NHL:n siirtotakaraja, Atlantin divisioona: Senatorsin tehokaksikko on Stanley Cup -haastajien tähtäimessä

NHL / Artikkeli
Mark Stone ja Matt Duchene saattavat pelata viimeisiä pelejään yhdessä.
Kuva © Getty Images

NHL:n siirtotakarajan lähestyessä pudotuspeleihin tähtäävät ja siellä menestymään pyrkivät joukkueet vahvistavat vielä rivejään. Jatkoaika loi katsauksen Atlantin divisioonassa pelaavista pelaajista, jotka saattavat vielä siirtyä joukkueesta toiseen.

Siirtoikkuna sulkeutuu 25. helmikuuta kello 22.00 Suomen aikaa.

Matt DucheneOttawa Senators

Yksi siirtotakarajan ehdottomasti kuumimmista nimistä. Duchenen tiedettiin muutama kuukausi sitten olleen lähellä pitkää jatkosopimusta Senatorsin kanssa, mutta nyt näyttää hyvin vahvasti siltä, että sopimus jää syntymättä. Duchenen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen, eikä Senators halua luopua Duchenesta ilmaiseksi, varsinkin kun se maksoi hyökkääjästä Colorado Avalanchelle ykköskierroksen varausvuoronsa.

Tällä kaudella Duchene on yhdessä Mark Stonen ja Thomas Chabotin kanssa pitänyt surkeaa Senatorsia edes hieman uskottavana joukkueena. Senators rakentaa nyt tulevaisuuttaan ja se pyrkii hankkimaan varausvuoroja ja nuoria lupauksia. Duchene olisi merkittävä vahvistus monelle tämän kevään pudotuspelijoukkueelle. Ainakin Columbus Blue Jacketsin ja Nashville Predatorsin kerrotaan tavoittelevan Duchenea.

Mark StoneOttawa Senators

Artemi Panarinin jälkeen markkinoiden laadukkain ja tavoitelluin laitahyökkääjä. Stone on jo vuosia ollut Senatorsin paras hyökkääjä, mutta on tällä kaudella umpisurkeassa joukkueessa nostanut pelinsä entistä paremmalle tasolle.

Viime kesänä tehty reilun seitsemän miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy tähän kauteen, ja 26-vuotias kanadalainen on ansainnut pidemmän ja arvokkaamman sopimuksen. Jatko Senatorsissa on kuitenkin epävarmaa, ja ainakin Winnipeg Jets sekä Nashville Predators hakevat Stonen kaltaista vahvistusta.

Tällä kaudella Duchene on yhdessä Mark Stonen ja Thomas Chabotin kanssa pitänyt surkeaa Senatorsia edes hieman uskottavana joukkueena. 

Cody CeciOttawa Senators

Yksi monista Senators-pelaajista, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Puolustajan suoritustasoon nähden 4,3 miljoonan dollarin sopimus on härskisti ylihintainen, mutta siirtorajalla syvyyspelaajat ovat tavoiteltuja.

Pienemmässä roolissa Ceci voisikin pelata paremmin, mutta kauppahuhuissa liikkuu joka tapauksessa huomattavasti laadukkaampiakin puolustajia vastaavaan rooliin. Senators-GM Pierre Dorionin on huhuttu pyytävän Cecistä vastineeksi jopa toisen kierroksen varausoikeutta.

Ryan DzingelOttawa Senators

Monipuolinen hyökkääjä pelaa uransa tehokkainta kautta katastrofaalisesta joukkueesta huolimatta, mikä on vahva meriitti siirtorajan pelaajamarkkinoilla. Dzingeliä voi peluuttaa sekä tulosyksiköissä että alemmissa ketjuissa. Lisäksi 1,8 miljoonan dollarin sopimus loppukauden vuokrapelaajasta on todella halpa.

Laitahyökkääjiä on tällä hetkellä sekä määrällisesti että laadullisesti hyvin kaupan, mutta köyhän miehen markstone on joka tapauksessa harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Kaksi peräkkäistä yli 20 maalin kautta Senatorsissa kertoo paljon hyökkääjän suoritustasosta.

Gustav NyquistDetroit Red Wings

Yksi parhaista markkinoilla olevista laitahyökkääjistä. 29-vuotias ruotsalainen pelaa yhtä uransa parhaista kausista, ja 4,75 miljoonan dollarin sopimus päättyy tähän kauteen. Nyquistin sopimuksessa on kuitenkin kauppaamisen estävä pykälä, jota Red Wings ei tietojen mukaan toistaiseksi ole pyytänyt hylkäämään.

Nyquist on taitava, peliätekevä laitahyökkääjä, joka vahvistaisi minkä tahansa joukkueen hyökkäystä. Red Wings tavoittelee siirtorajalla ensisijaisesti varausvuoroja.

Jimmy Howard on pelannut heikon Red Wings -joukkueen takana hyvin, joten Stanley Cup -haastajalle olisi tarjolla mainio vahvistus.
Kuva © Getty Images

Jimmy HowardDetroit Red Wings

34-vuotiaan konkarin sopimus päättyy tähän kauteen, eikä uudelleenrakennuksessa oleva Red Wings kaiken järjen mukaan tarjoa Howardille uutta sopimusta. Tällä kaudella Howard on ollut likimain Red Wingsin paras pelaaja, sillä torjuntaprosentti heikon joukkueen takana on varsin hyvä 91,3.

Erityisesti Howard on Stanley Cupiin tähtäävien joukkueiden kiikarissa, sillä kokenut ja vieläpä korkealla tasolla pelaava maalivahti on ollut usein haluttu ostos takarajalla. Kärkipään joukkueista tiettävästi San Jose Sharks ja Calgary Flames ovat halukkaita hankkimaan Howardin riveihinsä. Red Wings puolestaan huhujen mukaan tavoittelee Howardista ykköskierroksen varausta.

Luke GlendeningDetroit Red Wings

Glendening on kokenut ja halpa alempien ketjujen keskushyökkääjä, jolla on sopimusta jäljellä kauden 2020-21 loppuun asti. Glendeningin kaltainen syvyyshankinta voi parhaimmillaan olla se puuttuva palanen, jota menestystä tavoitteleva joukkue tarvitsee.

Red Wings kaipaa jälleenrakennuksensa avuksi erityisesti varausoikeuksia, mutta myös nuorten lupausten pelaajaoikeuksia. Glendening ei ole tähtipelaaja, mutta näin siirtorajan kynnyksellä myös pienemmän profiilin pelaajista herkästi maksetaan isompia korvauksia.

Panthersin huhutaan tavoittelevan Columbus Blue Jacketsin tähtikaksikkoa Panarin- Bobrovski. Uransa tehokkainta kautta pelaava Huberdeau olisi mahdollisen kaupan kirkkain vastine.

Jonathan HuberdeauFlorida Panthers

Panthersin huhutaan tavoittelevan Columbus Blue Jacketsin tähtikaksikkoa Panarin-Sergei Bobrovski. Uransa tehokkainta kautta pelaava Huberdeau olisi mahdollisen kaupan kirkkain vastine.

25-vuotias kanadalaislaituri ei ole Panarinin tasoinen johtava pelaaja, mutta on viime kausina kuitenkin nostanut selvästi suoritustasoaan. Lisäksi Huberdeaulla on kohtuuhintainen 5,9 miljoonan dollarin sopimus kauden 2022-23 loppuun asti, mikä lisää hyökkääjän kiinnostavuutta.

Derick BrassardFlorida Panthers

Pittsburgh Penguins hankki Brassardin viime kauden siirtorajalla vahvistamaan keskikaistaansa, mutta kokeneella kanadalaisella oli vaikeuksia sopeutua pienempään rooliin. Tällä kaudella Brassard kaupattiin Riley Sheahanin kanssa Panthersiin vaihdossa Nick Bjugstadiin ja Jared McCanniin.

Brassardin on spekuloitu vaihtavan seuraa tällä kaudella vielä toistamiseen. 31-vuotias sentteri ei enää vakuuta tehoillaan, mutta päättyvä sopimus ja Vegas Golden Knightsin kahden miljoonan dollarin palkanpidätys voivat houkutella hankkimaan Brassardin taas syvyysrooliin.

Palkkakatto-ongelmien vuoksi Maple Leafsin Kasperi Kapanen on liikkunut kauppahuhuissa.
Kuva © Getty Images

Andreas Johnsson ja Kasperi KapanenToronto Maple Leafs

Johnsson valittiin viime vuonna AHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi ja tällä kaudella hän on tehnyt vastustamattoman läpimurron Maple Leafsin pelaavaan kokoonpanoon. Hyvin vähäisellä peliajalla hän on nakuttanut yli 0,6 pistettä ottelua kohden ja tuonut Maple Leafsin laituriosastolle kaivattua syvyyttä.

24-vuotias ruotsalainen on tämän kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti ja hän voi viedä halutessaan sopimusneuvottelun välimiehen sovitteluun. Johnssonin nykyiseen palkkaan on odotettavissa miljoonien korotus, mikä osaltaan vaikeuttaa hänen sovittamistaan Maple Leafsin tulevaisuuden suunnitelmiin.

22-vuotias suomalainen teki tällä kaudella Johnssonin tavoin lopullisen läpimurtonsa Maple Leafsin riveissä. Kapanen on tuonut maalintekovoimaa, luistelunopeutta ja nykyisin myös hyvää puolustuspelaamista pelaavaan kokoonpanoon.

Valmentaja Mike Babcockin kädenjälki näkyy Kapasen kehityksessä, ja nykyisin hän on vastustajan kannalta vaarallinen jopa alivoimalla. Kapasesta tulee kesällä rajoitettu vapaa agentti, ja seura joutuu nostamaan hänen palkkaansa todennäköisesti vähintään parilla miljoonalla. Dubasin mukaan sopimusneuvottelut Kapasen kanssa käynnistetään piakkoin.

Julkisuudessa on spekuloitu sekä Johnssonin että Kapasen soveltuvan offer sheet -ehdokkaaksi ensi kesänä, koska tarjouksen tekevän joukkueen ei tässä tapauksessa tarvitse luopua kuin yhdestä tai kahdesta varausvuorosta. Maple Leafsille tulisi olemaan vaikeaa vastata jo noin neljän miljoonan arvoisiin sopimustarjouksiin suuripalkkaisten tähtipelaajien vuoksi.

Tämän tilanteen ennaltaehkäisemiseksi GM Kyle Dubas voisi kaupata nuoria pelaajiaan siirtotakarajalla, mutta tämä on epätodennäköistä. Dubas on julkisesti ilmoittanut, ettei seura tule kaupittelemaan Johnssonia tai Kapasta siirtotakarajalla, vaan antaa näiden näyttää kykynsä.

Tavoitteena on voittaa mestaruus tänä vuonna, eikä Dubas halua heikentää joukkuetta juuri nyt tulevaisuuden takia.

Jeff SkinnerBuffalo Sabres

Skinner hankittiin viime kesänä Jack Eichelin vierelle tuomaan maalintekovoimaa melko vaatimatonta korvausta vastaan ja hän on ollut roolissaan täydellinen menestys. Skinner on iskenyt jo yli 35 maalia tällä kaudella ja vastannut kaikkiin odotuksiin.

Skinnerilla on menossa sopimuksensa viimeinen vuosi ja hän solminee pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen Sabresin kanssa kevään aikana. Hänen nykyisessä sopimuksessaan on kaupan estävä pykälä, joten GM Jason Botterill ei voi kaupata häntä ilman pelaajan suotumusta.

TSN:n sisäpiirilähteiden mukaan Skinnerillä ei ole pienintäkään aikomusta vaihtaa seuraa kauden aikana, joten mahdollinen seurasiirto on hyvin epätodennäköinen ennen siirtotakarajaa.

Nathan Beaulieu, Buffalo Sabres

Beaulieu hankittiin Sabresiin kesällä 2017 kolmannen kierroksen varausvuoroa vastaan. Pelillisesti heikohkon ensimmäisen kauden jälkeen Beaulieu ei ole kyennyt pitämään paikkaansa kokoonpanossa tällä kaudella, vaikka monien mielestä Beaulieu on pelannut tällä kaudella paremmin kuin edellisellä.

Tammikuussa julkisuuteen ilmestyi tieto, että Beaulieu on pyytänyt joukkueen johdolta siirtoa toiseen seuraan vähäisen peliajan vuoksi. Tuon jälkeen hän on istunut katsomon puolella entistä tiukemmin eikä ole vielä helmikuussa päässyt pelaamaan.

Beaulieuta voidaan tämän kauden otteilla pitää kohtuullisena kahden suunnan syvyyspakkina. Hän voisi tuoda monelle seuralle laatua kolmanteen pakkipariin, mutta ilman loukkaantumishuolia nämä paikat ovat useassa seurassa jo hyvin kilpailtuja, joten kysyntää ei vielä toistaiseksi Beaulieulle ole ollut.

26-vuotiaan Beuaulieun sopimus päättyy tähän kauteen ja hän on rajoitettu vapaa agentti kesän jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle