesti eniten torjuntavastuuta kantanut Anni Keisala päätti alkusarjan kovalla torjuntaprosentilla (94,3). Jatkosarjassa olisi mahdollista antaa kokemuksia myös muille maalivahdeille, mutta luultavasti Keisala löytyy edelleen tolppien välistä, mikäli säästyy loukkaantumisilta.

Vaikka peleissä on tosi kyseessä, voi vastustajan kanssa välillä naureskella.

KALPA

KalPa kävi tiukkaa taistelua alkusarjan ykköspaikasta K-Espoon kanssa, mutta joutui taipumaan ja päättämään sarjan toiseen sijaan. Kuopiolaiset tekivät eniten maaleja alkusarjassa, kokonaiset 94 kappaletta. Mikäli joukkue olisi päässyt pelaamaan kaksi viimeistä ottelua, olisi sadan maalin rajapyykki varmasti ylitetty.

Kuopiossa maajoukkuepelaajat ovat olleet näkyvästi esillä niin jäällä kuin tilastoissa. Pistepörssin ensimmäinen ja neljäs sija ovat Elisa Holopaisen (32+22) sekä Matilda Nilssonin (11+20) hallussa. Kaudella 2019-2020 Holopainen keräsi pisteet 37+25, joten nykyisellä tahdilla tällä kaudella tuo määrä tulee vielä ylittymään.

K-ESPOO

Espoolaiset veivät alkusarjan kärkisijan pistekeskiarvolla 2,50. Kolme tappiota kärsittiin KalPaa, TPS:ää ja Ilvestä vastaan. Alkusarjan loppupuolella otteet eivät olleet ihan niin varmoja, vaikka täydet pisteet tulikin lähes kaikista peleistä. Tasaisen varmaa suoritusta vaaditaan jatkosarjassa, jotta pudotuspeleissä pelin taso pysyy jatkuvasti korkealla. Joukkue lähtee hakemaan mahdollisimman hyviä asetelmia jatkoa ajatellen, joten kärkisija houkuttaa myös nyt.

Joukkueen paras pistenainen alkusarjassa oli Nelli Laitinen, joka paukutti kuudessatoista ottelussa tehot 11+19. Maalissa puolestaan Minja Drufva on torjunut parhaiten torjuntaprosentin ollessa 95,6. Tämä oikeuttaa myös torjuntatilaston ykköspaikkaan.

TPS

TPS:n syksy on ollut ranskalaispelaajien ilotulitusta. Estelle Duvin takoi 40 pistettä (18+22) kahdeksaantoista otteluun. Keskimäärin siis yli kaksi pistettä peliä kohden. Jo toisaalle siirtynyt toinen ranskalaispelaaja Lara Escudero oli usein osallisena Duvinin pisteisiin, joko syöttämällä tai tekemällä itse maalin hänen syötöstään.

Koko joukkue on pelannut tasaisesti syksyn ajan. Kärkijoukkue K-Espoo kaatui kerran ja myös muita joukkueita pystyttiin haastamaan tosissaan. Jatkosarjassa joukkue ei tule nousemaan mukaan kärkikahinoihin, mutta parin sijan nousu ylöspäin on täysin mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle