NHL:n siirtotakarajan hankintatoiveet joukkueittain – Hurricanes tarvitsee räksyttäjän, Golden Knights ja Capitals maalivahdin

NHL / Artikkeli
Flyers-ikoni Claude Giroux'ta on vahvimmin huhuttu Colorado Avalancheen.
Kuva © Getty Images

NHL:n siirtotakaraja umpeutuu tulevana maanantaina kello 21 Suomen aikaa. Tässä artikkelissa on käyty pudotuspelipaikassa kiinni olevien joukkueiden hankintatarpeita ja mahdollisia nimiä kyseisiin rooleihin. Jokaisesta joukkueesta on nostettu esiin yksi tärkeä tarve, jota vahvistamalla kyseisen ryhmän menestysmahdollisuudet kohentuisivat.

Boston Bruins

Häntä tarvitsemme: Kiekollinen puolustaja

Bruinsin tiedetään olevan siirtotakarajalla kovan profiilin puolustajan perässä, koska tällä hetkellä joukkueen puolustuksen kiekollisuus on liian paljon Charlie McAvoyn harteilla. Jossain määrin Bruinsilla olisi myös tarvetta hyökkääjälle – varsinkin jos siirtohuhuissa pyörinyt Jake DeBrusk kaupataan pois.

Kiekollisista puolustajista markkinoiden kuumimmat nimet ovat Jakob Chychrun ja Mark Giordano. Coyotesin hintapyyntö Chychrunista on tiettävästi erittäin korkea, joten kokeneen Giordanon hankinta saattaisi käydä enemmän järkeen varsinkin nyt, kun Bruins tavoittelee menestystä lyhyellä tähtäimellä.

Calgary Flames

Häntä tarvitsemme: Syvyyspuolustaja

Flames teki kevään isoimman hankintansa jo hyvissä ajoin, kun se nappasi laitahyökkääjä Tyler Toffolin Montréal Canadiensista. Erinomaisesti Flamesiin sopeutunut Toffoli täydensi joukkueen hyökkäyksen, joten siirtotakarajalla vahvistusta haettaneen puolustukseen.

Flamesin kärkipuolustajaparit ovat järkähtämättömiä, mutta kolmospari Nikita ZadorovErik Gudbranson herättää kysymyksiä monessakin mielessä. Koska Juuso Välimäki ei selvästi mahdu Darryl Sutterin suunnitelmiin, uudelle kiekolliselle ja kevytjalkaisemmalle puolustajalle olisi tilausta vaihtoehdoksi kolmospariin. Eräs tämän profiilin vaihtoehto olisi Buffalo Sabresin Colin Miller.

Carolina Hurricanes

Häntä tarvitsemme: Ihon alle menevä roolipelaaja

Hurricanesilla on kokoonpanossaan mestaruusjahtiin tarvittavat pääpalaset erinomaisesti paikoillaan, eikä huutavaa tarvetta vahvistuksille ole. Toimivaa kokonaisuutta ei olekaan sen suuremmin tarvetta rikkoa, joten lähinnä kyse on hienosäädöstä.

Yksi Hurricanesista puuttuva pelaajatyyppi on kuitenkin vastustajia hiillostava rouhija, jollaisia on usein tarvittu mestaruusjoukkueissa. Yksi vaihtoehto tällaiseen tehtävään voisi olla kokenut Cal Clutterbuck, jonka sopimus on päättymässä tähän kauteen.

Cal Clutterbuckin erityisosaamiselle on käyttöä pudotuspeleissä.
Kuva © Getty Images

Colorado Avalanche

Häntä tarvitsemme: Kolmosketjun keskushyökkääjä

Avalanche on tämän kauden suurimpia mestarisuosikkeja, joten sen liikkeitä seurataan hyvin tarkasti siirtotakarajalla. Vaikka joukkueen hyökkäys on kärjeltään timanttinen, se tarvitsee lisää syvyyttä. Nathan MacKinnon ja Nazem Kadri on huippukova kärkikaksikko keskikaistalla, mutta alaketjuissa on puutetta laatusentteristä.

Kaksikosta J.T. Compher ja Alex Newhook kumpikaan ei varsinaisesti täytä mestaruutta tavoittelevan joukkueen tärkeää ruutua kolmosketjussa, vaikka nuori Newhook onkin esittänyt lupaavia otteita. Huhuissa Avalancheen yhdistetty Claude Giroux olisi nappihankinta tälle tontille – häntä karheampi vaihtoehto olisi puolestaan esimerkiksi Nick Paul.

Dallas Stars

Häntä tarvitsemme: Kolmosketjun keskushyökkääjä

Stars on hyvän kevätkautensa ansiosta noussut takaisin pudotuspelijunaan, ja roolikin on vaihtunut myyjästä ostajaksi. Monivuotisen luottopuolustajan John Klingbergin lähdöllä spekuloitiin pitkään, mutta voittojen myötä Stars on tuskin enää tämän kauden aikana luopumassa ruotsalaisesta. Myös Miro Heiskasen sairauspoissaolo vaikuttanee haluttomuutena myydä kiekollinen laatupuolustaja.

Tällä hetkellä selvä aukko Starsin kokoonpanosta löytyy kolmosketjusta, johon ei ole löytynyt mitat täyttävää keskushyökkääjää, mikä on osaltaan vaikuttanut Aleksandr Radulovin kehnoon kauteen. Vastaus ongelmaan voisi olla Paul Stastny, joka on ajautunut Winnipeg Jetsissä laitahyökkääjäksi.

Edmonton Oilers

Häntä tarvitsemme: Vasemman puolen luottopuolustaja

Edmontonissa todennäköisesti eniten haluttaisiin uutta ykkösvahtia, mutta luultavasti GM Ken Holland menee tämän kauden loppuun nykyisellä kaksikolla. Hyökkäyksessä Oilersilla on ylitarjontaa, joten todennäköisin peliliike on puolustuksen vahvistaminen.

Oilersin puolustuksessa on tällä hetkellä viisi selvää vakiopelaajaa, ja kuudennen puolustajan tontilla ovat kiertäneet William LagessonPhilip Broberg ja Markus Niemeläinen. Kokeneen Kris Russellin pelikunnosta ei ole takeita, joten todennäköisesti ostoslistalla on hänen kaltainen varma luutija – ykköstoive lienee markkinan kysytyin peruspuolustaja eli Ben Chiarot.

Florida Panthers

Häntä tarvitsemme: Kokenut kakkosmaalivahti

Vakuuttavan runkosarjansa ansiosta Panthersista on oikeutettua puhua mestariehdokkaana, ja erinomaisia liikkeitä tehneeltä GM Bill Zitolta voi odottaa reagointeja. Panthersilla on selvää ylitarjontaa hyökkäyksessä, joten vahvistuksia haetaan alakertaan.

Panthersin maalilla tilanne on mielenkiintoinen, sillä organisaation tulevaisuuden tähti Spencer Knight on pelannut enimmäkseen AHL:ssä, vaikka kiekko on tarttunut myös NHL:ssä nuorella iällä. Ilmeisesti Panthers haluaa kuitenkin löytää Knightia kokeneemman varavahdin Sergei Bobrovskille, mikä on toisaalta luonnollistakin mestaruusjahdissa. Tällainen nimi voisi olla Bobrovskin vanha aisapari eli Joonas Korpisalo.

Päätyykö Joonas Korpisalo jälleen Sergei Bobrovskin varamieheksi?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Los Angeles Kings

Häntä tarvitsemme: Kokenut puolustaja

Kingsin uudelleenrakennus on edennyt siihen pisteeseen, että joukkue tulee etenemään pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Nyt organisaatio voikin vetää pitkästä aikaa ostohousut jalkaan siirtotakarajalla. Realiteetit on kuitenkin hyvä pitää mielessä, sillä menestysodotukset ovat vielä maltilliset.

Lukuisten loukkaantumisten takia Kingsin puolustus on huvennut uhkaavasti viime aikoina: peräti viisi runkopuolustajaa on tällä hetkellä toipilaina. Pudotuspelitavoitteen säilyttämiseksi Kings tarvitsee ehdottomasti kokeneen puolustajan tuomaan helpotusta pelaajavajeeseen. Potentiaalisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Calvin de Haan ja Nick Leddy.

Minnesota Wild

Häntä tarvitsemme: Ykkös-kakkosketjun keskushyökkääjä

Vahvan alkukauden jälkeen Wildin kunto on ollut pudotuspelien kynnyksellä huolestuttavassa laskussa, mutta joukkueen potentiaali ja taso parhaimmillaan ovat tiedossa. Mahdollisuudet on edetä pudotuspeleissä pitkälle, joten GM Bill Guerin pyrkinee olemaan kilpavarustelussa mukana.

Wildin sentteriosasto ei kestä vertailua suurimpiin mestarisuosikkeihin, vaikka Ryan Hartman onkin suoriutunut mainiosti ykkösketjun keskellä. Kiehtova nimi markkinoilla olisi Tomáš Hertl, jonka hankinta nostaisi minkä tahansa seuran osakkeita kovasti. Tšekkitähti kuitenkin puntaroi jatkosopimuksen tekemistä San Jose Sharksin kanssa, joten muitakin vaihtoehtoja pitäisi miettiä. Näitä ovat muun muassa Giroux tai Andrew Copp.

Myös ykkösvahti Cam Talbot on ollut tällä kaudella vaikeuksissa, mutta muutokset sille tontille ovat epätodennäköisiä.

Nashville Predators

Häntä tarvitsemme: Kakkosketjun laitahyökkääjä

Predators on pudotuspelipaikassa kiinni olemisesta huolimatta melko ongelmallisessa tilanteessa, sillä realistisia menestysmahdollisuuksia sille ei rehellisyyden nimissä voi laskea. Toisaalta selvää uudelleenrakennusta ei ole aloitettu, joten seuran voi olettaa olevan ostajan asemassa siirtotakarajalla.

Jos Predators kuitenkin tavoittelee pitkää kevättä, joukkue tarvitsisi ennen kaikkea tehokasta hyökkääjää kärkiketjuihin. Esimerkiksi Mikael Granlundin johtamassa kakkosketjussa tällä hetkellä laidoilla olevien Eeli Tolvasen ja Luke Kuninin taso ei riitä. Mahdollisia hankintoja voisivat olla Dominik Kubalík ja Anaheim Ducksista kaupan oleva Rickard Rakell.

New York Rangers

Häntä tarvitsemme: Kakkosketjun keskushyökkääjä

Rangers etenee tällä kaudella pudotuspeleihin käytännössä maalivahtinsa Igor Šestjorkinin ansiosta, mutta siellä voittaakseen joukkue tarvitsee kipeästi vahvistuksia. Erityisesti johtavien kenttäpelaajien jälkeen taso putoaa reippaasti, minkä takia Rangers voi olla nimekkäidenkin vahvistusten perässä.

Palkkakatossa on reippaasti tilaa hankinnoille, joten mahdollisuudet jättivonkaleeseen ovat olemassa. Erityisesti Rangers tarvitsisi vahvaa aloittajaa, koska joukkue on ollut koko NHL:n huonoin aloitusympyrässä, minkä seurauksena pelin hallinta on kääntynyt liian usein vastustajalle. Rangers lienee vahvasti Hertlin perässä, jolloin Ryan Stromen voisi siirtää laitahyökkääjäksi. 

Tomáš Hertl olisi New York Rangersin märkä päiväuni.
Kuva © Getty Images

Pittsburgh Penguins

Häntä tarvitsemme: Kärkiparien puolustaja

Penguins on yhä todistanut kuuluvansa mestaruustaistoon, vaikka joukkueen runko ikääntyy vääjäämättä. Ehkä hieman yllättäen joukkueen terveystilanne on varsin hyvä, joten palavaa tarvetta vahvistuksille ei sinänsä ole. Koska menestysikkuna on kuitenkin sulkeutumassa, nyt ei ole aika säästellä.

Eniten lisää voimaa kaipaava osa-alue on puolustus, jossa konkari Kris Letang tarvitsisi lisää taustatukea. Mike Matheson ei vaikuta ykkösparin puolustajalta menestystoiveita ajatellen, joten hänen tilalleen Letangin vierelle voisi ajatella puolustavampaa nimeä. Hampus Lindholmin hankintaan pitäisi raivata tilaa palkkakatosta – dollareissa halvempi vaihtoehto olisi esimerkiksi Chiarot.

St. Louis Blues

Häntä tarvitsemme: Alaketjujen laitahyökkääjä

Bluesin kärkiketjut, puolustajaparit ja maalivahtiosasto ovat kaikki varsin hyvällä mallilla, joten ostotarpeet kohdistuvat hyökkäyksen syvyyden vahvistamiseen. Määrällisesti Bluesin hyökkäys on ollut tällä kaudella varsin kapea, sillä alaketjuissa on jouduttu peluuttamaan paljon AHL-tason pelaajia.

Huhuissa potentiaaliseksi vahvistukseksi on väläytelty joukkueelle tuttua Zach Sanfordia, joka kaupattiin Bluesista Ottawa Senatorsiin juuri ennen tämän kauden alkua. Kevään 2019 mestaruusjoukkueessa mukana ollut Sanford olisi erinomainen lisä Bluesin nelosketjuun, johon tarvittaisiin lisää kokemusta ja fyysisyyttä.

Tampa Bay Lightning

Häntä tarvitsemme: Alaketjujen laitahyökkääjä

Periaatteessa Lightningilla ei ole suurta tarvetta vahvistuksille, sillä joukkue on erinomaisessa tasapainossa ja pudotuspeleissä menestymiseen tarvittavia palasia on runsaasti. Todennäköisesti GM Julien BriseBois kuitenkin yrittää löytää vähintään loukkaantumisten varalle vahvistuksia.

Viime kauden mestaruudessa avainroolissa oli kolmosketju, jonka Lightning menetti kokonaisuudessaan kesällä. Ross Colton on kehittynyt hyväksi paikkaajaksi keskelle ja Corey Perry ollut odotettua parempi hankinta, mutta vielä olisi tilaa yhdelle uudelle nimelle. Vahvistuksia saadakseen Lightningin pitää myös luopua palkkakaton takia, mutta valinnanvaraa on – muun muassa Artturi LehkonenPavel Zacha ja Vladislav Namestnikov.

Toronto Maple Leafs

Häntä tarvitsemme: Puolustava puolustaja

Torontossa ollaan jälleen maalivahtikriisin keskellä, mutta uuden torjujan hankinnan sijasta Maple Leafs kaipaa enemmän puolustajaa, joka ei aiheuttaisi maalivahdeille ongelmallisia tilanteita. Varsinkin Jake Muzzinin ollessa poissa puolustuspelaamisen ongelmat ovat päässeet kärjistymään pahasti.

Muzzinin kaltainen luotettava puolustaja olisi Maple Leafsin kevään kannalta lähes kriittinen, koska pudotuspeleissä joukkueesta on löydyttävä luukut kiinni laittavia isäntiä. Tämän tyylin vahvistuksia voisivat olla esimerkiksi useampaan suuntaan huhuttu Chiarot ja konkari Justin Braun.

Vegas Golden Knights

Häntä tarvitsemme: Maalivahti

Siirtotakarajan suurin kriisijoukkue ei taatusti jätä tekemättä liikkeitä, koska menestyspaineet ovat kovat ja jopa pudotuspelipaikka on vaarassa. Tarpeita olisi useammallekin pelipaikalle, koska terveystilanne on pysynyt haastavana läpi kauden. Eniten apua Golden Knights tarvitsee kuitenkin tolppien väliin.

Golden Knights lähti tähän kauteen uhkapelillä tekemällä Robin Lehneristä selvän ykkösvahdin, mutta ruotsalainen ei ole pystynyt pelaamaan odotetulla tasolla. Lisäksi Laurent Brossoit ei ole pystynyt olemaan riittävän laadukas aisapari. Toivottuja apuja voisivat olla muun muassa Semjon Varlamov tai Aleksandr Georgijev, mutta iso ongelma riittävän hyvän torjujan hankinnassa on tiukka palkkakattotilanne.

Washington Capitals

Häntä tarvitsemme: Maalivahti

Capitals ei näytä järin vahvalta menestyjäehdokkaalta, vaikka pelaajamateriaalin puolesta asiat ovat kohtuullisen hyvällä mallilla. Viime vuosina joukkueen isoimpia ongelmia on ollut sarjan eliittiin kuuluvan maalivahdin puute, mikä on vaikuttanut armottomasti menestysmahdollisuuksiin.

Capitals on odottanut Ilja Samsonovin suurta läpimurtoa, mutta sitä ei ole tapahtunut. Tällä hetkellä ykkösvahdin viitan onkin napannut Vitek Vaněček, mutta luotto häneen tosipeleissä on kysymysmerkki. Voi olla, että Capitals kaupittelee Samsonovia vastineena vielä kokeneempaan torjujaan, jota voisi peluuttaa pudotuspeleissä. Marc-André Fleury olisi yksi vaihtoehto, mutta hinta olisi luultavasti kova.

» Lähetä palautetta toimitukselle