NHL:n top 5 -laitahyökkääjät: Mikko Rantanen lähtee haastamaan sarjan terävintä kärkeä – nähdäänkö Kutšerovilta hirmutehot myös runkosarjassa?

NHL / Artikkeli
Nikita Kutšerov on NHL:n valovoimaisimpia tähtiä.
Kuva © Getty Images

1. Nikita Kutšerov, Tampa Bay Lightning

Viime kausina etenkin pudotuspeleissä loistanut Kutšerov kuuluu sarjan tehokkaimpiin pelaajiin. Sulavaliikkeisen laiturin pelaamista on nautinnollista katsella. Hänen pelaamistaan on äärimmäisen hankala lukea, ja hän tarjoaa pelikavereilleen upeita syöttöjä.

Viime kausina venäläistaituri on kärsinyt vammoista, ja häntä onkin Lightningissa lepuutettu fiksusti kevään ratkaisupeleihin. Viime kaudella Kutšerov pelasi runkosarjassa vain 47 ottelua, mutta tehopisteitä syntyi kiitettävästi jopa 69.

2. Mitch Marner, Toronto Maple Leafs

Pehmeistä käsistään tunnettu Marner on noussut tasaiseen tahtiin, kun puhutaan sarjan parhaimmista laitahyökkääjistä. Viime kaudella hän teki tuhojaan yhdessä tutkaparinsa Auston Mathhewsin kanssa.

Loistavana kiekonkäsittelijänä tunnettu Marner kantaa suurta vastuuta Toronton kirkkaissa valoissa. Vaikka Marner tunnetaankin taitavista suorituksistaan vastustajan päädyssä, niin hänellä riittää virtaa myös puolustuspäähän.

3. Artemi Panarin, New York Rangers

Kiekkovirtuoosi tuo kaukaloon uskomattoman määrän henkilökohtaista taitoa. Vaikka Panarin pelaa nimellisesti Rangersin kakkosketjussa, on hän joukkueensa tärkein yksittäinen palanen hyökkäyspelaamisessa. Etenkin ylivoimalla hän on sarjan vaarallisimpia pelaajia.

Viime kauden runkosarjassa meno näytti todella raikkaalta, mutta kevään pudotuspeleissä Panarin ei päässyt aivan omalle parhaalle tasolleen. Tähän kauteen Panarin lähtee silti sarjan yhtenä seuratuimmista pelaajista.

4. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Suurta suosiota Denverissä nauttiva Rantanen on viettänyt elämänsä kesän. Upea viime kausi osoitti, että härkämäinen hyökkääjä on vakiinnuttanut paikkansa sarjan parhaimpien hyökkääjien joukossa. Väkivahva laitahyökkääjä käyttää kokoaan erinomaisesti hyväkseen ja on hankala pideltävä kenelle tahansa NHL:ssä.

Avalanche käytti Rantasta loukkaantumisten takia välillä myös sentterin paikalla, ja tulosta syntyi myös keskikaistalla. Tulevalla kaudella Rantanen on jälleen isossa roolissa hallitsevan mestarin paidassa – varastossa saattaa olla vieläkin käyttämätöntä potentiaalia.

5. Johnny Gaudreau, Columbus Blue Jackets

Häikäisevän viime kauden jälkeen Gaudreau teki sokkiliikkeen ja siirtyi Calgary Flamesista Columbus Blue Jacketsiin. Siirto aiheutti suurta innostusta Columbuksessa, eikä mikään ihme, sillä Gaudreau oli NHL:n toiseksi tehokkain pelaaja viime kaudella heti Connor McDavidin jälkeen.

Pienestä koostaan huolimatta Gaudreau pysyy kiekossa hyvin ja pystyy laadukkaalla pelillään luomaan maalipaikkoja omilleen. Ketjukaveri Patrik Laine odottaa varmasti Gaudreaun tarjoiluja. On silti hyvin epätodennäköistä, että Gaudreau pystyisi samanlaisiin tehopisteisiin kuten viime kaudella Flamesissa.

Lähellä valintaa: Kirill Kaprizov, Brad Marchand, Jonathan Huberdeau, Matthew Tkachuk

» Lähetä palautetta toimitukselle