Michaela Pejzlován johtama HIFK:n ykkösnyrkki tyrmäsi Ilveksen − "8−0:ssakin karvasimme ja teimme kovasti töitä"

Naisten Liiga / Artikkeli
Michaela Pejzlová (edessä) ja Julia Liikala syöttivät Ilvekselle karvasta kalkkia.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
HIFK:n pelätty ykkösnyrkki, jossa Pejzlován lisäksi pelaavat Julia Liikala ja Karoliina Rantamäki, tyrmäsi Ilveksen Tampereella pelatussa Naisten Liigan ottelussa. Stadin Gimmojen voittolukemat olivat lopulta mykistävät 11−0.

Michaela Pejzlován mestaroima HIFK:n ykkösketju iski joukkueen 11 maalista peräti yhdeksän. Tšekkitähti kirjautti tehot 4+2, Julia Liikala nakutti peräti 4+4 pistettä ja Karoliina Rantamäki "vain" 1+4 pistemerkintää. Pejzlová oli arvatenkin hyvillä mielin ottelun jälkeen.

− Tulimme lujaa jo ensimmäiseen vaihtoon. Emme antaneet sattuman vaikuttaa mihinkään. Tämä viikko johti tähän, sillä meillä on ollut hyviä harjoituksia viime päivinä. Kun tekee heti alussa pari maalia, niin vastustajan on vaikea päästä peliin mukaan, Pejzlová ruoti.

HIFK johti ottelua ensimmäisellä erätauolla jo kuudella maalilla. Pejzlová myönsi, että tuollaisessa tilanteessa taistelumielen ylläpitämiseksi on tehtävä töitä.

− Onhan se vähän hankalaa, sillä todennäköinen voitto hiipii mieleen, kun ei tarvitse painaa enää niin täysillä. Esimerkiksi neljän maalin johtoasema voi kuitenkin äkkiä kaventua muutamaan maaliin. On pidettävä huoli, ettei niin käy. Tänään 8−0:ssakin karvasimme ja teimme kovasti töitä, HIFK:n ykkössentteri kiitteli.

Ilves-leirissä oli kamppailun tauottua hiljaisempi tunnelma. Tupsukorvien kapteeni Jenna Lehtiniemi latoi pöytään tosiasiat.

− Pää lyö tyhjää. Emme olleet alussa hereillä, kaveri tuli ja teki maalit vähän joka paikasta. Maalin edessä oli tilaa tehdä maaleja. Saimme peliä parannettua, muttei se oikein tuossa riittänyt mihinkään.

Hetkittäin Lehtiniemenkin suupielet olivat lauantaina hymyssä. Pelin jälkeen tilanne oli toinen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Voitto ratkesi todellisuudessa alta aikayksikön. Kotijoukkueen täytyi koota rivinsä ja keskittyä tekemään pisteiden tavoittelun sijaan muita asioita kaukalossa hyvin.

− Yritimme unohtaa, mitkä lukemat taululla on. Yritimme lähteä puolustuspelin kautta parantamaan ikään kuin nolla-nollasta, Lehtiniemi kertasi.

Ilvekseltä puuttui lauantaina useita avainpelaajia. Kapteeni ei kuitenkaan lähtenyt selittämään hengetöntä esitystä poissaoloilla.

− Ei voi mennä sen taakse, että tässä on ollut vieraspelireissua melkein koko syksyn. Meillä on myös porukkaa tippunut kokoonpanosta. Kausi lähti hyvin käyntiin, mutta ei jääkiekko voi koko ajan rallattelua olla. Jokaiselle tulee huonompia jaksoja ja meillä se on nyt. Keväällähän tässä pitää valmiina olla. Nyt saa yhden viikonlopun ottaa happea.

Lehtiniemi kertoi, että Ilves treenaa maajoukkueviikolla kovaa, mutta ottaa myös aikaa rentoutumiselle.

Sallisen ennätys ei kummittele mielessä

HIFK-tähti Pejzlová nakutti viime kaudella 82 pistettä runkosarjan aikana. Lukema oikeuttaa kautta aikojen yhden kauden pistetilastossa kolmannelle sijalle. Kärkipaikkaa pitää hallussaan Riikka Sallinen 129 pisteen kaudellaan 1993−94. Pejzlová ei panisi ennätyksen rikkoutumista pahakseen.

HIFK on nyt pelannut 32 ottelun runkosarjasta 14 mittelöä. Pejzlová on paukuttanut tähän mennessä hurjat 20+26=46 pistettä.

− Joukkueen menestys on etusijalla. Tietysti, jos tuollainen ennätys joskus tulisi, olisi se vain kirsikka kakun päälle. Sallinen on legenda, mutta katsotaan miten homma etenee.

Legendaarinen Riikka Sallinen pitää hallussaan Naisten Liigan yhden kauden piste-ennätystä.
Kuva © Mikko Pylkkö

HIFK kohtaa vielä tällä viikolla Kuortaneen, kun Stadin Gimmoilla on sunnuntaina edessä kotiottelu.

− Kuortane luistelee lujaa, eivätkä he anna periksi kaksinkamppailuja. Pirkkolassa on iso jää, joten ottelusta tullee fyysisesti vaativa. Kotikentällä haluamme tietysti voittaa, Pejzlová paalutti.

Tšekkiläinen ei pääse huilaamaan ensi viikolla, kun Naisten Liigassa vietetään maajoukkuetaukoa.

− Ainakin sitä kutsutaan maajoukkuetauoksi, naurahti Pejzlová ja kertoi odottavansa erityisesti Suomen kohtaamista.

− Ne ovat aina tiukkoja pelejä. Pelit pelataan lähellä Müncheniä, joten vanhempani ja ystäviäni tulee sinne. On hienoa päästä näkemään heitä kaikkia. Maajoukkuepelien jälkeen menemme HIFK:n kanssa Sveitsiin, muistutti Pejzlová tulevasta Zug-kamppailusta, joka on osa seurojenvälistä yhteistyötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle