NHL:n koronaprotokollassa on nyt ruuhkaa – vajaat kokoonpanot, yleisörajoitukset ja siirretyt ottelut myös huolenaiheita

NHL / Artikkeli
Katsomot ammottivat tyhjyyttään Canadiensin ja Flyersin välisessä ottelussa.
Kuva © Minas Panagiotakis
NHL:n koronaprotokollassa on ollut viime päivinä ruuhkaa, kun useissa joukkueissa on havaittu tartuntoja. Vajaat kokoonpanot, yleisörajoitukset ja siirretyt ottelut ovat myös huolenaiheita, jotka heittävät varjon kauden jatkumisen päälle.

Koronavirus on ollut jälleen kerran viikon kuumin puheenaihe myös NHL:n puolella. Yli sata pelaajaa on lisätty liigan koronaprotokollaan viikon aikana ja useampi joukkue on joutunut pelaamaan otteluita vajailla kokoonpanoilla. Suomalaispelaajista muun muassa Mikael Granlund ja Sebastian Aho ovat olleet poissa kokoonpanosta tämän takia.

Tartunnan saaneita pelaajia on vedetty kokoonpanosta vielä alkulämmittelyissä ja pelaajaliikenne NHL:n ja AHL:n välillä on kiihtynyt viime päivien aikana. 

Torstain ja perjantain välisenä yönä pelattu Montreal Canadiensin ja Philadelphia Flyersin välinen ottelu oli kuluvan NHL-kauden ensimmäinen, jossa ei ollut lainkaan yleisöä. Quebecin provinssin antama määräys tuli voimaan vain muutama tunti ennen ottelun alkua. 

NHL ilmoitti lauantaina, että se tiukentaa koronarajoituksia tammikuun 7. päivään asti. Pelaajia tullaan testaamaan nyt päivittäin ja vierasjoukkueiden liikkumista rajoitetaan. Pelaajat eivät esimerkiksi voi käydä ravintoloissa vieraspelimatkoilla ja kasvomaskien käyttöä lisätään tuntuvasti.

Tällä hetkellä yhteensä 27 ottelua on jouduttu siirtämään uuteen ajankohtaan. Kahdelle ottelulle on jo löytynyt uusi pelipäivä,  25 muuta odottavat vielä uutta päivää. Siirretyt ottelut koskevat peräti 24 joukkuetta ja eniten siirrettyjä otteluita (6) on Calgary Flamesilla. 

Nousevat tartuntamäärät herättävät huolta myös siitä, että Kanadan ja Yhdysvaltojen raja voidaan joutua jälleen sulkemaan. Canadiens pelasi jo tyhjille katsomoille ja katsomokapasiteettia on rajoitettu myös Torontossa ja Ottawassa. Jos Kanadan hallitus sulkee rajan, NHL:llä on suuri ongelma käsissään. 

NHL-pelaajien mahdollinen osallistuminen Pekingin talviolympialaisiin on tämän viikon aikana muuttunut hyvin kyseenalaiseksi. Ottelusiirtojen lisääntyessä runkosarjan otteluohjelman läpivienti voi käydä hankalaksi. NHL:llä on oikeus vetäytyä kisoista milloin tahansa, mutta tammikuun 10. päivän jälkeen se joutuu maksamaan rahallisen korvauksen KOK:lle. 

» Lähetä palautetta toimitukselle