Näin Jatkoajan Mestis-toimitus arvioi runkosarjan 2019-2020

MESTIS / Artikkeli
Maso Lehtosen Ketterä on jälleen kerran selkeä ennakkosuosikki tulevalle kaudelle.
Kuva © Jarno Hietanen
Jatkoajan Mestis-toimituksen arvioissa Imatran Ketterälle ei löydy tulevalla kaudella pysäyttäjää. Löytyykö SaPKosta, Jokipojista tai K-Vantaasta pysäyttäjää nimivahvalle Ketterälle.

Viime kauden Mestis-mestari Imatran Ketterä ei ainakaan viettänyt iloista mestaruuskevättä laiskotellen, jos katsotaan mitä toimistolla on saatu aikaiseksi. Joukkue on paperilla selkeästi vahvistunut, kuin heikentynyt. Tulopuolella löytyy mm. sekä Mestiksen mestaruutta juhlinut, kuin myös viime keväänä hopeaa juhlinut Samuli Tervo joka siirtyi Keuruulta Imatralle. Puolustukseen Ketterä värväsi Jokipojissa edelliset viisi kautta kiekkoilleen Joel Olkkosen sekä hyökkäykseen bongattiin tehokaksikko Heinolan Peliitoista, kun Roope Mäkitalo sekä Arttu Rämö vaihtoivat pelikirjansa Imatralle. Imatralaisten riveistä löytyy myös viime kauden pistenikkari Valtteri Lipiäinen, joka on myös tällä kaudella joukkueensa timanttinen kärki.

Ennakkoon tuollainen kasa nimiä pistää jokaisen muun Mestis-joukkueen miettimään vain sitä, miten Ketterän kaltainen joukkue saada kaadettua jos edes saadaan. Vahviten kapuloita rattaisiin laittaa Jokipojat, Hermes, K-Vantaa ja SaPKo, jotka ovat kukin tahollansa myös vahvistaneet joukkuettaan hurjasti.

Varsinkin Vantaalla on odotettavissa vauhdikas kausi, sillä joukkue on panostanut pelaajistoonsa huomattavasti enemmän kuin aiemmilla kausilla. Jokeri-laina Waltteri Ignatjew on jo nyt nuoresta iästä huolimatta erittäin luotettava maalivahti Mestikseen ja onkin yksi peruspilareista lohipaitojen miehistössä. Vantaalaiset olivat myös puolustus- kuin myös hyökkäysrintamalla aktiivisia kesällä ja haaviin tarttuikin kolmella edellisellä kaudella Liigassa kiekkoilleet Keni Karalahti ja Harri Kainulainen. Viime kaudella Miro-Pekka Saarelaisen varjoon jäänyt Joel Sund jatkaa lohipaidoissa ja kantaakin tulevalla kaudella ratkaisijan viittaa.

Kokkolan suunnalla on kasvojen pesun aika. Viime kaudella runkosarjan voitto, mutta katastrofaalinen putoaminen puolivälierissä KeuPalle pisti palapelin palaset täysin hajalleen. Tulevalle kaudelle Kokkolaan hankittiin maalivahti osaamista aina Slovakiasta asti, kun Samuel Baroš ottaa torjuntavastuun Hermeksen maalinsuulla. Kärpistä joukkue on saanut lainalle hyökkääjän Zdeněk Sedlák sekä Turun Palloseurasta puolustajan Julius Reinin. Viime kaudella Rovaniemellä kiekkoillut Gabin Ville vahvistaa kokkolalaisten hyökkäysrintamaa.

Antti Virtasella on edessään ensimmäinen kausi TUTOn päävalmentajana.

Kärkeä seuraa tiivis rypäs haastajia

Kotiedut ovat jaettu Ketterän, Hermeksen, Jokipoikien sekä K-Vantaan kesken vai onko? Mitä tekee SaPKo tai Jonne Virtasella vahvistunut TUTO. Varsinkin TUTOn syksy on käynnistynyt yskähdellen ja Suomen Cupissa joukkueen tie mureni jo avauspelin jälkeen. Turkulaisten peräsimeen tälle kaudelle tullut Antti Virtanen on kasannut tälle kaudelle todella nuorekkaan joukkueen, ja niin sanotut kokeneet pelimiehet ovat pysytelleet poissa TUTOn listoilta. Nuorennusleikkaus ei ainakaan vielä ole kantanut hedelmää, mutta kausi ja pisteiden laskeminen alkaakin vasta perjantaina.

Viimeisistä pudotuspelipaikoista käydäänkin sitten kovempaa taistelua, kun Mestis-toimituksemme arvio joukkueita todella paljon ristiin.

Varsinkin KOOVEEn uuteen nousuun viime kauden jumbosijalta on kova uskominen, sekä myös Heinolan Peliittojen pudotuspelipaikkaa pidetään enemmän todennäköisempänä kuin karsintapaikkaa. Mestiksen jumboiksi on tälle kaudella veikkailtu Kajaanin Hokkia sekä KeuPa HT:ta.

» Lähetä palautetta toimitukselle