Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa käydään kiivas taisto pudotuspelipaikoista

Naisten Liiga / Artikkeli
Maalivahdit pääsevät tekemään kuvan kaltaisia venytyksiä myös jatkosarjassa.
Kuva © Timo Savela

Erikoinen kiekkosyksy päättyi Naisten Liigan osalta kesken kaiken. Viimeiset ottelut eivät kuitenkaan olisi enää vaikuttaneet sarjataulukkoon, joten uusi vuosi päästään aloittamaan suoraan jatkosarjoista. Alemmassa jatkosarjassa kuusi joukkuetta pelaa kaksinkertaisen sarjan pyrkiessään saamaan pudotuspelipaikan ylemmän jatkosarjan joukkueiden mukaan.

JYP

JYP aloitti kautensa Mestiksessä ja voitti oman lohkonsa selvästi. Pisteitä kertyi jokaisesta kolmestatoista ottelusta, joukkue sai täydet pisteet 11 kertaa ja kahdesti peli päättyi jatkoaikatappioon. Paikka Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa on enemmän kuin toivottu, sillä nyt nouseminen takaisin Naisten Liigaan ensi vuodeksi on askeleen lähempänä. Jyväskylässä ei ole vuoden 2016 mestaruuden jälkeen pelattu enää ylimmällä sarjatasolla ja joukkueessa on edelleen kultajoukkueen pelaajia. Tehokkain pelaaja Mestiksessä oli Zaida Holmström tehoin 12+10.

Jatkosarjassa joukkue tulee luultavasti sijoittumaan keskivaiheille, joten kausi päättyy karsintasarjaan. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että ensi syksynä Jyväskylässä pelataan jälleen naisten ylimmällä sarjatasolla muutaman vuoden tauon jälkeen.

KUORTANE

Nuori joukkue olisi edellisenä keväänä ollut pronssiottelussa, mikäli se olisi ennätetty pelata. Nyt heidät nähdään kuitenkin alemmassa jatkosarjassa, eikä paikka pudotuspeleihin ole mitenkään varma. Alkusarjassa joukkue keräsi pisteitä kahdeksasta ottelusta, voittaen muun muassa TPS:n.

Kuortaneelta löytyy useita maalintekijöitä. Kun puolustuspeli saadaan vielä kuntoon, on joukkueella mahdollisuuksia saada toinen pudotuspelipaikka itselleen. Eniten pisteitä itselleen syksyn aikana hankkineet ovat Sofianna Sundelin 20 (11+9) sekä Jenna Kaila 18 (9+9).

KÄRPÄT

Oulussa on useana vuonna peräkkäin juhlittu mitaleja. Tällä kaudella matka vei kuitenkin alempaan jatkosarjaan, mikä ei syksyn otteiden perusteella ollut mikään yllätys. Peliä ei saatu toimimaan tarpeeksi ajoissa ja alkusarja ennätti loppumaan. Kärpät haluaa kuitenkin päättää kautensa paremmin mitä aloittivat, joten joukkue taistelee hyvin vahvasti pääsystä pudotuspeleihin.

Joukkueesta lähti edellisen kauden jälkeen kaksi tärkeää pelaajaa Kuopioon, maalivahti Susanna Airaksinen ja hyökkääjä Saila Saari. Kokeneet pelaajat jättivät aukon, jonka paikkaaminen on vienyt aikaa.

Rovaniemellä pistetään kaikki peliin, jotta ensimmäinen kausi Naisten Liigassa huipentuisi pudotuspeleihin.
Kuva © Timo Savela

LUKKO

Lukon syksyssä ei kovin montaa valopilkkua nähty. Joukkue pelasi 17 ottelua ja voitti näistä ainoastaan yhden. Kauden ensimmäinen peli päättyi kolmen pisteen juhlintaan Sportia vastaan. Kehno syksy näkyy myös tilastoissa, maalivahtien osalta Lukko pitää perää. Johanna Niemen torjuntaprosentti on 86,2 ja Katriina Saarenmaan 85,8.

Jatkosarjassa maaleja on saatava enemmän vastustajan verkon perälle, alkusarjassa pelatuissa otteluissa kiekko on löytänyt tiensä perille vain 26 kertaa. Lukko pystyy haastamaan sarjan muita joukkueita, mikäli viimeistely ja maalineduspelaaminen saadaan kuntoon. Joukkue tulee päättämään kautensa karsintasarjaan.

ROKI

Nousijajoukkue aloitti kautensa vahvasti, mutta kauden edetessä pelien kovuus iski vasten kasvoja. Joukkue jäi alempaan jatkosarjaan ja aloittaa uuden vuoden taistellen paikasta pudotuspeleihin. RoKilla on hyvät mahdollisuudet pysyä voittojen tiellä, sillä joukkue on ottanut vähintään kerran voiton sarjan neljästä joukkueesta. Viides joukkue JYP on puolestaan vanha tuttu Mestiksestä, joten vastustajien osalta ei ole luvassa suuria yllätyksiä.

Joukkueen kulmakiviin kuuluva vasta 16-vuotias australialainen maalivahti Olivia Last pelasi kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 92. Nuoresta iästä huolimatta Last on näyttänyt kuuluvansa Naisten Liigaan. Jenna Pirttijärvi on puolestaan ollut tehokkain kenttäpelaaja pistein 9+6.

SPORT

Sportin syksy oli synkkä. Joukkue oli ainoa, joka ei saanut yhtäkään pistettä alkusarjassa. Kaikki ottelut päättyivät häviöön varsinaisella peliajalla. Alkusarjan viimeinen ottelu näytti lupaavalta viimeisiin sekunteihin asti. Ajassa 58:51 Sport tasoitti TPS:ää vastaan, mutta vastustaja iski voittomaalin vain kolme sekuntia ennen viimeisen erän päättymistä. Jatkosarjassa onkin odotettavissa nälkäinen joukkue, joka tahtoo vihdoinkin avata pistetilinsä.

Vaikeasta syksystä kertoo myös pelaajien henkilökohtaiset pisteet. Eniten pisteitä löytyy Susanna Viitalalta (4+5). Määrä on kolminkertainen seuraavaan neljään pelaajaan nähden. Vaikka peli lähtisi paranemaan jatkosarjassa, joukkue joutuu keväällä taistelemaan pitääkseen paikkansa Naisten Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle