Myllerrys Ottawassa jatkuu – Randy Lee erosi tehtävästään

NHL / Artikkeli
Senatorsin alamäki konferenssifinaaleista on ollut jyrkkä.
Kuva © Getty Images
23 vuotta Ottawa Senatorsin organisaatiossa toiminut Randy Lee on jättänyt seuran oma-aloitteisesti tultuaan hyllytetyksi seksuaalisesta häirinnästä epäiltynä aiemmin kesällä. Senatorsin lähihistoriassa välikohtaus ei ole suinkaan ainut, joskin laatuaan ensimmäinen. Apulais-GM:n sekoilu oli joka tapauksessa viimeinen asia, jota seura tähän kohtaan tarvitsi.

56-vuotias Randy Lee teki Kanadan pääkaupungissa pitkän uran ennen toukokuista oikeustoimiin johtanutta häiriköintiään. Kaudesta 2013-14 sekä Ottawa Senatorsin apulais-GM:nä että farmijoukkue Binghampton (nyk. Belleville) Senatorsin GM:nä toiminut Lee sai syytöksen tungettelevasta käytöksestään julkista liikennettä käyttäessään.

Leen väitetään kosketelleen toistuvasti 19-vuotiaan miespuolisen bussinkuljettajan olkapäitä Buffalossa NHL:n pelaajatarkkailutapahtuman aikoihin. Syytösten mukaan Lee lausui tilanteessa miehelle myös seksuaalisia kommentteja. Lee itse on kiistänyt tapahtuneen ja hakee nyt lakimiehensä kanssa selvitystä asiaan.

Sportsnet uutisoi Leen vetäytyneen tehtävistään tiistaina Senators-organisaation hyllytettyä hänet väliaikaisesti jo alkukesästä. Seuran julkaisemassa tiedotteessa Lee kertoi olevansa kyvytön hoitamaan velvoitteitaan vaaditulla tasolla oikeusjutun ollessa yhä vireillä. Vielä kesäkuussa Senators seisoi lujasti pitäaikaisen toimihenkilönsä takana, mutta tiistain tiedotteessa tuki oli vähäisempää ja enempää kommentteja osapuolten nykyisestä tilanteesta ei annettu.

Kriisin ainekset kasassa

Yllettyään maalin päähän kevään 2017 Stanley Cup -finaaleista Ottawa Senators on joutunut todellisen pyörremyrskyn keskelle. Seuran omistaja Eugene Melnyk on aiheuttanut itse suurimman kohun kommenteillaan seuran myymisestä tai jopa siirtämisestä toiseen kaupunkiin. Senators-legenda Daniel Alfredsson on sittemmin tullut julkisuuteen kannattaen joukkueen myymistä sen pitämiseksi Ottawassa.

Toinen kupru seuran imagoon syntyi tähtipuolustaja Erik Karlssonin ja hänen vaimonsa Melindan ilmoitettua tulleensa nettikiusatuiksi joukkueen lähipiirissä. Syyllisen epäillään olevan hyökkääjä Mike Hoffmanin tyttöystävä Monika Caryk, jonka törkeät kommentit Karlssonin perhettä kohdanneesta keskenmenosta ovat niin ikään paraikaa oikeuden tutkittavina. Pian kiusaamiskohun jälkeen Hoffman kumppaneineen saikin kuulla siirrosta San Joseen, josta matka jatkui pikavauhtia Floridaan.

Leen, Melnykin ja Carykin tapaukset ovat tekijöitä, joilla pahasti vikasuuntaan kääntynyttä Senatorsin kurssia ei käännetä. Kun myös Karlssonin sopimus on katkolla tulevan kauden jälkeen, ei tilanne Ottawassa näytä juuri selkenemisen merkkejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle