NHL-pomo Dalylta lupaava paljastus: "Rokottamattomia pelaajia pitäisi olla alle 15"

NHL / Artikkeli
Bill Daly kertoi kovan lukeman NHL-pelaajien rokotekattavuudesta.
Kuva © Getty Images

NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi torstaina sarjan mediatilaisuudessa Chicagossa, että NHL-pelaajien rokotuskattavuus on erinomaisella tasolla uuden kauden kynnyksellä.

– Viimeisimmän tarkastukseni mukaan rokottamattomia pelaajia pitäisi olla alle 15 kauden alkaessa. Lukema voi olla jopa alle kymmenen, Daly kertoi.

Dalyn mukaan NHL-pelaajien rokotuskattavuus tulee olemaan 98–99 prosenttia. Tällä osuudella NHL olisi Pohjois-Amerikan suurista urheilusarjoista selvästi parhaiten rokottautunut sarja. 

– Olemme hyvin iloisia. Uskon, että NHL-yhteisöt ovat rohkaisseet rokotuksiin ja ymmärtäneet rokotusten merkityksen liigan tulevaisuuden ja ennen kaikkea tulevan kauden kannalta, Daly totesi.

NHL ja sarjan pelaajayhdistys NHLPA eivät edellytä pelaajiensa ottavan rokotusta, mutta rokottamattomia pelaajia kohtaa alkavalla kaudella huomattavasti tiukemmat ohjeistukset kuin rokotettuja. Rokottamattomat pelaajat esimerkiksi menettävät palkkansa saadessaan mahdollisen koronatartunnan.

Sen sijaan NHL edellyttää kaikkia joukkueen parissa työskenteleviä toimihenkilöitä, kuten valmentajia ja huoltajia rokottautumaan. Tähän mennessä kaksi apuvalmentajaa – San Jose Sharksin Rocky Thompson ja Columbus Blue Jacketsin Sylvain Lefebvre – ovat joutuneet jättämään tehtävänsä rokotteesta kieltäytymisen takia.

Lähde: DailyFaceoff

» Lähetä palautetta toimitukselle