NHL:n top 5 -keskushyökkääjät: McDavid ja Matthews ovat ylivertaisia – Barkov pysyy haastajana

NHL / Artikkeli
Onko kenestäkään haastamaan Connor McDavidia?
Kuva © Getty Images

1. Connor McDavid, Edmonton Oilers

Katseet kääntyvät jälleen kerran McDavidiin. Kanadalaisen ihmemiehen vauhti vain kasvaa. Monen mielestä Oilersin kapteeni on sarjan paras pelaaja, ja tilastotkin peilaavat siihen suuntaan. Puolustajat joutuvat usein mahdottomaan tilanteeseen tämän vauhtikoneen kanssa.

Viime kaudella McDavid voitti NHL:n pistepörssin runkosarjassa sekä pudotuspeleissä. Hyökkäyssuuntaan McDavid on kaukalossa aivan omassa luokassaan ja pystyy mitä vaikuttavimpiin temppuihin kiekon kanssa. 

2. Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Matthewsin laukaus teki tuhojaan viime kaudella, siitä tuloksena 60 maalia ja NHL:n maalipörssin voitto. Matthews muodostaa yhdessä Mitch Marnerin kanssa yhden sarjan pelätyimmistä tutkapareista. Pudotuspeleissä Matthewsin suoritukset ovat jääneet vielä vajaiksi.

Loistavasti laukova Matthews kuuluu sarjan valovoimaisimpiin tähtiin ja on jälleen selvästi suurin suosikki voittamaan maalipörssin. Silmissä kiiltää myös McDavidin syrjäyttäminen pistepörssin kärkipaikalta. 

3. Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

Räjähtävästä luistelustaan tunnettu MacKinnon toteutti jääkiekkoilijan suurimman unelman voittamalla Stanley Cupin viime kaudella. Kylläisyyden tunteeseen en siltikään usko, kun on kyseessä MacKinnonin kaltainen motivoitunut ammattilainen.

Avalanchen pelin sielu tuottaa jatkuvasti maalipaikkoja joukkuekavereilleen sekä itselleen. Onkin jopa hieman yllättävää, että sadan pisteen kautta häneltä ei ole vielä nähty. Tämä kausi voi hyvinkin muuttaa tämän tilaston.

4. Aleksander Barkov, Florida Panthers

Panthersin ykkössentteri on varmasti yksi NHL:n tärkeimmistä pelaajista omalle joukkueelleen. Kovasta harjoittelustaan tunnettu Barkov tuo jokaiseen otteluun kovan vaatimustasonsa omalla esimerkillään. Ei välttämättä NHL:n suurin medialemmikki, mutta kuuluu heittämällä sarjan parhaimpiin pelaajiin jo pelkästään monipuolisuutensa takia. 

Barkov on tunnettu erinomaisesta puolustuspelaamisestaan, ja tästä hyvänä esimerkkinä toimii laadukas alivoimapelaaminen. Myös tehoja syntyy kovaan tahtiin – viime kaudella Barkov nakutti 67 otteluun 88 tehopistettä runkosarjassa.

5. Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Kaiken moneen kertaan voittanut Crosby säväyttää edelleen taalajäillä. Mielestäni sarjan älykkäin pelaaja, jonka tietokone raksuttaa edelleen tehokkaasti. Monipuolinen pelaaja, jonka peliäly ulottuu myös puolustuspelaamiseen. 

Penguinsin kapteeni on joukkueelleen kaikki kaikessa, ja hän tekee ketjukavereistaan parempia pelaajia. Ikää Crosbylla on jo 35 vuotta, mutta siltikin hän kuuluu sarjan kirkkaimpaan eliittiin. Bensa ei näytä olevan lähelläkään loppumistaan.

Lähellä valinta: Leon Draisaitl, Brayden Point, Mika Zibanejad, Sebastian Aho

» Lähetä palautetta toimitukselle