NHL:n siirtotakarajan kysytyimmät hyökkääjät – Mikael Granlundin varmalta näyttänyt siirtyminen sittenkin tyrehtymässä, kuka huolisi Taylor Hallin?

NHL / Artikkeli
Mikael Granlundia huhuttiin alkukaudesta vahvasti pois Predatorsista, mutta joukkueen kurssin käännyttyä huhut ovat laantuneet.
Kuva © Getty Images
Suomalaisittain siirtotakarajan suurimmat katseet kohdistuvat Mikael Granlundiin, jonka ympärillä siirtohuhut ovat tosin laantuneet viimeisten viikkojen aikana. Markkinan puhutuin nimi on kuitenkin Taylor Hall, jonka kauppaaminen saattaa muodostua hyvin mutkikkaaksi.

NHL:n tämän kauden siirtotakaraja umpeutuu tulevana maanantaina Suomen aikaa kello 22. Jatkoajan NHL-toimituspäälliköt Riku Isokoski ja Markus Suhonen ottavat käsittelyyn markkinoiden kuumimmat hyökkääjät.

Taylor Hall, Buffalo Sabres

Laitahyökkääjä, sopimus päättyy tähän kauteen
Tämä kausi: 37 ottelua, 2+17=19

Hall teki viime lokakuussa Sabresin kanssa rahakkaan yksivuotisen sopimuksen, jonka lopputulema ei hyödyttänyt lopulta itse hyökkääjää. Ponnistuslauta vielä rahakkaimmille sopimuksille ei kantanutkaan niin korkealle kuin Hall halusi. Sabresinkin kannalta sopimus oli hedelmätön, sillä Hall ei ole saanut kauden aikana parastaan irti.

Kanadalainen ei ole ollut hyökkäyspelillisesti umpisurkea, mutta hän ei ole tuottanut lisäarvoa joukkueelleen supertähtipelaajan tasolla. Jack Eichel on kantanut joukkuetta reppuselässä, mutta Hall on ajautunut harmaaseen massaan: pelaajan tuomaa lisäarvoa kuvaavaa WAR-lukemaa Hall on tuottanut 60 minuuttia kohden vasta seitsemänneksi eniten joukkueen hyökkääjistä.

29-vuotias Hall voitti kuitenkin Hart Trophyn kolme kautta sitten. Vaikka viime kaudet ovat olleet repaleisia, Hallin tasoiselle laitahyökkääjälle on aina kysyntää. Hänestä voisivat olla kiinnostuneita esimerkiksi Carolina Hurricanes ja Florida Panthers, joilla on palkkakatossa tilaa Hallin kahdeksan miljoonan kausipalkalle.

Mike Hoffman, St. Louis Blues

Laitahyökkäjä, sopimus päättyy tähän kauteen
Tämä kausi: 36 ottelua, 9+12=21

Hoffman näyttää ajautuvan NHL:ssä kiekkokiertolaisen tielle, sillä maisema on jälleen todennäköisesti vaihtumassa. Tammikuun alussa Hoffman teki tämän kauden kattavan sopimuksen St. Louis Bluesin kanssa, joka tarvitsi paikaajaa sivussa olleen Vladimir Tarasenkon paikalle.

Nyt Tarasenko on kuitenkin palannut kaukaloon ja Hoffman on ajautunut nuottipaidassa sivuraiteille. Pudotuspelipaikalta pudonnut Blues tiettävästi kaupittelee pelaajia, joiden sopimus päättyy tähän kauteen ja Hoffman olisi luontainen myyntikohde. Kovana maalintekijänä tunnettu Hoffman on kuitenkin kokonaisvaltaisesti varsin keskinkertainen NHL-pelaaja ja lisäarvoa hän tuo lähinnä ylivoiman täsmäaseena.

Maalintekijöille on kuitenkin kysyntää ja esimerkiksi pudotuspelipaikassa kiinni olevat New York Islanders, Arizona Coyotes ja Minnesota Wild voisivat kaivata Hoffmanin palveluksia.

Nick Foligno, Columbus Blue Jackets

Laitahyökkäjä, sopimus päättyy tähän kauteen
Tämä kausi: 42 ottelua, 7+9=16

Blue Jacketsin monivuotinen kapteeni on sitkeän ja taistelevan pelityylin ruumiillistuma. Foligno ei ole hyökkääjistä taitavin ja hänen uransa Blue Jacketsissa on ollut paria suonenvetoa lukuun ottamatta tasaisen säkenöimätön. Hän olisi kuitenkin hyvä lisäys menestystä tavoittelevan joukkueen kolmosketjun laidalle − tarvittaessa häntä voi peluuttaa myös keskellä.

Foligno on pelannut vielä viime vuodet Blue Jacketsin kärkiketjuissa, mutta 33-vuotiaan hyökkääjän taso on laskenut huippuvuosistaan selvästi. 5,5 miljoonan dollarin keskimääräinen kausiansio on melko tyyris lasti vuokrapelaajasta, joka ei tuo erityisesti lisäarvoa hyökkäyspelaamiseen. Folignon hankkiminen ei siis vaatine suuria satsauksia itse vaihtokaupassa.

Minnesota Wild, Colorado Avalanche ja Toronto Maple Leafs voisivat olla kiinnostuneita rosoisuuden ja hyökkäyksensä leveyden lisäämisestä.

Foligno on kantanut kapteenin C:tä Blue Jacketsissa useiden kausien ajan.
Kuva © Getty Images

Luke Glendening, Detroit Red Wings

Keskushyökkääjä, sopimus päättyy tähän kauteen
Tämä kausi: 40 ottelua, 3+8=11

Pian 32 vuotta täyttävä Glendening olisi syvyyshankinta sanan varsinaisessa merkityksessä. Pelannut usean kauden ajan Red Wingsin alaketjuissa ja työteliäänä raatajana pystyisi toteuttamaan rooliaan myös paremmissa seuroissa.

1,8 miljoonan dollarin palkkakattorasitteellaan Glendening olisi halpa hankinta ja toisi kaivattua syvyyttä monen seuran keskushyökkääjäosastolle. Alaketjujen sentterin tarpeessa voisivat olla ainakin Vegas Golden Knights ja Toronto Maple Leafs.

Mikael Granlund, Nashville Predators

Keskushyökkääjä, sopimus päättyy tähän kauteen
Tämä kausi: 37 ottelua, 10+7=17

Vielä kuukausi takaperin Granlund näytti olevan yksi siirtotakarajan revityimmistä nimistä, mutta Predatorsin vahvat esitykset ovat hillinneet siirtohuhuja seuran ympärillä.

Granlundin liikkuminen on kuitenkin edelleen mahdollista, sillä hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen. Myös Granlundin kausipalkka 3,75 miljoonaa dollaria on sen verran maltillinen, että kiinnostusta olettaisi riittävän. Tiettävästi ainakin Toronto Maple Leafs on ollut kauden aikana Granlundin kintereillä.

Kulunut kausi on sujunut Granlundilta vähintään kohtuullisesti ja hänen luotettavuutensa on hyvin tiedossa. Kyselyitä varmasti tulee, mutta onko GM David Poile valmis luopumaan Granlundista, kun Predators on noussut pudotuspelipaikkaan kiinni? On kuitenkin oletettavaa, että Poilen hintapyyntö suomalaisesta on selvästi korkeampi kuin talvella.

Muita mahdollisia siirtyjiä: Scott Laughton, Alex Iafallo, Sam Bennett, Tyler Bozak, Ryan Dzingel, Rickard Rakell, Chris Tierney, Marcus Sörensen, Derek Ryan, Brandon Sutter, Jaden Schwartz, Sam Reinhart

» Lähetä palautetta toimitukselle