NHL:n vapaat markkinat tarjoilevat hiipuneita tähtiä – Joonas Korpisalo suomalaisten iso kala

NHL / Artikkeli
Ryan O'Reilly on vapaiden agenttien yksi kiinnostavimmista nimistä.
Kuva © Claus Andersen

Ryan O'Reilly

Stanley Cup- ja Conn Smythe -voittaja Ryan O'Reilly siirtyi siirtotakarajalla Toronto Maple Leafsiin kovin odotuksin, mutta mestaruusjahti kaatui toisella kierroksella kaikki yllättäneeseen Florida Panthersiin.

Maple Leafsin tiukan palkkakaton vuoksi jatkosopimuksen tekeminen näyttää mutkikkaalta, ja jos se haluaa pitää johtajuutta koppiin tuovan O'Reillyn joukkueessaan on uudella GM:llä Brad Trelivingillä vaikeiden päätöksien paikka. Luotettavat keskushyökkääjät ovat kuitenkin aina kuumaa tavaraa joukkueessa kuin joukkueessa.

Matt Duchene

Nashville Predatorsin uusi GM Barry Trotz yllätti heti ensimmäisenä tehtävänään ostamalla Matt Duchenen sopimuksen ulos. Duchenen sopimusta oli vielä jäljellä kolme kautta. Ulososton myötä Duchenesta tuli myös yksi vapaiden markkinoiden halutuimmista pelaajista. 32-vuotiaalla monipuolisella hyökkääjällä on takanaan kaksi hyvää kautta Predatorsissa, ja hän luo hyvin paikkoja ja nopeutta hyökkäykseen.

Dmitri Orlov

Kannujahtiin Boston Bruinsiin yhdessä Garnet Hathawayn kanssa siirtotakarajalla Washington Capitalisista siirtynyttä Dmitri Orlovia odottaa palkkapäivä. 32-vuotias venäläispuolustaja on luotettava oman pään pelaaja, mutta tukee myös hyvin hyökkäyspäätä.

Bruinsissa tällä kaudella 23 runkosarjaotteluun syntyivät tehot 4+13=20, eikä pelaajalta nähty pudotuspeleissäkään tason pudotusta, vaikka Bruinsin matka katkesikin jo heti ensimmäiselle kierrokselle. Seitsemässä pudotuspeliottelussa Orlov syötti kahdeksan maalia.

Dmitri Orloville riittää ottajia.
Kuva © Getty Images

Vladimir Tarasenko

New York Rangersin rakentaessa edelleen kohti tulevaisuuttaan ja Stanley Cupista kisaavaa joukkuetta, ei palkkakatosta löydy sopivaa lovea Vladimir Tarasenkolle, ja venäläishyökkääjä suuntaakin vapaille markkinoille.

31-vuotias laituri on viime vuosina kärsinyt useammasta loukkaantumisesta, mikä voi vähentää kiinnostusta häntä kohtaan. Mutta terveenä ollessaan Tarasenko pystyy tahkoamaan noin piste per peli -tahtia, ja näin ollen kuka tahansa kannua metsästävä joukkue voi haluta hänet riveihinsä.

Kailer Yamamoto

Edmonton Oilers kauppasi yhdysvaltalaishyökkääjä Kailer Yamamoton Detroit Red Wingsiin varaustilaisuuden aikana, ja moni varmasti odotti näkevänsä Yamamoton Red Wingsin nutussa ensi kaudella. Red Wings kuitenkin ilmoitti ostaneensa Yamamoton sopimuksen ulos, koska ei onnistunut tekemään muita siirtoja mahduttaakseen pelaajan palkkakattonsa alle.

Pienikokoisella Yamamotolla on allaan heikompi kausi Oilersissa, mutta nuoren 24 vuoden ikänsä puolesta hänen parhaat päivänsä ovat varmasti vielä edessä.

Michael Bunting

Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Michael Bunting ei nauti tähtipelaajan asemaa, mutta hän on ollut viimeiset kaksi kautta joukkueensa parhaimmistoa. Tiukka palkkakatto kuitenkin estänee tätä laituria tekemästä jatkosopimusta seuran kanssa.

27-vuotias Bunting loistaa etenkin tasakentällisin, ja hänen sinnikäs asenteensa jäällä ei ole voinut jäädä muilta joukkueilta huomaamatta. Kahden Leafs-kauden aikana maaleja on syntynyt runkosarjassa yhteensä 46 ja syöttöpisteitä 66.

Kuva © Getty Images

Muista pelaajista mainittakoon Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin olevan molempien vapailla markkinoilla. Uudet sopimukset eivät kuitenkaan ole syntymässä helpolla ja vielä vähemmän ensimmäisten päivien aikana.

Toews on kärsinyt pitkittyneen koronataudin aiheuttamista oireista, eikä uran jatkuminen kolminkertaisen Stanley Cup -voittajan kohdalla ole täysin selviö. Kane sen sijaan suuntasi kauden jälkeen leikkaukseen, jonka vuoksi hänen ei odoteta palaavan kaukaloon kuin vasta joulukuun puolella.

Pelaajien sopimuksien ulososton myötä veteraanipelaajat Oliver Ekman-LarssonBlake Wheeler ja Josh Bailey ovat kiinnostavia nimiä vapaiden agenttien markkinoilla.

Suomalaisten tilanne

Suomalaispelaajista suurin kiinnostus kohdistunee Jesse Puljujärveen, Antti Raantaan ja Joonas Korpisaloon. Lonkkaleikkauksesta kuntoutumisen takia Puljujärven ei tehnyt jatkosopimusta Carolina Hurricanesin kanssa, ja näin hänestä tuli rajoittamaton vapaa agentti.

Korpisalon jatkosopimus Los Angeles Kingsin kanssa on hyvin mahdollinen, sillä organisaatio on esittänyt kiinnostuksensa 29-vuotiaan maalivahdin pitämiseen seurassa. Myös Raannan kohdalla jatkosopimus nykyisen joukkueen kanssa on mahdollista, ja hän onkin huhujen mukaan käynyt sopimuskeskusteluja Hurricanesin johdon kanssa.

Joonas Korpisalo on kiinnostava nimi maalivahtimarkkinoilla.
Kuva © Getty Images

Kolme kautta NHL:ssä tahkonnut Niko Mikkola on tällä hetkellä ilman sopimusta, eikä jatkoa New York Rangersissa ole näillä näkymin tulossa. Isokokoinen puolustaja on kuitenkin suhteellisen halpa haku mille tahansa joukkueelle, joka haluaa panostaa omaan puolustuspäähänsä.

Joel Kivirannan ja Saku Mäenalasen NHL-urien jatko on yksi tämän kesän seuraamisen arvoisia kohteita. Kumpikaan pelaaja ei loista pisteillä, mutta pystyvät tuomaan tukea joukkueisiinsa roolipelaajan roolissa.

Kaksi edeltävää kautta loukkaantuneena ollut Markus Nutivaara ilmoitti jo uransa päättymisestä, ja ehkä piakkoin selvinnee myös miten käy Seattle Krakenin Joonas Donskoin. Ilman sopimusta oleva Donskoi oli sivussa koko kauden aivotärähdyksen vuoksi.

AHL:n puolella viime kaudella pelanneista suomalaisista uutta sopimusta odottelevat muun muassa Seattle Krakenin maalivahti Christopher Gibson, Columbus Blue Jacketsin Joona Luoto ja Boston Bruinsin hyökkääjä Joona Koppanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle