Naisleijonat ylivoimaisia Saksaa vastaan – Turnausvoitto tuli puhtaalla pelillä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Anni-Elina Montonen teki maajoukkueuransa avausmaalin Saksaa vastaan.
Naisleijonat voittivat Ruotsin EHT-turnauksen viimeisessä ottelussa rutiininomaisesti Saksan luvuin 0–4.

Suomi johti Saksaa lähes koko ottelun ajan ja hallitsi odotetusti kenttätapahtumia. Hyökkääjä Anni-Elina Montonen palkittiin ottelussa Naisleijonien parhaana tehtyään voittomaaliksi jääneen osuman. Petra Nieminen onnistui maalinteossa kahdesti ja Suomen maalilla Sanni Ahola torjui nollapelin.

Hallinta heti ottelun alusta

Naisleijonat asettuivat odotetusti kuskin paikalle ensimmäisestä erästä alkaen. Heti puolentoista minuutin pelin jälkeen, viime ottelussa kentältä pois talutettu Jenna Kaila laukoi ja Anni-Elina Montonen viimeisteli irtokiekosta naisten maajoukkueuransa avausmaalin.

Suomi pääsi avauserässä useampaan otteeseen ylivoimalle ja vaikka paikkoja syntyi, tehokkuus jätti toivomisen varaa. Saksa ei päässyt omalta alueeltaan kuin muutaman kerran pois, ja Petra Niemisen ylivoimamaalin siivittämänä Naisleijonat lähtivät ensimmäiselle erätauolle 2–0 -johdossa.

Saksa rohkaistui toiseen erään kiekollisessa pelaamisessa ja sai luotua tätä kautta muutaman maalintekopaikan Aholan maalille. Jäähyjen osalta tasaisempi erä haastoi myös Naisleijonien alivoimaa, joka toimikin varsin moitteettomasti.

Suomi onnistui kasvattamaan toisessa erässä johtonsa neljään Niemisen ja Noora Tuluksen maaleilla ja siirtyikin näistä asetelmista päätöserään.

Suomen ylivoimasta johtuen päätöserässä peli muuttui enemmän pelailuksi. Maalejakaan ei enää nähty, jonka myötä Sanni Ahola sai vyölleen nollapelin 13 torjunnalla.

Naisleijonat esiintyvät seuraavan kerran ensi vuoden puolella Saksassa pelattavassa Euro Hockey Tourin finaaliturnauksessa 6.-12. helmikuuta.