Näin lukijat äänestivät MM-puolivälieristä: Luotto Leijoniin on vahva − kaikissa pareissa ei löytynyt selvää suosikkia

MAAJOUKKUE / Artikkeli
MM-kisat kääntyvät kohti huipennustaan.
Kuva © Samuli Huikuri

Jääkiekon MM-turnauksessa pelataan torstaina puolivälierät. Leijonat kohtaa omassa kamppailussaan Tšekin. Kysyimme Jatkoajan Instagramissa lukijoiden mielipidettä siitä, miten otteluissa tulisi käymään.

Tässä artikkelissa perataan äänestyksen tuloksia. Jokaiseen puolivälieräpariin tuli toista tuhatta vastausta. Tulokset on kerätty torstaiaamuna kello 10, jolloin Instagramissa äänestysaikaa oli jäljellä vielä noin tunti.

Yhdysvallat − Slovakia

Suomen lohkon voittanut Yhdysvallat saa puolivälierässä vastaansa Slovakian. Lukijoiden papereissa Yhdysvallat lähtee ansaitusti suosikkina.

Prosenteilla mitattuna Yhdysvaltojen jatkopaikkaa puolsi 77 prosenttia vastaajista, kun taas Slovakian kelkassa oli vain 23 prosenttia.

Suomi − Tšekki

Toisin kuin Jatkoajan MM-kisatiimi, lukijat olivat vahvasti Leijonien takana. Peräti 87 prosenttia vastaajista uskoo, että kotimaiset värit etenevät välieriin.

Vielä Kanadaa vastaan Suomi kairasi voiton.
Kuva © Samuli Huikuri

Leijonien MM-taipaleen päättymiseen ja Tšekin voittoon uskoi siis vain 13 prosenttia Instagramin tarinoissa kyselyyn vastanneista.

Venäjä − Kanada

Ennakkosuosikkina kahden suuren kiekkomaan kohtaamiseen lähtevä Venäjä saa myös Jatkoajan lukijoiden tuen. 79 prosenttia uskoo, että itänaapuri pyyhkii vaahteralehtipaidoilla jäätä.

Kanada pääsi vain vaivoin eteenpäin alkulohkosta. He saavatkin taakseen vain 21 prosenttia äänestäneistä.

Kanadalle ei juuri jätetty mahdollisuuksia äänestyksessä.
Kuva © Samuli Huikuri

Sveitsi − Saksa

Mielenkiintoista suomalaisnäkökulmaa sisältävä kamppailu ei ollutkaan niin selvä äänestystulokseltaan kuin kolme aiempaa puolivälierää. Sveitsiä edustavan Santeri Alatalon ja Saksaa valmentavien Toni Söderholmin ja Ville Peltosen höystämä matsi jakoi mielipiteitä.

Sveitsin jatkopaikkaan uskoi äänestyksessä 46 prosenttia vastaajista ja Saksan välieräpaikan takana seisoi 54 prosentin joukko.

» Lähetä palautetta toimitukselle