Naisten Liigan kuukausikatsaus: Kuortane nappasi paikan pudotuspeleihin liiganousija RoKin nenän edestä

Naisten Liiga / Artikkeli
Kuortane voitti RoKin tiukassa pelissä 2–1 ja nappasi viimeisen pudotuspelipaikan itselleen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten Liigan jatkosarjat ovat nyt taputeltu ja kiivas pudotuspelikevät saa alkunsa. Jännitystä riittää myös karsintasarjan puolella, joten seuraavien viikkojen ajaksi kannattaa laittaa Naisten Liiga tarkempaan seurantaan.

Helmikuu oli alemmassa jatkosarjassa erittäin jännittävä. Kärpät, Kuortane ja RoKi taistelivat rinta rinnan pudotuspelipaikoista. Lopulta Kärpät ja Kuortane varmistivat paikkansa puolivälieriin. Ylemmän jatkosarjan viimeisiä otteluita jouduttiin perumaan altistumisten vuoksi. Pelaamatta jääneet ottelut eivät olisi kuitenkaan vaikuttaneet merkittävästi sarjataulukkoon, joten yksikään joukkue ei kärsinyt asiasta.

Helsingissä tavoiteltiin nousua ylemmäksi sarjataulukossa, mutta sijoitus jäi samaksi kuin alkusarjan jälkeen. HIFK saa olla erittäin tyytyväinen kolmannesta sijasta, sillä kuluva kausi on vasta toinen naisten ylimmällä sarjatasolla. Nousua Naisten Liigan parhaimmistoon tapahtuu myös yksilötasolla, ylimmän jatkosarjan pistepörssin voitto meni Helsinkiin Michaela Pejzlovalle yhteispistein 13 (7+6). 

Taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta kävi kuumana Kuortaneen ja RoKin välillä. Kuortane veti kuitenkin pidemmän korren ja saa mahdollisuuden päästä pelaamaan mitaleista. Pääsy välieriin ei ole mikään läpihuutojuttu, sillä Kuortane saa vastaansa kivikovan Kiekko-Espoon. Joukkueen täytyy tehdä pieni ihme, jotta paikka välieriin aukeaa. Vaikka edessä on lähes mahdoton tehtävä, on joukkueella syytä edes pieniin ilonaiheisiin. Jenna Kaila voitti pistepörssin pistein 8+8.

TPS:n täytyy parantaa peliään, jotta tie välieriin aukeaa ohi HIFK:n.
Kuva © Timo Savela

Heikon alkukauden perusteella Kärppien paikka olisi ollut karsintasarjassa. Joukkue kuitenkin petrasi kauden edetessä ja oli ensimmäinen alemman jatkosarjan joukkue, joka varmisti pääsynsä pudotuspeleihin. Jatkosarjassa oululaisten paras pistenainen oli Tilli Keränen pistein 7+6. Puolivälierissä joukkueen täytyy antaa kaikkensa ja pelata kauden parhaimmat pelit, sillä vastaan luistelee sarjakakkonen KalPa.

Turussa jatkosarjaan lähdettiin ihan hyvistä asemista, joukkue oli neljäntenä takanaan Ilves ja HPK. Sarja oli kuitenkin erittäin kova ja kuun lopussa joukkue löysi itsensä viimeiseltä sijalta. TPS oli myös ainoa ylemmän jatkosarjan joukkue, jonka maaliero jäi miinuksen puolelle. Pienestä mahalaskusta kertoo lisäksi se, että kymmenen parhaan pistenaisen joukkoon ei mahtunut yhtään turkulaista.

Puolivälieriin matkaa yhteensä kahdeksan joukkuetta, kaikki kuusi ylemmästä jatkosarjasta ja kaksi parhainta alemmasta jatkosarjasta.

Puolivälieräparit: 
K-Espoo–Kuortane
KalPa–Kärpät
HIFK–TPS
Ilves–HPK

Karsintasarja pelataan kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue kohtaa toisensa sekä vieraissa, että kotona. Paikasta Naisten Liigaan kaudeksi 2021-2022 taistelevat liiganousija RoKi, Sport, Lukko sekä Mestiksestä noussut JYP. 

Mikäli korona ei sotke suunnitelmia, on Suomen mestari selvillä viimeistään 27.3. Karsintasarjan tilanne on selvillä viikkoa aikaisemmin lauantaina 21.3. Tällöin on viimeistään ratkennut, mitkä kaksi joukkuetta saavat aloittaa kautensa ensi syksynä Naisten Liigassa.

Pudotuspelikevät on täällä nyt! 

Naisten Liigan kuukausikatsauksessa käydään läpi kuluneen kuukauden tapahtumat lyhyesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle