NHL:n siirtotakarajan onnistujat ja epäonnistujat: Aggressiivinen Hurricanes paranteli asemiaan, Avalanche jätti kultaisen tilaisuutensa käyttämättä

NHL / Artikkeli
Sami Vatanen pelaa jatkossa Carolina Hurricanesin riveissä.
Kuva © Getty images
Yksi NHL:n vuosikellon kiireisimmistä päivistä on taas takana, ja siirtoja nähtiin totuttuun tapaan useita kymmeniä. Osa kaupoista oli vain kosmeettista kikkailua sopimusten tai palkkakaton kanssa, mutta myös isoja nimiä liikkui. Jatkoaika listaa siirtotakarajan onnistujat ja epäonnistujat.

Onnistujat

Vegas Golden Knights

Ritarit tarvitsivat parannuksia puolustuslinjaansa ja maalivahtitilanteeseensa, ja GM Kelly McCrimmon käsitteli onnistuneesti molemmat ongelmat. Los Angeles Kingsistä hankittu Alec Martinez luutii Golden Knightsin alakerrassa myös ensi kaudella, ja Robin Lehner puolestaan sementoi joukkueen poikkeuksellisen kovan maalivahtikaksikon yhdessä Marc-André Fleuryn kanssa.

McCrimmon onnistui lisäksi tekemään tämän kaiken luopumatta ensi kesän ensimmäisen kierroksen varausvuorostaan. Golden Knights antoi Kingsiin kaksi toisen kierroksen varausvuoroa ja Blackhawksiin maalivahti Malcolm Subbanin, toisen kierroksen varausvuoron ja lupaus Slava Denimin.

Edmonton Oilers

Öljykaupungissa on jo pitkään kuulutettu laiturien perään − etenkin Connor McDavidin rinnalle istuvien −, ja nyt GM Ken Holland vastasi huutoon hankkimalla sekä Tyler Ennisin että Andreas Athanasioun. Kumpikaan pelaaja ei itsessään ole varsinainen sateentekijä, mutta molemmat ovat tunnettuja nopeudestaan.

Myös Mike Green tuo paljon kokemusta takalinjoille, minkä merkitystä ei voi kevään peleissä ylikorostaa. Ennen kaikkea McDavid sai laidalleen lisää jalkoja, ja nyt Oilers on valmiina pudotuspeleihin.

Carolina Hurricanes

Joukkue oli yksi aggressiivisimmista siirtotakarajalla ja käytti fiksusti varojaan hankkimalla Vincent Trochekin, Sami Vatasen ja Brady Skjein. Hurricanes maksoi hankinnoistaan kovan hinnan, mutta säilytti silti tälle kesälle myös ensimmäisen kierroksen varausvuoron, joka oli aiemmin hankittu Maple Leafsiltä. Skjein ja Vatasen hankinnat olivat tärkeitä lisäyksiä siipirikkoisen puolustuksen avuksi, ja nimien puolesta puolustus kestää jälleen vertailun moneen suuntaan. Trochekin hankinta puolestaan teki Hurricanesin keskikaistasta hyvinkin kilpailukykyisen.

Maalivahtitilanne on vieläkin kysymysmerkki, mutta muuten Hurricanes on valmiina pitkään kevääseen. Tulevan kesän varausvuoroista Hurricanes kauppasi ensimmäisen kierroksen vuoron Rangersiin, Erik Haulan, Eetu Luostarisen ja Lucas Wallmarkin Panthersiin ja Janne Kuokkasen sekä Fredrik Claessonin Devilsiin.

New Jersey Devils

Väliaikainen GM Tom Fitzgerald panosti laatuun eikä määrään kaupattuaan Blake Colemanin ja sai Tampa Bay Lightningilta vastineena ensimmäisen kierroksen varausvuoron ja hyökkääjälupaus Nolan Footen. Saalis on lähes yhtä hyvä kuin se, minkä edellinen GM Ray Shero sai huomattavasti nimekkäämmän Taylor Hallin kauppaamisesta.

Myös 37-vuotiaan tulevan vapaan agentin Andy Greenen vaihtaminen toisen kierroksen varausvuoroon oli onnistunut ja riskitön siirto jälleenrakentavalle joukkueelle.

Kunniamaininnat: Washington Capitals, Montreal Canadiens, New York Rangers

Joe Sakic katseli sivusta, kun muut mestaruussuosikit vahvistivat rivejään
Joe Sakic katseli sivusta, kun muut mestaruussuosikit vahvistivat rivejään
Kuva © Getty Images

Epäonnistujat

Dallas Stars

Yksi lännen kärkihevosista tulee pelaamaan heti ensimmäisistä kierroksista lähtien kovia pelejä todennäköisesti joko Colorado Avalanchea tai St. Louis Bluesia vastaan, ja joukkue olisi kaivannut hyökkäykseensä lisää leveyttä. Joukkue on tuskaillut koko kauden maalinteon kanssa ja majailee tehtyjen maalien tilastossa vasta sijalla 24.

Kaikkien tehottomuudesta kärsineiden pelureiden joukosta voidaan esimerkiksi nostaa viime kesänä hankittu Joe Pavelski, joka on pelannut alle tasonsa tehden vain 14 maalia. Stars olisi viime kevään tyyliin tarvinnut Mats Zuccarellon kaltaista piristysruisketta hyökkäykseensä.

Colorado Avalanche

Niin ikään lännen kärkihevosiin lukeutuva Avalanchekaan ei juuri tehnyt liikkeitä siirtotakarajalla. Joukkue hankki alempiin ketjuihin Vladislav Namestnikovin sekä maalivahtireserviä Michael Hutchinsonin muodossa, mutta moni odotti GM Joe Sakicilta järeämpää varustautumista kevääseen.

Avalanchella oli poikkeuksellinen mahdollisuus palkkakattotilansa ja laajan lupausvalikoimansa avulla tehdä kauppoja, jotka olisivat voineet hyödyttää joukkuetta myös tulevina kausina. Sakicilla oli kaikki mahdollisuudet Hurricanesin kaltaisiin siirtoihin, mutta hän päätti pysytellä passiivisena.

Toronto Maple Leafs

Joukkue teki muutamia siirtoja jo hyvissä ajoin ennen siirtotakarajaa, mutta etenkin edellisten pelien otteiden perusteella GM Kyle Dubasilta olisi vaadittu aggressiivisempia siirtoja. Näin siksikin, ettei menestysikkunan pysymisestä auki ole mitään takeita, sillä seuran sopimusrakenne on ensi kauden kannalta hyvin ongelmallinen.

Joukkue ei tällä hetkellä kestä vertailua Atlantin divisioonan kärkihevosiin, Boston Bruinsiin ja Tampa Bay Lightningiin, eivätkä kosmeettiset siirrot poista Maple Leafsin ongelmakohtia. Joukkue olisi ehdottomasti tarvinnut lisää leveyttä puolustukseensa. Maple Leafs ei ole vielä lähellekään varmistanut pudotuspelipaikkaansa, ja puolustus on hyvin ohut, etenkin Morgan Riellyn ja Cody Cecin loukkaantumiset huomioiden.

Florida Panthers

Pudotuspelipaikasta taisteleva pantterilauma tekee tällä hetkellä ristiriitaisia siirtoja. Viime kesän ison hankinnan, Sergei Bobrovskin, myötä joukkue tähtäsi korkealle, mutta oli siirtotakarajalla sittenkin myyjän asemassa kaupattuaan Vincent Trochekin Hurricanesiin.

Vastineeksi Trochekista Panthers sai hyökkääjiä Haulan, Luostarisen ja Wallmarkin muodossa, mutta puolustus vuotaa yhä. Ongelmaan ei ole puututtu koko kaudella saati siirtojen takarajalla. Näyttää siltä, ettei Floridan auringon alla löydetä kunnon kehityssuuntaa vielä tälläkään kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle