NHL:n top 5 -laitahyökkääjät: Kutšerovin pistetehtailu ja Ovetškinin maalimässäily jatkuvat tappavan tehokkaina

NHL / Artikkeli
Nikita Kutšerov on NHL:n selvästi paras laitahyökkääjä.
Kuva © Getty Images

1) Nikita Kutšerov, Tampa Bay Lightning

NHL:n selvästi paras laitahyökkääjä tykitti viime kaudella tehopistelukemat, jollaisia ei olla nähty sitten kauden 1995−96. Venäläinen voitti pistepörssin hirmuisilla lukemilla 41+87=128, ja eroa Connor McDavidiin kertyi 12 pistettä.

Hyökkäysalueella Kutšerov on hyvin vaikea pelaaja pimentää, sillä hän pystyy iskemään maaleja monilla eri tavoilla monista eri paikoista. Lisäksi hänen syöttövalikoimansa on fantastisen oivallinen. Tuskin yltää viime kauden tykkilukemiin, mutta rikkonee silti sadan pisteen rajan helpohkosti. Taistelee jälleen pistepörssin voitosta McDavidin kanssa.

2) Brad Marchand, Boston Bruins

Vihaajat vihaavat, mutta omat fanit rakastavat. Marchandista voi olla pelaajana montaa mieltä, mutta edes verenhimoisimmat vihamiehet eivät voi kiistää hänen erinomaisia pelitaitojaan. Tästä osoituksena viime kauden sata tehopistettä ja pudotuspelien pistepörssin voitto.

Marchand pelaa voittavaa jääkiekkoa huipputuloksin, vaikka pikkusikailu onkin osa pelaajan identiteettiä. Marchand pelaa erinomaisesti yhteen ketjukaveriensa Patrice Bergeronin ja David Pastrňákin kanssa, ja halifaxilainen onkin ollut viime vuodet yksi tehokkaimpia hyökkääjiä NHL:ssä. Pirullinen pelaaja vastustajan näkökulmasta.

Marchand aiheuttaa mielipiteitä puolesta ja vastaan.
Kuva © Getty Images

3) Patrick Kane, Chicago Blackhawks

Kane ihastutti viime kaudella nostamalla tehojaan 34 pisteellä lukemiin 44+66=110. Viime kausi olikin Kanen uran tehokkain, vaikka hänelle tuli jo 30 vuotta täyteen viime marraskuussa. Tällä kaudella Kane tulee terveenä pysyessään saavuttamaan uransa 1 000. tehopisteen.

Vaikka Kanelle alkaakin jo kertyä ikää, on hän silti edelleen sarjan näyttävimpiä pelaajia. Miehen mailan- ja kiekonkäsittelytaidot käyvät edelleen malliesimerkkistä kaikille junioripelaajille. Kehittynyt myös ihmisenä merkittävästi viime vuosina.

4) Taylor Hall, New Jersey Devils

Mies, jonka panos määrittää hyvin pitkälti New Jersey Devilsin menestystä. Tästä on saatu hyvät esimerkit kahdella viime kaudella: 2017−18 Devils eteni vastoin odotuksia pudotuspeleihin Hart Trophyn pokanneen Hallin johdolla, kun taas viime kaudella paholaiset palasivat pohjalle Hallin jäätyä sairastuvalle loppukaudeksi juuri ennen joulutaukoa.

Yli puolen vuoden kuntoutuksen jälkeen Hall on valmiina hyppäämään kaukaloon polvivamman jäljiltä. Alussa Hallin pelivire saattaa olla arvoitus, eikä tulosta välttämättä synny heti totuttuun tahtiin. Pisteitä Hall kuitenkin alkaa takoa ennemmin tai myöhemmin, sillä tulitukea Devilsistä löytyy nyt enemmän kuin vuosikausiin.

Ovetškinin piiska on valmiina sivaltamaan myös tällä kaudella.
Kuva © Getty Images

5) Aleksandr Ovetškin, Washington Capitals

Hiukset harmaantuvat, mutta maaliverkko heiluu edelleen tappavaa tahtia. Tietyllä tapaa juuri 34 vuotta täyttäneen Ovetškinin uralla alkaa viimeinen vaihe, jossa hän tavoittelee nousua NHL:n kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Tämän kauden alkaessa venäläinen on iskenyt urallaan 658 maalia. Kaikkien aikojen ykkösmieheen Wayne Gretzkyyn on matkaa vielä 236 osumaa.

Mikäli Ovetškin iskee tälläkin kaudella perinteiset 40 maalia, nousee hän jo kaikkien aikojen listalla sijalle 8. Ja miksipä ei iskisi, sillä maalinteon Ovetškin taitaa edelleen NHL:ssä paremmin kuin yksikään muu pelaaja. Notkahdusta maalimäärässä ei tarvitse odottaa, sillä harjoitusleirille saapui selvästi hoikempi Ovetškin kuin mestaruuskesän 2018 jälkeen.

Lähellä listaaLeon Draisaitl, Mitch Marner, David Pastrňák, Mikko Rantanen, Artemi Panarin

» Lähetä palautetta toimitukselle