Naisleijonat tyrmäsi Ruotsin toisessa erässä, seitsemän eri suomalaispelaajaa maalinteossa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Naisleijonien ykkösketju oli Ruotsia vastaan hyvällä pelipäällä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Suomen naiset pistivät kaukalossa hyrskyn myrskyn, eivätkä jättäneet länsinaapurille sanan sijaa perjantain EHT-mittelössä. Naisleijonista seitsemän pelaajaa värkkäsi osuman Ruotsin verkkoon.

Suomi kohtasi Ruotsin EHT:n kolmannessa ottelussaan juuri turnauksen emäntämaan. Naisleijonilla oli allaan kaksi voittoa aiemmista peleistä, kun taas Ruotsi oli voittanut Saksan, mutta hävinnyt Naisleijonienkin kohtaamalle Sveitsille. Perjantain ottelusta muodostui Naisleijonien näytös ja loppunumerot olivat Suomelle otolliset 7−2.

Törmäyskurssilla

Ottelun avauserässä Suomi koki jännityksen hetkiä, kun Jenna Kaila törmäsi keskialueella ruotsalaispelaajan kanssa. KalPa-hyökkääjä makasi hetken jäällä, kunnes hänet talutettiin pukusuojaan. Erä eteni pitkään vailla tapahtumia, mutta juuri ennen erätaukoa Sara Hjalmarsson napautti Anni Keisalan eteensä antaman irtokiekon sisään.

Julia Liikala toi Naisleijonat tasoihin toisen erän alkupuolella ja Viivi Vainikka räpsäytti suomalaisjohdon taululle, kun hän sai irtokiekon b-pisteiden väliin. SDHL:n pistelingon täysosuma näki päivänvalon tutun Noora Tuluksen syötöstä.

Toisen erän tehot liikaa Ruotsille

"Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan", lauloi jo Irwin Goodmankin. Vainikan johto-osuman jälkeen Suomi venytti pikatahtiin Ruotsin maaliverkkoa vielä kahdesti, kun Petra Nieminen ja Elisa Holopainen ohittivat Emma Söderbergin. Ruotsi haki lisäpuhtia aikalisältä, mutta Naisleijonat lisäsi vain vettä myllyyn. Ronja Savolainen ja 5−1, Jenna Pirttijärvi ja 6−1.

Kolmannessa erässä ei enää ollut epäselvää siitä, kumpi ottelun voittaa. Tindra Holm tuli Ruotsin tolppien väliin, mutta hänkään ei pystynyt estämään Naisleijonien maalitalkoita. Kapteeni Jenni Hiirikoski iski Suomelle jo seitsemännen osuman. Lova Blom toi vielä ruotsalaisille lohtua tekemällä maalin Keisalan selän taakse, mutta loppulukemat olivat Ruotsin naisille tylyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle