Naisten Liigan kuukausikatsaus: Sarjanousija RoKilla oli syytä juhlaan, Kärpät jäi häntäpäähän

Naisten Liiga / Artikkeli
KalPa on päässyt tuulettamaan kompastellen kauden aloittaneen Kärppien kustannuksella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten Liigaa on pelattu jo kuukauden päivät ja joukkueet ovat onnistuneet pääasiassa niin kuin oli odotettavissa. Kuopiossa on jatkettu siitä, mihin keväällä jäätiin. Sarjanousija RoKi on puolestaan näyttänyt, että joukkue pärjää myös ylemmällä sarjatasolla.

Kuukausi sitten saatiin polkaista Naisten Liiga 2020-2021 käyntiin, valloillaan olevasta epidemiasta huolimatta. Poikkeuksellinen kevät on näkynyt joukkueiden otteissa. Toisilla positiivisesti, toisilla puolestaan negatiivisesti. Kausi on kuitenkin vasta alussa, joten kaikki on edelleen mahdollista. 

Syyskuun positiivisena yllättäjänä saa toimia sarjanousija RoKi. Vaikka ensimmäiset liigapelit päättyivät tappioihin KalPaa ja Ilvestä vastaan, ei joukkue lannistunut. Seuraavat neljä ottelua kasvattivat voittosaraketta, viimeisimpänä kaatui edelliskevään pronssiotteluun tiensä raivannut Kärpät. Eniten pisteitä on päässyt tehtailemaan Jenna Pirttijärvi, jolla on viiteen otteluun jo kuusi tehopistettä (3+3).

Hämeenlinnaan saatiin puolestaan maajoukkuetason vahvistus, kun maalivahti Meeri Räisänen liittyi joukkueen mukaan syyskuun aikana. Räisänen ehti pelata kaksi ottelua, jotka molemmat päättyivät HPKn tappioon. Kuukauden aikana oli kuitenkin myös syytä riemuun, sillä Riikka Noronen ylitti 600. naisten pääsarjatason runkosarjaottelun rajapyykin.

Viime keväänä ensimmäistä kertaa finaaleihin asti päässyt KalPa on jatkanut siitä, mihin joukkue jäi ennen äkillistä kauden keskeytymistä. Otteluita on ennättänyt kertyä jo seitsemän ja voittoja yhtä monta. Kuopiolaiset hallitsevat myös pistepörssin kahta ensimmäistä sijaa, ensimmäisenä Elisa Holopainen pistein 12+9=21 ja heti perässä Matilda Nilsson pistein 5+12=17.

Suurimmalla osalla joukkueista kausi on lähtenyt käyntiin ennakko-odotusten mukaisesti. Viime keväänä pudotuspeleissä nähty Kärpät on kuitenkin ensimmäisen kuukauden aikana jäänyt sarjataulukon häntäpäähän. Joukkue on voittanut ainoastaan yhden ottelun, tosin se oli murskavoitto Lukosta lukemin 9–3.

Naisten Liigan sarjataulukko 3.10.2020:

1. KalPa 3,00 P/O
2. K-Espoo 3,00 P/O
3. HIFK 2,00 P/O
4. RoKi 2,00 P/O
5. Kuortane 1,67 P/O
6. HPK 1,33 P/O
7. Ilves 1,33 P/O
8. TPS 1,17 P/O
9. Kärpät 0,67 P/O
10. Lukko 0,43 P/O
11. Sport 0,00 P/O

Naisten Liigan otteluissa pidetään taukoa tämän viikonlopun ajan ja pelit jatkuvat jälleen lauantaina 10.10. täyden kierroksen voimin. Luvassa on muun muassa viime kevään finaaliparin K-Espoon ja KalPan välinen ottelu, josta tunnetta ei tule puuttumaan. Sportilla on jälleen kuukausi aikaa saada avattua pistetili. 

Lokakuun aikana on odotettavissa muutoksia sarjataulukkoon enemmänkin. Kärkikaksikko tulee pitämään sijoituksensa, mutta loput sijat elävät paljonkin.

Naisten Liigan kuukausikatsauksessa käydään läpi kuluneen kuukauden tapahtumat lyhyesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle