Näin Jatkoajan Liiga-toimitus arvioi runkosarjan 2019−2020

LIIGA / Artikkeli
Kanada-malja − tästä pelataan kaudella 2019−2020.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Jatkoajan Liiga-toimituksen lähes yksimielisen arvion mukaan Kärpät voittaa runkosarjan kaudella 2019−2020. Kärppien suurimpia haastajia ovat Tappara ja HIFK.

Oulun Kärpät on vahvin suosikki Liigan runkosarjan voittajaksi. Joukkueen lähtijälista on merkittävä − NHL vei Veini Vehviläisen, Jani Hakanpään, Teemu Kivihalmeen, Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen. Tervakaupungin ylpeys on saanut kuitenkin hankittua lähtijöiden tilalle laadukkaita pelaajia: Patrik Rybárin, Ludwig Byströmin, Jakub Krejcikin, Juho Lammikon ja paluumuuttaja Janne Pesosen.

Vahvimmin Kärppien takana kärkkyvät kestomenestyjä Tappara ja Helsingin IFK. Tapparasta lähti kesän aikana peräti kymmenen pelaajaa, mutta tulijalistakin on kova. Uudet vahvistukset Tyler Morley, Charles Bertrand ja Patrik Virta pitävät vahvan muun pelaajarungon myötä huolen, että kirvesrinnat menestyvät myös alkavalla Liiga-kaudella.

HIFK:ssa vaihtuvuutta oli Tapparaakin enemmän. Stadilaisten kovin kaappaus oli HPK:n mestaruusjoukkueen parivaljakko Otto PaajanenTeemu Turunen. Myös Jere Sallinen ja Ruotsista tullut Sebastian Dyk ovat päävalmentaja Jarno Pikkaraisen luottohyökkääjiä.

Liigan suurin petraaja on Tampereen Ilves, jonka toimituksemme veikkasi kärkikolmikon taakse neljänneksi. Neljättä kauttaan Ilvestä valmentavalla Karri Kivellä on käsissään joka osa-alueella useita nuoria huippulupauksia, joiden avulla tamperelaiset parantavat roimasti viime kauden runkosarjasijoitustaan (kahdeksas).

Ilveksen kanssa samoista sijoituksista taistelee Lukko, joka Sveitsistä palanneen laitahyökkääjä Eero Elon johdolla menee runkosarjassa kuuden joukkoon. Viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta taistelevat Pelicans, TPS ja HPK. JYP selviytyy pudotuspeleihin, mutta jää ulos kärkikuusikosta.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta käydään tiukkaa taistoa Ässien, KalPan, SaiPan ja Sportin kesken − edellä mainitussa järjestyksessä. Jumbokaksikoksi jäävät KooKoo ja Jukurit.

» Lähetä palautetta toimitukselle