Näppärää liikettä, teräviä laukauksia ja NHL-uran ensimmäinen tehopiste − Tältä näytti Connor Bedardin NHL-debyytti

NHL / Artikkeli
Connor Bedard avasi pistetilinsä välittömästi.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika seurasi Connor Bedardin ensimmäistä NHL-ottelua vaihto vaihdolta.

Chicago Blackhawksin superlupaus Connor Bedard pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa kauden 2023−24 avauskierroksella Pittsburgh Penguinsia vastaan. Vuoden 2023 varaustilaisuuden ensimmäisellä vuorolla varattu Bedard oli tunnettu huippulupauksena jo vuosia ja nuorukaisen NHL-debyytti oli suuri päivä koko lajikansalle.

Jatkoaika seurasi Bedardin otteita vaihto vaihdolta. Ottelu päättyi Blackhawksin 4−2-voittoon.

1. vaihto: Päätuomari toivotti Bedardin tervetulleeksi sarjaan. Sidney Crosby vei aloituksen.

2. vaihto: Pelasi vasemmalla laidalla, Ryan Donato keskellä. Bedard ampui kerran viivalta päin Erik Karlssonia.

3. vaihto: Vaihto alkoi ylivoimalla, kun Lars Eller sai rangaistuksen maalivahdin estämisestä. Bedard pelasi vasemmalla laukojana ja liikkui laidan ja siniviivan välillä. Yksi heikko ja yksi napakka laukaus.

4. vaihto: Palaa takaisin keskikaistalle. Riisti keskialueella kiekon iskemällä Ryan Gravesin runkoon ja nostamalla mailaa, sen jälkeen syöttö alaspäin.

5. vaihto: Aloitustappio Jevgeni Malkinille, irtokiekko omissa haltuun ja rauhallinen rystysiirto omille. Sen jälkeen hyökkäyspään kiekonriisto ja maalinedustakahina Karlssonia vastaan.

6. vaihto: Vaihto pois aloituksesta. Kuljetus hyökkäysalueelle ja tulinen laukaus, jonka jälkeen veto viivalta ja loppuun vielä huippupaikka maalin edustalta. Ei maalia.

7. vaihto: Ei mainittavaa.

Ensimmäisessä erässä Bedard laukoi tai toimitti kiekkoa maalille useita kertoja maalin edustalta siniviivalle saakka. Hän pyrki pelaamaan vahvuuksillaan, eli haastamaan ja löytämään tilaa laukaukselleen syötön sijaan. Bedard viihtyi kiekko lavassaan, eikä myöskään kaihtanut fyysistä kontaktia. Hänen laukauksensa lähti kovaa ja käytännössä ilman minkäänlaista virittämistä.

8. vaihto: Kaksi aloitusta Crosbya vastaan, kaksi tappiota. Penguinsin kokeneemmat pelaajat iskivät kovempaa iholle kuin ensimmäisessä erässä.

9. vaihto: Toinen ylivoima. Jälleen vasemmalla laukojana, Noel Acciari työnsi hänet kumoon kerran. Pelasi ylivoimasta lähes puolitoista minuuttia.

10. vaihto: Jatkuvasti kiekossa ja laukoi mistä vain. Kerran ohi ja kerran läheltä Tristan Jarrya kypärään. Mahdollisesti rikkoi Karlssonin käden laukauksellaan.

11. vaihto: Hävitty aloitus, kiekonriisto ja -menetys Kris Letangille.

12. vaihto: Aloituksesta takkiin, Penguinsin paine ja Crosby avaa Bedardin miinustilin. Balckhawksin päävalmentaja Luke Richardson haastaa maalin, mutta se hyväksytään.

13. vaihto: Bedard lukee Karlssonin antaman mailapaineen ja saa pelattua Alex Vlasicin läpi laidalta. Vlasic laukaus kimpoaa Jarryn patjasta Donatolle ja Bedardin NHL-uran ensimmäinen tehopiste on syntynyt.

14. vaihto: Aloitustappio, siitä huolimatta vetopaikka toisessa päädyssä ennen vastaan otettua taklausta. Donato vaihtuu aloittajaksi.

Toisessa erässä selväksi kävi se, ettei Bedardin luistelu ole ongelma. Hänen liikkeensä oli nopeaa ja sijoittuminen hyvää. Laukaus lähti nopeasti ennen kuin kukaan ehti iholle. Hän loi hyvin omat tekopaikkansa eikä tarvinnut aikaa laukauksensa käyttöön.

15. vaihto: 9. aloitus tuo ensimmäisen voiton. Haasto ja puolustajien jaloista laukaus ohi maalin.

16. vaihto: Kolmas ylivoima, sama paikka.

17. vaihto: Neljäs ylivoima, sama paikka.

18. vaihto: Ei mainittavaa

19. vaihto: Ei mainittavaa

20. vaihto: Katko hyökkäysalueella, syöttö viivaan josta laukaus Jarryn räpylään.

21. vaihto: Yksi keskialueen ylitys ja luotu tekopaikka maalinedustalle.

Bedardin ensimmäinen NHL-ottelu oli vakuuttava. Aloitusympyrässä on vielä tekemistä, mutta laukaus, itselleen paikkojen luominen ja liike kentällä ovat erinomaisella tasolla.

Connor Bedardin NHL-debyytti:

21 vaihtoa, 21 minuuttia ja 19 sekuntia jääaikaa

Tehopisteet: 0+1

Teholukema: 0

» Lähetä palautetta toimitukselle