Miltä olympiaturnaus näyttää ilman NHL-pelaajia? – Suomi nousee suureksi voittajasuosikiksi, Kanada ja Yhdysvallat isoimmat kärsijät

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Marko Anttila johdattanee kapteenina Leijonat olympiakultajahtiin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Unelma kaikkien aikojen kiekkoturnauksesta mureni joulukuussa, kun NHL vetäytyi Pekingin talviolympialaisista nopeasti heikentyneen koronatilanteen takia. Nyt olympialaiset pelataan pääasiassa Euroopan sarjojen pelaajilla, minkä myötä kokoonpanospekulaatiot menivät täysin uusiksi.

Jääkiekkomaailman suureksi harmiksi Pekingin talviolympialaisten miesten kiekkoturnauksessa ei nähdä NHL-pelaajia, minkä takia kisoihin osallistuvat joukkueet joutuivat ottamaan käyttöönsä B-suunnitelman. Turnaus pelataan suurelta osin Euroopan sarjojen pelaajilla, ja lisäksi mukana on jonkin verran Pohjois-Amerikassa pelaavia.

Tässä artikkelissa on hahmoteltu kaikkien turnauksen 12 joukkueen mahdolliset kokoonpanot – näkemykset pelaajavalinnoista ovat kirjoittajan. Oletettavasti edes NHL-sopimuksen alaiset AHL-pelaajat eivät pääse osallistumaan kisoihin, vaikka esimerkiksi Winnipeg Jetsin Cole Perfettiä on väläytelty Kanadan joukkueeseen. AHL:ssä pelaavat NHL-sopimuspelaajat on kuitenkin jätetty valitsematta. Sen sijaan pelkällä AHL-sopimuksella pelaavat ovat hyvin todennäköisesti käytettävissä.

Hahmoteltujen kokoonpanojen myötä joukkueet on asetettu allekirjoittaneen näkemyksen pohjalta voimasuhteiden mukaiseen järjestykseen. NHL-pelaajien poissaolo vaikuttaa erityisesti siten, että Kanada ja Yhdysvallat putoavat selvästi suurimpien ennakkosuosikkien paikalta. Sen sijaan Suomella on loistava sauma napata ensimmäinen olympiakulta.

Suomi

Edes sinivalkoisia silmälaseja ei tarvita siihen, että Suomen voi julistaa suurimmaksi ennakkosuosikiksi miesten olympiaturnaukseen. NHL-pelaajien poisjäänti oli sikäli Leijonien kannalta hyvä asia, että sen mahdollisuudet historiansa ensimmäiseen olympiavoittoon paranivat.

Päävalmentaja Jukka Jalonen tuntee Euroopassa pelaavan ydinryhmänsä läpikotaisin ja menestysvalmentajan pelitapa on näillä pelaajilla erittäin hyvin hallussa. Pelitavasta, roolituksesta ja ryhmädynamiikasta saatavan kilpailuedun voi olettaa niin suureksi, että Leijonat on turnauksen parhaiten valmistautunut joukkue.

Jukka Jalonen on rakentanut Leijonille vahvat perustat olympiakullan tavoitteluun.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Jalosen jälkimmäinen ajanjakso maajoukkueen päävalmentajana on ollut vakuuttavaa tekemistä alusta alkaen, ja olympialaiset ovat eräänlainen huipentuma vuosien ajan EHT-turnauksissa ja MM-kisoissa hioutuneelle projektille.

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Jussi Olkinuora (KHL) Juuso Hietanen (NL) Miro Aaltonen (KHL) Sakari Manninen (KHL)
Harri Säteri (KHL) Oliwer Kaski (KHL) Marko Anttila (KHL) Saku Mäenalanen (Liiga)
Veini Vehviläinen (SHL) Miika Koivisto (SHL) Hannes Björninen (KHL) Niko Ojamäki (KHL)
Mikko Lehtonen (KHL) Valtteri Filppula (NL) Iiro Pakarinen (KHL)
Petteri Lindbohm (KHL) Markus Granlund (KHL) Harri Pesonen (NL)
Atte Ohtamaa (Liiga) Teemu Hartikainen (KHL) Toni Rajala (NL)
Ville Pokka (KHL) Leo Komarov (KHL) Veli-Matti Savinainen (KHL)
Sami Vatanen (NL)

ROC (Venäjä)

Hallitseva olympiavoittaja saa todennäköisesti kovimman pelaajamateriaalin Pekingin turnaukseen. Toisaalta ROC eli toisin sanoen ilman kansallistunnuksiaan kilpaileva Venäjä ei ole läheskään niin selvä ennakkosuosikki kuin se oli vuoden 2018 kisoissa, jolloin maajoukkue oli käytännössä sama asia kuin Pietarin SKA:n KHL-joukkue.

Tuon olympiavoiton jälkeen Venäjä on ollut vaikeuksissa etenkin valmentaja-asioidensa kanssa, ja Pekingiin se lähtee entisten tähtipelaajien Aleksei ŽamnovinSergei FjodorovinSergei GontšarinAleksei Kudašovin ja Jevgeni Nabokovin komennossa.

Pelitavallisesti on siis todennäköisesti odotettavissa tasoitusta muille, jos joukkueen pelaaminen on samalla tavoin helposti horjutettavissa kuin se on viime vuosina ollut. Kokoonpanon laadukkuus pitää silti Venäjän suurena suosikkina. 

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Ivan Botšarov (KHL) Jegor Jakovlev (KHL) Artjom Anisimov (KHL) Konstantin Okulov (KHL) 
Ivan Fedotov (KHL) Aleksei Martšenko (KHL) Anton Burdasov (KHL) Sergei Plotnikov (KHL)
Aleksandr Samonov (KHL) Andrei Mironov (KHL) Mihail Grigorenko (KHL) Maksim Šalunov (KHL)
Nikita Nesterov (KHL) Nikita Gusev (KHL) Kirill Semjonov (KHL)
Igor Ožiganov (KHL) Vladislav Kamenev (KHL) Vadim Šipatšov (KHL)
Rušan Rafikov (KHL) Pavel Karnauhov (KHL) Anton Slepišev (KHL)
Nikita Trjamkin (KHL) Andrei Kuzmenko (KHL) Dmitri Voronkov (KHL)
Vjatšeslav Vojnov (KHL)

Tšekki

Tšekki on varteenotettava mitaliehdokas Pekingissä varsinkin NHL-pelaajien poisjäännin ansiosta, sillä maalta löytyy Euroopan mittapuulla varsin laadukas pelaajamateriaali. Joukkueesta löytyy luultavasti paljon entisiä NHL-pelaajia keihäänkärkenä täksi kaudeksi kotimaahansa palannut hyökkääjä David Krejci.

David Krejci oli vielä viime kaudella NHL:ssä avainroolissa Boston Bruinsissa.
Kuva © Getty Images

Etenkin Tšekin maalivahtiosasto vaikuttaa erittäin laadukkaalta tähän turnaukseen, mikä itsestään nostaa menestysodotukset vähintään mitalitasolle. Myös yksilötaidossa Tšekki ei juuri kalpene muille maille, mutta viime vuosien heikot esitykset MM-kisojen ratkaisupeleissä luovat kysymysmerkkejä.

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Simon Hrubec (KHL) Jakub Jerabek (KHL) Roman Cervenka (NL) Andrej Nestrasil (Extraliga)
Marek Mazanec (Extraliga) Michal Jordan (KHL) Filip Chlapik (Extraliga) Michal Repik (Extraliga)
Roman Will (KHL) Lukas Klok (KHL) Michael Frolik (NL) Lukas Sedlak (KHL)
Ronald Knot (KHL) Tomas Hyka (KHL) Jiri Smejkal (Liiga)
Michal Moravcik (Extraliga) Lukas Jasek (Liiga) Vladimir Sobotka (Extraliga)
David Musil (Extraliga) Jan Kovar (NL) Michael Spacek (SHL)
David Sklenicka (KHL) David Krejci (Extraliga) Matej Stransky (NL)
Libor Sulak (KHL)

Ruotsi

NHL-pelaajien kanssa Ruotsi olisi ollut erittäin varteenotettava mitaliehdokas – sitä se on toki myös nykytilanteessa, mutta suuresta ennakkosuosikista ei voi puhua. Ruotsin suurin kanto kaskessa on päävalmentaja Johan Garpenlöv, jonka näytöt maajoukkueesta ovat olleet surkeita.

Pelitavallisesti Ruotsin on vaikea kuvitella saavansa merkittävää kilpailuetua, eikä pelaajamateriaalikaan ole erityisen kova kärkimaihin verrattuna. EHT-turnauksissa pitkään kasassa ollut runko ja pelaajistosta löytyvä runsas NHL- ja arvokisakokemus kuitenkin pitävät Ruotsin tässä kaavailussa välieräjoukkueena.

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Magnus Hellberg (KHL) Klas Dahlbeck (KHL) Mathias Bromé (NL) Anton Lander (NL)
Lars Johansson (KHL) Christian Djoos (NL) Jacob de la Rose (SHL) Oscar Lindberg (KHL)
Anders Lindbäck (KHL) Simon Edvinsson (SHL) William Eklund (SHL) Joakim Nordström (KHL)
Christian Folin (SHL) Max Friberg (SHL) Jesper Olofsson (NL)
Tim Heed (KHL) Pontus Holmberg (SHL) Malte Strömwall (KHL)
Philip Holm (KHL) Carl Klingberg (NL) Marcus Sörensen (SHL)
Lawrence Pilut (KHL) Marcus Krüger (NL) Lucas Wallmark (KHL)
Henrik Tömmernes (NL)

Saksa

Vaikka NHL-pelaajat eivät olleet mukana edellisissäkään talviolympialaisissa vuonna 2018, kukapa voisi unohtaa Saksan sensaatiomaista rynnistystä hopealle asti. Saksa on muutenkin kyseisen uroteon jälkeen ollut vahvassa nosteessa kansainvälisellä kiekkokartalla, mistä hyvänä osoituksena on viime vuoden MM-kisojen neljäs sija.

Toni Söderholm on tehnyt vahvaa työtä Saksan päävalmentajana ja suomalaisen nousujohteinen prosessi on jo pitkällä. Pelitavallisesti Saksa on ehkäpä yksi turnauksen vahvimmista joukkueista, mistä saatiin osoitus viime keväänä Riiassa. Pelaajamateriaali on keskinkertainen suosikkeihin nähden, mutta vahva joukkuedynamiikka kantanee Saksan tälläkin kertaa mitalipelien kynnykselle.

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Felix Brückmann (DEL) Konrad Abeltshauser (DEL) Lean Bergmann (DEL) Brooks Macek (KHL)
Mathias Niederberger (DEL) Dominik Bittner (DEL) Yasin Ehliz (DEL) Marc Michaelis (AHL)
Dustin Strahlmeier (DEL) Korbinian Holzer (DEL) Markus Eisenschmid (DEL) Marcel Noebels (DEL)
Frank Hördler (DEL) Patrick Hager (DEL) Leo Pföderl (DEL)
Jonas Müller (DEL) Dominik Kahun (NL) Matthias Plachta (DEL)
Moritz Müller (DEL) Tom Kühnhackl (SHL) Tobias Rieder (SHL)
Marco Nowak (DEL) Stefan Loibl (SHL) Frederik Tiffels (DEL)
Fabio Wagner (DEL)

Kanada

Kanada on ehdottomasti suurin häviäjä NHL-pelaajien vetäytymisen myötä. Parhaiden pelaajien ollessa mukana Kanada olisi saanut kasaan huikean joukkueen, joka olisi melko todennäköisesti marssinut mestaruuteen. Muuttuneessa tilanteessa Kanada joutuu kuitenkin kasaamaan melkoisen sekalaisen joukkueen, jolla ei käytännössä ole yhteisiä kokemuksia.

Kanadan joukkue tulee todennäköisesti koostumaan pitkälti entisistä NHL-pelaajista, jotka pelaavat edelleen hyvällä tasolla Euroopassa tai AHL:ssä. Lisäksi ryhmässä nähtäneen muutamia nousevia nuoria tähtiä, kuten Owen Power ja Mason McTavish.

Viime kesän ykkösvaraus Owen Power nähtäneen Kanadan olympiajoukkueessa.
Kuva © Tiia Mahkonen

Kanadan mahdollisuuksia laskee ennen kaikkea pidempiaikaisen maajoukkueprosessin puute, mikä on puolestaan esimerkiksi Suomen suuri etu. Kokoonpano on toki ilman NHL-pelaajiakin hyvä, mutta taktisessa mielessä Kanada antanee valtavaa tasoitusta muille.

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Devan Dubnyk (AHL) Jason Demers (KHL) Adam Cracknell (AHL) Mason McTavish (OHL)
Devon Levi (NCAA) Cody Franson (AHL) Landon Ferraro (DEL) Ryan Spooner (KHL)
Eddie Pasquale (KHL) Chay Genoway (SHL) Josh Ho-Sang (AHL) Chris Terry (AHL)
Brandon Gormley (KHL) Kent Johnson (NCAA) Jake Virtanen (KHL)
Kaiden Guhle (WHL) Corban Knight (KHL) Jordan Weal (KHL)
Owen Power (NCAA) Brendan Leipsic (KHL) Scott Wilson (AHL)
Mat Robinson (KHL) Philippe Maillet (KHL) Daniel Winnik (NL)
Tyler Wotherspoon (AHL)

Sveitsi

Saksan tavoin Sveitsi on nostanut itsensä kahdeksan parhaan jääkiekkomaan joukkoon viimeisten vuosien aikana, ja NHL:n vetäytymisen ansiosta se nousee Pekingissä mitaliehdokkaiden joukkoon. Joukkue koostuu täysin Sveitsin pääsarjan pelaajista.

Päävalmentaja Patrick Fischer luotsaa Sveitsiä jo seitsemättä kauttaan, joten valmennuksen opit ovat pelaajille varmasti tuttuja. Onnistuessaan Sveitsi voi pelata jopa olympiakullasta, sillä olihan se esimerkiksi rangaistuslaukauskisan voiton päässä maailmanmestaruudesta vuonna 2018. 

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Reto Berra (NL) Santeri Alatalo (NL) Andres Ambühl (NL) Denis Malgin (NL)
Leonardo Genoni (NL) Lukas Frick (NL) Sven Andrighetto (NL) Simon Moser (NL)
Joren van Pottelberghe (NL) Patrick Geering (NL) Christoph Bertschy (NL) Killian Mottet (NL)
Romain Loeffel (NL) Enzo Corvi (NL) Noah Rod (NL)
Mirco Müller (NL) Gaëtan Haas (NL) Tristan Scherwey (NL)
Yannick Rathgeb (NL) Fabrice Herzog (NL) Calvin Thürkauf (NL)
Ramon Untersander (NL) Denis Hollenstein (NL) Joël Vermin (NL)
Yannick Weber (NL)

Yhdysvallat

Kanadan tavoin Yhdysvaltojen mitalimahdollisuudet laskivat selvästi NHL-takaiskun myötä. Näin ollen myös Yhdysvallat joutuu rakentamaan melko sekalaisen seurakunnan, jolla ei ole minkäänlaista yhteistä kokemusta kuluneen kauden ajalta.

Mitalipeleihin pääsy vaikuttaa tälle Yhdysvaltojen ryhmälle olevan iso haaste, sillä pelaajamateriaalilla on vaikea kompensoida valmistautumisen puutteita. Neljä vuotta sitten Yhdysvallat valitsi ryhmäänsä useamman yliopistopelaajan, ja samaa voi odottaa nytkin ennakkoon tihkuneiden tietojen perusteella.

Suomalaisille tutuimmat nimet lienevät nykyään SHL:n pistepörssiä johtava Ryan Lasch sekä Jokerien hyökkääjät Brian O'Neill ja Jordan Schroeder. Taitoa ja potentiaalia Yhdysvaltojen joukkueesta varmasti löytyy, mutta epävarmuutta on liian paljon kärkisijoille povaamiseen.

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Drew Commesso (NCAA) Matt Bartkowski (AHL) Kenny Agostino (KHL) Ryan Lasch (SHL)
Strauss Mann (SHL) Brock Faber (NCAA) Matthew Beniers (NCAA) Ben Meyers (NCAA)
Brandon Maxwell (DEL) Drew Helleson (NCAA) Reid Boucher (KHL) Andy Miele (KHL)
Steven Kampfer (KHL) Bobby Brink (NCAA) Brian O'Neill (KHL)
Aaron Ness (AHL) Carter Camper (SHL) Jordan Schroeder (KHL)
Zach Redmond (DEL) Noah Cates (NCAA) Nick Shore (KHL)
Jake Sanderson (NCAA) Matthew Knies (NCAA) Nathan Smith (NCAA)
David Warsofsky (DEL)

Slovakia

Slovakia saa Euroopasta kasaan kohtuullisen pelaajarungon, jolla se on pitkälti pelannut viime vuosien MM-kisoissa. Tärkeimpiä syömähampaita lienevät hyökkääjät Peter Cehlarik ja Tomas Jurco sekä puolustajat Michal Cajkovsky ja Peter Ceresnak.

TPS:ssä pelaava Slovakian huippulahjakkuus Juraj Slafkovsky on vahva ehdokas maansa olympiajoukkueeseen.
Kuva © Timo Savela

Todennäköisesti joukkueessa nähdään maan nuoria pelaajalupauksia, kuten ensi kesän varaustilaisuuden kärkinimiksi povatut Simon Nemec ja Juraj Slafkovsky. Onnistuessaan Slovakia voi uskottavasti taistella jopa välieräpaikasta, mutta pelaajamateriaalissa on selvä ero ennakkosuosikkeihin. 

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Julius Hudacek (KHL) Michal Cajkovsky (KHL) Martin Bakos (KHL) Michal Kristof (Extraliga)
Branislav Konrad (Extraliga) Peter Ceresnak (Extraliga) Peter Cehlarik (KHL) Robert Lantosi (SHL)
Patrik Rybar (KHL) Marek Daloga (Extraliga) Marko Dano (Extraliga) Adam Liska (KHL)
Martin Gernat (NL) David Griger (Extraliga) Kristian Pospisil (NL)
Martin Marincin (Extraliga) Marek Hrivik (KHL) Milos Roman (Extraliga)
Juraj Mikus (Extraliga) Libor Hudacek (KHL) Pavol Skalicky (Liiga)
Simon Nemec (Slovakia) Tomas Jurco (KHL) Juraj Slafkovsky (Liiga)
Mislav Rosandic (Extraliga)

Latvia

Latviaa NHL-pelaajien poissaolo ei juuri hetkauta, sillä sen tähtiavut olisivat olleet laskettavissa yhden käden sormilla. MM-kisoissa Latvia on kuitenkin tullut tunnetuksi sitkeänä ja vahvasti joukkueena pelaavana vastustajana, joten heittopussiksi sitä on turha povata Pekingissäkään.

Latvian kokoonpano rakentuu Euroopan eri huippusarjoissa pelaavista pelaajista, eikä se ole enää takavuosien tapaan käytännössä sama asia kuin KHL-joukkue Dinamo Riika. Latvian etuna on ennen kaikkea kokemus ja pelaajien pitkät yhteiset kokemukset maajoukkueesta, joiden ansiosta se voi hyvinkin yltää puolivälieriin asti.

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Kristers Gudlevskis (SHL) Uvis Janis Balinskis (Extraliga) Rodrigo Abols (SHL) Miks Indrasis (KHL)
Janis Kalnins (SHL) Oskars Cibulskis (KHL) Rihards Bukarts (KHL) Nikolajs Jelisejevs (KHL)
Ivars Punnenovs (NL) Karlis Cukste (KHL) Roberts Bukarts (Extraliga) Ronalds Kenins (NL)
Ralfs Freibergs (KHL) Lauris Darzins (KHL) Renars Krastenbergs (ICEHL)
Janis Jaks (KHL) Kaspars Daugavins (NL) Gints Meija (KHL)
Arturs Kulda (DEL) Andris Dzerins (ICEHL) Deniss Smirnovs (NL)
Kristaps Sotnieks (KHL) Martins Dzierkals (Extraliga) Eduards Tralmaks (AHL)
Kristaps Zile (KHL)

Tanska

Tanska selvitti alkusyksyllä tiensä ensimmäistä kertaa historiassaan olympiaturnaukseen, joten Pekingin-matka on varmasti unelmien täyttymys usealle pelaajalle. Tanskan joukkueesta löytynee monta konkaria, jotka huipentavat maajoukkueuransa Pekingissä.

Syksyn karsintaturnaus oli pitkälti NHL-tähtien Nikolaj Ehlersin ja Oliver Bjorkstrandin näytöstä, mutta he eivät luonnollisesti ole mukana Pekingissä. Euroopan sarjoista Tanska saa jalkeille paljon tuttuja nimiä, mutta materiaali on ilman NHL-pelaajiakin turnauksen heikoimpia. 

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Sebastian Dahm (ICEHL) Phillip Bruggisser (DEL) Niklas Andersen (DEL) Nicolai Meyer (ICEHL)
Frederik Dichow (Allsvenskan) Jesper Jensen Aabo (DEL) Patrick Bjorkstrand (Tanska) Frans Nielsen (DEL)
George Sørensen (Tanska) Emil Kristensen (ICEHL) Mikkel Bødker (NL) Nick Olesen (SHL)
Oliver Larsen (Liiga) Mathias From (Allsvenskan) Morten Poulsen (Tanska)
Philip Larsen (KHL) Julian Jakobsen (Tanska) Peter Regin (NL)
Matias Lassen (SHL) Nicklas Jensen (KHL) Patrick Russell (SHL)
Markus Lauridsen (SHL) Morten Madsen (SHL) Frederik Storm (DEL)
Oliver Lauridsen (SHL)

Kiina

Olympialaisten isäntämaa Kiinan maajoukkue on aiheuttanut harmaita hiuksia etenkin IIHF:lle, koska syntyperäisten kiinalaisten pelaajien taso on umpisurkea ja KHL-joukkue Kunlun Red Starissa pelaavien edustusoikeuksien kanssa on ollut epäselvyyksiä. Kiina sai kuitenkin lopulta pitää paikkansa miesten turnauksessa kyseenalaisesta tasostaan huolimatta.

Tässä hahmotelmassa Kiinan joukkue on rakennettu Kunlunin tämänhetkisistä pelaajista, mutta edelleen monen pelaajan osallistumisen kohdalla on kysymysmerkkejä. Esimerkiksi maalivahti Jeremy Smith ja hyökkääjä Ethan Werek eivät tällä hetkellä täytä IIHF:n edustusoikeuskriteerejä, mutta poikkeusluvat on mahdollisia.

Kiinan olympiajoukkue on valmistautunut kotikisoihinsa KHL:ssä Kunlun Red Starin muodossa.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Kuten nimilistasta nähdään, syntyperäisiä kiinalaisia joukkueessa on varsin vähän. Kunlunin viimeaikaisten KHL-otteluiden perusteella Kiinan saa kylmää kyytiä, sillä joukkueen edellinen voitto on joulukuun alusta. Tasoerojen kannalta NHL-pelaajien poisjäänti oli Kiinan kannalta helpotus, sillä hirvittävien murskatappioiden mahdollisuus pieneni. Tästä huolimatta Kiina on miesten turnauksen selvästi heikoin joukkue.

Maalivahdit Puolustajat Hyökkääjät
Pengfei Han (KHL) Jake Chelios (KHL) Mihail Abramov (KHL) Alex Riche (KHL)
Paris O'Brien (KHL) Jason Fram (KHL) Parker Foo (KHL) Ethan Werek (KHL)
Jeremy Smith (KHL) Colin Joe (KHL) Spencer Foo (KHL) Tyler Wong (KHL)
Denis Osipov (KHL) Sam Hu (KHL) Juncheng Yan (KHL)
Ty Schultz (KHL) Cory Kane (KHL) Rudi Ying (KHL)
Ryan Sproul (KHL) Luke Lockhart (KHL) Brandon Yip (KHL)
Ruinan Yan (KHL) Josh Nicholls (KHL) Zesen Zhang (KHL)
Zach Yuen (KHL)

Pelaajien määrät sarjoittain

NHL-pelaajien ollessa poissa turnaukseen osallistuvat pelaajat jakaantuvat näissä hahmotteluissa eri sarjojen kesken seuraavasti. Kyseisistä sarjoista olympiatauon pitävät todennäköisesti eniten pelaajia olympialaisiin päästävät KHL, Sveitsin pääsarja sekä Saksan DEL.

Sarja
KHL (Venäjä) 127
NL (Sveitsi) 51
DEL (Saksa) 29
SHL (Ruotsi) 27
Extraliga (Tšekki) 21
NCAA (Yhdysvallat) 13
AHL (Pohjois-Amerikka) 11
Liiga (Suomi) 7
ICEHL (Itävalta) 5
Tanska 4
Allsvenskan (Ruotsi) 2
Kanadan junioriliigat 2
Slovakia 1

» Lähetä palautetta toimitukselle