NHL:n siirtotakaraja, Keskinen divisioona: Wild kauppaa senttereitään, Stanley Cup -haastajat hyökkääjälupauksiaan

NHL / Artikkeli
Jos Wild päättää ryhtyä myyjäksi, Granlund olisi arvokkain kaupiteltava.
Kuva © Getty Images

NHL:n siirtotakarajan lähestyessä pudotuspeleihin tähtäävät ja siellä menestymään pyrkivät joukkueet vahvistavat vielä rivejään. Jatkoaika loi katsauksen Keskisessä divisioonassa pelaavista pelaajista, jotka saattavat vielä siirtyä joukkueesta toiseen.

Siirtoikkuna sulkeutuu 25. helmikuuta kello 22.00 Suomen aikaa.

Mikael Granlund, Minnesota Wild

Minnesota Wildin GM Paul Fentonille on annettu seuran omistajien taholta vihreää valoa merkittävien muutosten tekemiseksi joukkueessa. Vielä ei tosin tiedetä, aloittaako Fenton lähitulevaisuudessa joukkueen uudelleenrakentamisen vai tähtääkö hän käsillä olevan joukkueen potentiaalin maksimaaliseen ulosmittaamiseen. Tällä hetkellä joukkue on tukevasti Läntisen konferenssin keskikastissa − paikassa, jossa juuri kukaan ei halua olla pitemmän päälle.

Jos Fenton päättää aloittaa uudelleenrakentamisen, tulee Granlundista yksi arvokkaimmista pelimerkeistä. Siirtotakarajan jälkeisenä päivänä 27 vuotta täyttävästä Granlundista saisi todennäköisesti hyvän vastineen markkinoilta, mutta saisiko niin hyvän, että joukkueen avainpelaajiin kuuluva pelintekijä kannattaisi uhrata jo nyt? Todennäköisesti ei.

Toisaalta Granlundilla on tämän kauden jälkeen enää vuosi sopimusta jäljellä Wildin kanssa ja Fentonin tulee tehdä päätös, haluaako hän sitoutua pitkäksi aikaa pelaajaan. Wildilla ei ole myöskään varaa päästää Granlundia lähtemään seurasta ilman siirtokorvausta, sillä se hankaloittaisi merkittävästi seuran uudelleenrakentamista tulevaisuudessa.

Jos Fenton päättää aloittaa uudelleenrakentamisen, tulee Granlundista yksi arvokkaimmista pelimerkeistä.

Eric StaalMinnesota Wild

Wild teki kesällä todellisen peliliikkeen hankkiessaan Staalin kolmen vuoden ja 3,5 miljoonan dollarin sopimuksella. Alla oli uran heikoin kausi, mutta Wildissä Staal palasi tasolleen ja teki viime kaudella jopa maaliennätyksensä 33-vuotiaana.

Tämä kausi ei ole Staalilta ollut yhtä lennokas, mutta tarjolla on edelleen laadukas ja kokenut keskushyökkääjä, joka on urallaan jo voittanut Stanley Cupin ja olympia- sekä MM-kullan. Hintakin on halpa loppukauden vuokrapelaajasta.

Charlie CoyleMinnesota Wild

Coyle on ollut siirtohuhujen kohteena jo pitkään. The Athletic -toimittaja Michael Russon mukaan ainakin Ottawa Senators, Boston Bruins ja Montreal Canadiens olivat joulukuussa osoittaneet kiinnostusta Coylea kohtaan. 26-vuotias yhdysvaltalaissentteri teki kaudella 2016–17 tehot 18+38, mutta ei ole kahdella edelliskaudella yltänyt vastaaviin lukemiin. Tällä kaudella Coylella on 57 ottelussa kasassa 28 tehopistettä.

Coyle on monipuolinen hyökkääjä, joka sopisi moneen joukkueeseen esimerkiksi kolmosketjun sentteriksi. Coylesta mielenkiintoisen kohteen tekee myös hänen melko edullinen, 3,2 miljoonan dollarin verran palkkakattoon vaikuttava sopimus, joka on voimassa vuoteen 2020 saakka. Tämän lisäksi isokokoinen hyökkääjä on vasta 26-vuotias.

Jack RoslovicWinnipeg Jets

Jetsin tähtäimessä on taas Stanley Cup, ja joukkueen huhutaan tavoittelevan Mark Stonen tasoisia vahvistuksia. Todennäköisenä vastineena pidetään lupaavaa yhdysvaltalaishyökkääjää. 

22-vuotias Roslovic pystyy pelaamaan sekä laidalla että keskellä ja on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa Jetsin kokoonpanossa. Nuorukainen iski myös NHL-uransa ensimmäisen hattutempun Anaheim Ducksin verkkoon.

Tulokassopimusta Roslovicilla on jäljellä vielä yksi kausi, joten jälleenrakennusjoukkueelle hän olisi houkutteleva vastine veteraanipelaajasta.

Tolvanen on ehtinyt tällä kaudella pelata neljä peliä Predators-paidassa.
Kuva © Getty Images

Eeli TolvanenNashville Predators

Stanley Cupia vimmatusti metsästävä Predators tavoittelee huhujen mukaan pelaajamarkkinoilta vielä isoa kalaa. Todennäköinen vastine vaihtokaupassa olisi 19-vuotias Tolvanen.

AHL:ssä on tällä kaudella kertynyt 37 pelissä tehot 9+10, joten pohjoisamerikkalaiseen peliin on vielä totuttelemista. Potentiaali ja maalintekotaito kuitenkin varmasti houkuttelevat myyjäjoukkueita.

Tolvasella olisi lisäksi Predatorsissa rankka urakka yrittää murtautua kärkiketjuihin, joten mahdollinen kauppa voisi hyödyttää myös suomalaislupausta.

Artjom AnisimovChicago Blackhawks

Blackhawks on surkean alkukauden jälkeen noussut taistelemaan tosissaan pudotuspelipaikasta, mutta Anisimovia on kaupiteltu jo pidemmän aikaa. Patrick Kanen ja Artemi Panarinin välissä aikanaan vakuuttanut venäläissentteri on pudonnut pienempään rooliin, ja tehotkin ovat laskusuunnassa.

Anisimovilla on kuitenkin vielä kaksi vuotta jäljellä 4,55 miljoonan dollarin sopimustaan, jossa on lisäksi vielä tämän kauden ajan muokattu kauppaamisen estävä pykälä. Todennäköisemmin Anisimovin kauppaaminen onnistuu siis kauden jälkeen, mutta helppoa se ei nykynäytöillä ole.

Tolvasella olisi Predatorsissa rankka urakka yrittää murtautua kärkiketjuihin, joten mahdollinen kauppa voisi hyödyttää myös suomalaislupausta.

Brayden Schenn, St. Louis Blues

On helppo löytää syitä, miksi hyökkäysosastolle vahvistusta kaipaavat joukkueet ovat kiinnostuneita Schennista. Kanadalaishyökkääjä jää todennäköisesti selvästi viime kauden 70 tehopisteestä, mutta sekä tasaviisikoin että ylivoimalla Schenn on edelleen erittäin vaarallinen erityisesti pelintekijänä. 

Schennin lisäksi kuitenkin myös koko Blues on viime aikoina parantanut otteitaan huomattavasti ja joukkue onkin nyt vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa. Tällä hetkellä näyttääkin epätodennäköiseltä, että Blues haluaisi kaupata yhtä parhaista hyökkääjistään, ellei hänestä saatava vastine auttaisi joukkuetta nykyhetkessä. 

Jay BouwmeesterSt. Louis Blues

35-vuotiaan puolustajan sopimus on katkolla kesällä. Aiemmin liigan parhaisiin shutdown-puolustajiin kuuluneen Bouwmeesterin jalka on hidastunut vuosien varrella, mutta työhevoselle voisi löytyä käyttöä vielä pienemmällä vastuulla mestaruutta tavoittelevassa seurassa.

Hän kuuluu pelaajiin, jotka Bluesin kannattaisi tulevaisuuden kannalta ehdottomasti kaupata nyt. Pudotuspeleihin pääsy tosin hankaloittaa kauppa-aikeita, joten vähintään yhtä todennäköistä on Bouwmeesterin loppukauden jatkuminen Bluesissa sekä sitä seuraava vapaiden markkinoiden testaaminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle