NHL-lupaukset nuorten kisoissa: Red Wings nappasi kärkipaikan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Red Wingsin varaamissa pelaajista Eemil Viro edustaa Suomea.
Kuva © Tiia Mahkonen
NHL-seurojen varaamien pelaajien määrä joukkueittain näyttää melko erilaiselta siihen nähden, mikä oli tilanne viime joulukuussa, kun MM-turnausta yritettiin pelata aiemman kerran.

Vuodenvaihteen kisoissa eniten lupauksia kisoissa oli Carolina Hurricanesilla, peräti kymmenen. Nyt Hurricanes-varauksia on kisoissa vain neljä. Kolme pelaajaa ei ole tällä kertaa maidensa kisaryhmissä, mutta yhtä iso vajaus tulee Hurricanesin luotosta venäläispelaajiin, sillä heitä oli kymmenen joukossa niin ikään kolme.

Määrällisesti varattujen pelaajien kohdalla ollaan lähes samoissa kuin joulukuussa, sillä silloin kokonaismäärä oli 108 ja nyt 106. Jotkut NHL-seurat ovat kieltäneet pelaajia osallistumasta turnaukseen, ja Venäjän sulkeminen kisoista on vienyt määrää alaspäin, sillä vuodenvaihteen turnauksessa oli 12 NHL:ään varattua venäläispelaajaa, siinä missä tilalle tulleella Latvialla vastaavia pelaajia on vain kolme.

Lukua on lisäämässä kuitenkin se, että varausikäluokkia on nyt kolme. Esimerkiksi suomalaiset Joakim Kemell ja Brad Lambert esiintyivät aiemmin vielä varaamattomina pelaajina, mutta nyt he ovat Nashville Predatorsin ja Winnipeg Jetsin listoilla.

Kärkeen vertailussa nousee Detroit Red Wings, joka oli viimeksi vertailun kakkosena. Silloin sillä oli mukana kahdeksan pelaajaa, jotka ovat kaikki mukana myös nyt alkavassa turnauksessa. Ruotsalainen William Wallinder on tullut aiemman kahdeksikon lisäksi mukaan.

Minnesota Wild ja New York Rangers jakavat kakkossijan seitsemällä lupauksellaan. Molemmat ovat nostaneet asemaansa sitten vuodenvaihteen turnauksen.

Vuodenvaihteen turnauksessa ilman edustusta olivat New York Islanders ja Tampa Bay Lightning, mutta nyt molemmilla on edustusta. Islandersilla peräti neljän ja Lightningilla kahden pelaajan voimin. Islandersin nelikosta kolme on suomalaisia.

Nollille ovat vastaavasti pudonneet Pittsburgh Penguins, Seattle Kraken ja St. Louis Blues. Krakenin suurin lupaus Matty Beniers ei ole kisoissa mukana. Penguinsilla oli vielä vuodenvaihteessa kolme pelaajaa, mutta jokainen on eri syistä nyt pois listoilta: Calle Clang kaupattiin Anaheim Ducksiin, Joel Blomqvist jäi Suomen joukkueen ulkopuolelle ja Kirill Tankov on venäläinen.

NHL-seurojen lupaukset joukkueittain

Detroit Red Wings (9): Simon Edvinsson (SWE), Sebastian Cossa (CAN), William Wallinder (SWE), Theodor Niederbach (SWE), Donovan Sebrango (CAN), Eemil Viro (FIN), Carter Mazur (USA), Jan Bednář (CZE), Redmond Savage (USA)

Minnesota Wild (7): Jesper Wallstedt (SWE), Carson Lambos (CAN), Ryan O'Rourke (CAN), Brock Faber (USA), Jack Peart (USA), David Špaček (CZE), Servác Petrovský (SVK)
New York Rangers (7): Brennan Othmann (CAN), Will Cuylle (CAN), Adam Sýkora (SVK), Dylan Garand (CAN), Kalle Väisänen (FIN), Brett Berard (USA), Jaroslav Chmelar (CZE)

Anaheim Ducks (6): Mason McTavish (CAN), Nathan Gaucher (CAN), Owlen Zellweger (CAN), Sasha Pastujov (USA), Ian Moore (USA), Calle Clang (SWE)
Ottawa Senators (6): Ridley Craig (CAN), Elliot Desnoyers (CAN), Tyler Kleven (USA), Leevi Meriläinen (FIN), Tomas Hamara (CZE), Roby Järventie (FIN)

Chicago Blackhawks (5): Landon Slaggert (USA), Wyatt Kaiser (USA), Ethan del Maestro (CAN), Victor Stjernborg (SWE), Dominic James (USA)
Florida Panthers (5): Mackie Samoskevich (USA), Ludvig Jansson (SWE), Sandis Vilmanis (LAT), Kasper Puutio (FIN), Jakub Kos (CZE)
Montreal Canadiens (5): Jan Myšák (CZE), Riley Kidney (CAN), Oliver Kapanen (FIN), Joshua Roy (CAN), Petteri Nurmi (FIN)

Carolina Hurricanes (4): Aleksi Heimosalmi (FIN), Ville Koivunen (FIN), Nikita Quapp (GER), Ronan Seeley (CAN)
Columbus Blue Jackets (4): Kent Johnson (CAN), David Jiříček (CZE), Stanislav Svozil (CZE), Martin Ryšavý (CZE)
New York Islanders (4): Aatu Räty (FIN), William Dufour (CAN), Eetu Liukas (FIN), Matias Rajaniemi (FIN)
Philadelphia Flyers (4): Tyson Foerster (CAN), Emil Andrae (SWE), Brian Zanetti (SUI), Elliot Desnoyers (CAN)
Vegas Golden Knights (4): Matyáš Šapovaliv (CZE), Lucas Cormier (CAN), Jakub Demek (SVK), Carl Lindbom (SWE)

Boston Bruins (3): Fabian Lysell (SWE), Dans Locmelis (LAT), Riley Duran (USA)
Buffalo Sabres (3): Isak Rosén (SWE), Jiří Kulich (CZE), Linus Sjödin (SWE)
Dallas Stars (3): Logan Stankoven (CAN), Daniel Ljungman (SWE), Albert Sjöberg (SWE)
Los Angeles Kings (3): Helge Grans (SWE), Samuel Helenius (FIN), Kasper Simontaival (FIN)
Nashville Predators (3): Joakim Kemell (FIN), Anton Olsson (SWE), Simon Knak (SUI)
Toronto Maple Leafs (3): Matthew Knies (USA), Roni Hirvonen (FIN), Topi Niemelä (FIN)
Vancouver Canucks (3): Jonathan Lekkerimäki (SWE), Joni Jurmo (FIN), Jacob Truscott (USA)

Colorado Avalanche (2): Oskar Olausson (SWE), Sean Behrens (USA)
Edmonton Oilers (2): Luca Münzenberger (GER), Joel Määttä (FIN)
New Jersey Devils (2): Luke Hughes (USA), Petr Hauser (CZE)
Tampa Bay Lightning (2): Jack Thompson (CAN), Klavs Veinbergs (LAT)
Washington Capitals (2): Håkan Hänelt (GER), Oskar Magnusson (SWE)
Winnipeg Jets (2): Brad Lambert (FIN), Daniel Torgersson (SWE)

Arizona Coyotes (1): Logan Cooley (USA)
Calgary Flames (1): Matt Coronato (USA)
San Jose Sharks (1): Thomas Bordeleau (USA)

» Lähetä palautetta toimitukselle