Näin NHL-kausi jatkuu: Tarkasta tästä korona-pudotuspelien olennaiset seikat

NHL / Artikkeli
NHL-kausi käynnistyy uudelleen elokuun alussa.
Kuva © Getty Images

NHL-kausi jatkuu. Ellei taivas putoa Gary Bettmanin niskaan, koronapandemian aiheuttama tauko päättyy ja pudotuspelit alkavat 24 joukkueen voimin elokuun alussa.

Pitkän omatoimi- ja pienryhmäharjoittelun jälkeen paluusuunnitelmassa käynnistyy niin sanottu vaihe 3 eli kauttaan jatkavat joukkueet kokoontuvat yhteen maanantaista alkaen. Harjoitusleirien käynnistyessä Jatkoajan toimitus keräsi kootusti kaiken tarpeellisen informaation loppukauden tiedossa olevista käänteistä.

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA pääsivät viime viikolla sopuun paluusuunnitelmien kahden viimeisen vaiheen yksityiskohdista. Paluusuunnitelman vaihe 4 eli itse pudotuspelit kisataan läpi Edmontonissa ja Torontossa tarkoin järjestelyin:

NHL aikoo kuplautua - massiiviset toimet turvaamaan pudotuspelien toteutumista

Kattavissa neuvotteluissa syntyi sopu paitsi kesken olevan kauden aikatauluista, myös tulevien kausien työehtosopimuksista. Pudotuspelit käynnistyvät 1. elokuuta ja Stanley Cup -voittaja on selvillä viimeistään lokakuun alkupäivinä:

NHL:n uusi työehtosopimus toi sovun omistajien ja pelaajien välille

Myös perinteisesti kesän ohjelmistoon kuuluvat uusien pelaajien varaustilaisuus sekä vapaiden agenttien siirtosesonki on aikataulutettu uudelleen loppusyksyyn heti mestarin selviämisen jälkeiseen aikaan. Tosin himoitun ykkösvarauksen kohtalo on edelleen auki:

Arpa heitti ykkösvarauksen pudotuspelijoukkueelle

Edessä olevien pudotuspelien erikoisuuksiin kuuluu myös se, että kuka tahansa pelaaja saa vailla sanktion pelkoa jättäytyä pois peleistä ilman lääketieteellistä syytä. Useampi pelaaja on tätä oikeutta käyttänyt ja osalla on myös terveydellisiä syitä:

Pudotuspeleistä poisjäävien NHL-pelaajien lista kasvaa

Canadiens: useita koronatartuntoja, tähtihyökkääjä pohtii kautensa jatkoa

Travis Hamonic: "Isänä oleminen on tärkein tehtäväni"

Kolumni: Travis Hamonic on tällä hetkellä maailman rohkein jääkiekkoilija

Vaikka koronapandemia on Kanadassa pääosin kurissa ja turvatoimet mittavia, takeita loppukauden onnistumisesta ei vielä ole. Painava ydinkysymys onkin, mitä tapahtuu, jos koronavirus pääsee leviämään joukkeiden parissa. Tätä puntaroivat epidemiologian asiantuntijatkin:

NHL-kausi jatkuu, mutta montako koronatapausta on liikaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle