Näin SaiPan tuore jenkkihyökkääjä suoriutui avausottelustaan

LIIGA / Artikkeli
SaiPa voitti Nicholas Halloranin avausottelun vieraissa.
Kuva © Tiia Mahkonen
SaiPan uusi yhdysvaltalaisvahvistus Nicholas Halloran pelasi avausottelunsa perjantaina HPK:ta vastaan. Jatkoaika arvioi Halloranin otteita pelin perusteella.

SaiPan tuore amerikkalaisvahvistus Nicholas Halloran pelasi ensimmäisen Liiga-ottelunsa perjantaina HPK:ta vastaan. 24-vuotias pelaaja on Eliteprospectsin tietojen mukaan 178-senttinen ja painaa 79 kiloa. Hän pelaa oikeana laitahyökkääjänä. Halloranilla on pelaajataustaa neljältä kaudelta Coloradon yliopistojoukkueesta sekä yhden vajaan kauden verran Ontario Reignistä Yhdysvalloista. NHL-varausta miehellä ei ole.

Avausottelussa Halloran oli istutettu Ville Petmanin laidalle kakkosketjuun, jonka vasemmalla puolella pelasi Mikko Juusola. Oikealta puolelta ampuva Halloran näytti alusta lähtien mainostuksensa mukaisesti kovalta luistelijalta. Jalat liikkuivat vikkelästi ja myös huippunopeuteen kertyi vauhtia.

Ensimmäisissä vaihdoissa liike tosin näkyi enemmän pelin ulkopuolisena hiihtelynä, mikä on luonnollisesti uuteen pelitapaan opettelevalle pelaajalle luontaista. Halloran näytti lähinnä kärkkyvän kiekkoa. Jo ensimmäisessä vaihdossa hän oli päästä kiekkoon käsiksi, mutta se karkasi pois ulottuvilta. Näin kävi myös yksittäisissä avaustilanteissa sen jälkeen.

Halloranin luistelu pysyi korkealla tasolla myös tämän jälkeen. Pikkuhiljaa hän löysi paikkaansa myös puolustamistilanteissa. Taklaukset ja kiekonriistojen yritykset näyttivät heppoisilta, mutta sitten kun kiekko jäi hänen lapaansa, alkoi itseluottamusta löytyä. Yksittäinen hyökkäys toisessa erässä päätyi hyvään puolustajan haastamiseen ja laukaukseen. Yhdysvaltalainen uskalsi pitää kiekkoa saatuaan sen, mutta lähti myös jakamaan sitä hyvin liikkuvalle ketjulleen.

Pelin kohokohta tuli kolmannessa erässä, jossa ketju järjesteli ratkaisevan 2−0-maalin. Halloranille merkittiin tilanteessa syöttöpiste, sillä kakkossyöttäjänä Halloran katkaisi HPK:n syöttöyrityksen keskialueella, siirsi kiekon Tino Metsävainiolle, joka vapautti Juusolan kiertämään maalintekoon.

Syöttöpisteen lisäksi Halloranille merkittiin ottelusta viisi laukausta ja peliaikaa 16.12.

Johtopäätös

Halloran näyttää ensivaikutelman perusteella Pekka Virran joukkueisiin sopivalta kiekkotaitavalta pikakiitäjältä. Kamppailuvoima ahtaissa paikoissa näyttää vielä heppoiselta, mutta mailankäsittely, nopeus ja sijoittuminen antavat erinomaisia eväitä SaiPan nykyiseen pelitapaan. Hyvin varhaisena arviona tuo toivottua lisäarvoa SaiPan pelaamiseen, ja ominaisuuksia 20-25 pisteen ylempien ketjujen pelaajaksi Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle