NHL-pomot pohtivat tulevaa kautta – 35 pelaajan rajoitus saattaa jättää osan suomalaisnuorista Liiga-jäille

LIIGA, NHL / Artikkeli
Gary Bettman ja kumppanit ovat vaikeiden päätösten edessä.
NHL-GM:t suunnittelivat konferenssipuhelussaan tulevaa kautta. Joukkueet saisivat kutsua harjoitusleireilleen enintään 35 pelaajaa. Tällä saattaa olla vaikutusta Liigassa pelaaviin suomalaisnuoriin.

NHL-GM:t pitivät viime sunnuntaina yhteisen konferenssipuhelun, jossa käytiin läpi ensi kauteen liittyviä kysymyksiä.

New York Postin tietojen mukaan NHL yrittää edelleen käynnistää runkosarjan tammikuun ensimmäisenä päivänä, vaikka liiga peruikin viime viikolla uudenvuodenpäivälle suunnitellun talviklassikon Minnesota Wildin ja St. Louis Bluesin välillä. Suunnitelmana on edelleen pelata täysi 82 ottelun runkosarja, mutta todellisuudessa edessä on mitä todennäköisimmin lyhennetty runkosarja.

Haasteita tuovat Yhdysvaltojen kiihtyvä koronatilanne, Yhdysvaltojen ja Kanadan väliset matkustusrajoitukset ja paikalliset suositukset. Edellisen kerran runkosarjaa jouduttiin lyhentämään työsulkukaudella 2012-2013, jolloin pelattiin 48 ottelua.

Viime kauden pudotuspelit vietiin onnistuneesti läpi Edmontonin ja Toronton kuplissa, mutta samanlaisiin toimenpiteisiin ei enää ensi kaudella ryhdytä. On mahdollista, että kausi lähtisi käyntiin muutamassa kaupungissa, joissa joukkueet pelaisivat 2–3 viikkoa ja palaisivat sen jälkeen kotikaupunkeihinsa. Jos kannattajat pääsisivät takaisin katsomoihin, liiga siirtyisi takaisin "normaaliin" otteluohjelmaan. Pelaajat eivät olisi myöskään yhtä tiukan karanteenin alla, kuten syksyllä Edmontonissa ja Torontossa.

New York Postin mukaan tuleva harjoitusleiri kestäisi kaksi viikkoa ja joukkueet saisivat kutsua leirille enintään 35 pelaajaa. Ennen varsinaista harjoitusleiriä joukkueet saisivat pitää yhdeksän päivää kestävän harjoitusjakson nuorille varauksille ja tulokaspelaajille. Tälle leirille kutsutut pelaajat lasketaan kuitenkin mukaan 35 pelaajan maksimiin.

Tämä voisi tarkoittaa sitä, että osa Liigaan täksi kaudeksi lainatuista suomalaispelaajista jäisi harjoitusleirien kokoonpanojen ulkopuolelle. NHL-joukkueilla olisi siis mahdollisuus pitää 14 pelaajan reserviä pelaavan kokoonpanon ulkopuolella. Jukurien venäläishyökkääjä Vitali Abramovin kaltaiset lupaukset suuntaavat varmasti takaisin NHL-kaukaloihin, mutta aivan kaikille Liiga-vahvistuksille harjoituspaikka ei liene varma asia.

AHL:n tavoitteena on käynnistää oma runkosarjansa jo joulukuun alussa, mutta mitään takeita farmiliigan alkamiselle vielä tämän vuoden puolella ei ole. NHL-valmentajat ovat kiinnostuneita nuorten pelaajiensa kehittymisestä ja pelaamattomuus ei ole ideaalista. Jos AHL:n alku viivästyy, voi Liiga nostaa profiiliaan nuorten pelaajien kohdalla. 

NY Postin tietojen mukaan NHL on antamassa myös lisää harjoitusaikaa niille seitsemälle joukkueelle, jotka eivät pelanneet kesän pudotuspeleissä. Joukkueet saisivat käynnistää omat harjoitusleirinsä noin kymmenen päivää muita aikaisemmin. Harjoituskaudella on tarkoitus myös pelata noin 3-4 harjoitusottelua ennen runkosarjan aloitusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kiekko-otteluiden yleisömäärää rajoitetaan joulukuussa − koronatilanne siirtää Liiga-otteluita
30.11.2020 16:10
Aluehallintoviraston joulukuun rajoitukset vaikuttavat Liiga-seuroista HPK:n, KooKoon sekä SaiPan kotiotteluihin. Mestis-joukkueista rajoitteet vaikuttavat FPS:n, Ketterän ja Tuton kotiotteluihin.
Uutinen
TPS aloittaa yt-neuvottelut − omistajien rahoitus ei riitä paikkaamaan koronapandemian vaikutusta
30.11.2020 15:27
HC TPS Turku Oy aloittaa yt-neuvottelut koronaviruspandemian vaikutusten takia. Myös muista säästötoimenpiteistä keskustellaan.
Artikkeli
Maanantaijää, viikko 48: Paheneva koronatilanne uhkaa suistaa liigakauden raiteiltaan: "Todella pahalta näyttää tässä nyt kyllä"
30.11.2020 7:00
Kuluva liigakausi sai ylleen tummia pilviä viime viikolla, kun koronatilanne paheni selvästi ympäri Suomea, mikä pakottaa Liigan kovien ratkaisujen äärelle. Pelilliseltä puolelta huomiota herättivät TPS:n pirteät esitykset.

Lue myös