Naisten Liigan kuukausikatsaus: Taistelu käy kiivaana viimeisistä pudotuspelipaikoista, karanteenit sotkivat otteluohjelmaa

Naisten Liiga / Artikkeli
HIFK kipuaa kohti ylemmän jatkosarjan kärkisijaa.
Vuoden vaihtuminen lopetti tauon Naisten Liigassa. Joukkueet ovat menestyneet ennakko-odotusten mukaisesti. Alemmassa jatkosarjassa on edelleen käynnissä tiukka kamppailu pudotuspelipaikoista.

Naisten Liiga jatkui tammikuussa kuukauden tauon jälkeen kahden jatkosarjan voimin. Alemmassa jatkosarjassa nähdään jännittävät viimeiset kierrokset, sillä kolme joukkuetta on pudotuspelien tuntumassa ja ainoastaan kaksi nousee ylemmän jatkosarjan mukaan.

Koronatartunnat ja -altistumiset ovat verottaneet Naisten Liigan otteluiden määrää tammikuussa. Ylemmästä jatkosarjasta KalPa, TPS ja Kiekko-Espoo joutuivat siirtämään kuukauden kahden viimeisen viikonlopun ottelut helmikuulle.

Helsingissä pudotuspelipaikka on pistänyt joukkueen uuteen vireeseen. Kolmantena sarjataulukossa majaileva HIFK haastaa niin KalPan kuin K-Espoon sarjan ensimmäisestä sijasta. Kova vire näkyy myös yksilötilastoissa, pistepörssin kärjessä keikkuvat tšekkiläinen Michaela Pejzlova pistein (5+5) ja konkari Karoliina Rantamäki pistein (3+7).

KalPa ennätti pelata neljä ottelua ennen karanteeniin joutumista. Näistä otteluista tulokset menivät tasan, kaksi voittoa ja kaksi häviötä. Huomionarvoista on, että toinen häviöistä oli K-Espoolle lukemin 3–5. Toinen erä kyseisessä ottelussa oli kuopiolaisilta erityisen huono, sillä he päästivät neljä maalia omaan verkkoon. Tämän jälkeen tapahtui paluu voittojen tielle ja muun muassa TPS kaatui suurin lukemin 8–1. Tehokkain pelaaja tammikuussa oli yhdeksällä pisteellään Johanna Juutilainen.

Johanna Juutilaisen tuuletuksia on odotettavissa myös tulevissa otteluissa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Rovaniemi on pistänyt tuulemaan vuoden vaihteen jälkeen. Kuudesta tammikuun ottelusta täydet pisteet napattiin viidestä, lisäksi yksi jatkoaikahäviö kartutti pistetiliä. RoKi on parkkeerannut itsensä sarjan kärkipaikalle ja on tällä hetkellä menossa kovaa vauhtia pudotuspeleihin. Helmikuun otteluissa vastaan luistelee kuitenkin Kärpät ja Kuortane, jotka ovat molemmat aivan RoKin kannoilla. Jokainen piste on nyt tärkeä, jotta paikka pudotuspeleihin säilyy. Jenna Pirttijärvi on jatkanut loistavaa virettään ja on saalistanut kuuteen otteluun teho 5+5.

Alkusarjassa Sport jäi ainoana joukkueena pisteittä. Kuukauden tauko teki ihmeitä ja nyt joukkue on kerännyt jopa kahdesta ottelusta pisteitä. Vaasalaiset löytyvätkin kuuden joukkueen sarjasta sijalta neljä, joten jatkosarja on ollut heillä noususuhdanteinen. Sportin tehokkain pelaaja on ollut Susanna Viitala pistein 10 (6+4), joka oikeuttaa sarjan pistepörssin kolmanteen sijaan ennen viimeisiä otteluita.

Ylemmän jatkosarjan sarjataulukko 5.2.2021:
1. K-Espoo 2,55 P/O
2. KalPa 2,27 P/O
3. HIFK 2,13 P/O
4. Ilves 1,72 P/O
5. HPK 1,67 P/O
6. TPS 1,55 P/O

Alemman jatkosarjan sarjataulukko 5.2.2021:
1. RoKi 2,67 P/O (pudotuspeleihin)
2. Kärpät 2,50 P/O (pudotuspeleihin)
3. Kuortane 2,43 P/O
4. Sport 0,83 P/O
5. JYP 0,50 P/O
6. Lukko 0,43 P/O

Helmikuun aikana selviää, mitkä kahdeksan joukkuetta kohtaavat toisensa pudotuspeleissä. Kuusi näistä on jo selvillä ja kaksi viimeistä liittyvät kuukauden aikana mukaan. Vielä ei pysty sanomaan varmaksi, mitkä joukkueet tulevat kohtaamaan toisensa. Tilanne elää vielä kummassakin jatkosarjassa. 

Naisten Liigan kuukausikatsauksessa käydään läpi kuluneen kuukauden tapahtumat lyhyesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle