Mestis-viikko: Zemgalella haastava ensivisiitti Suomeen, KOOVEEn kokoonpanohaasteet puhuttivat

MESTIS / Artikkeli
Zemgalen neljä vieraspeliä tuottivat yhtä monta tappiota. KOOVEE puolestaan joutui viikon viimeiseen otteluunsa poikkeuksellisen ohuella kokoonpanolla.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Päättynyt Mestis-viikko tarjoili yhteensä 16 ottelua, joita pelattiin viitenä eri päivänä. Viikko sisälsi muun muassa latvialaisen HK Zemgalen ensimmäiset vieraspelit Suomen kamaralla. KeuPa avasi voittotilinsä ryminällä höykytettyään Hokkia urakalla, ja KOOVEEn kokoonpanohaasteet lauantain ottelussa Ketterää vastaan puhuttivat Mestis-kansaa.

Edelleen ilman tappioita porskuttava Kiekko-Espoo jatkaa sarjataulukon kärjessä, vaikka se kärsikin kauden ensimmäisen pistemenetyksen lauantaina, kun ottelu TUTOa vastaan venyi voittomaalikilpailuun. Naapuriseura K-Vantaan seuraa perässä toisena. Viimeisetkin joukkueet saivat myös voittotilinsä auki, kun KeuPa otti kauden avausvoittonsa Hokista peräti 12–1-lukemin, ja Peliitat otti revanssihenkisesti kaksi kotivoittoa Zemgalesta.

Zemgale pelasi viikon aikana neljä vierasottelua, kun se kohtasi ensiksi KOOVEEn ja sitten Peliitat tuplaotteluissa. Edellisviikolla kahdella voitolla kautensa avanneiden latvialaisten tulokset olivat tällä kertaa vaatimattomampia, kun kaikista neljästä pelistä tuli tappio.

Zemgalen ilonaiheet olivat vähissä.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Viikon onnistuja

Joukkueista viikon onnistujaksi voidaan nostaa IPK. Iisalmelaisjoukkue saalisti viikon kahdesta ottelustaan täydet pisteet Hermeksen ja RoKin kustannuksella ja kipusi sarjataulukossa viidennelle paikalle.

Pelaajista esiin nousi erityisesti KeuPan Rasmus Heljanko, joka hurjasteli perjantain murskavoitossa Hokkia vastaan käsittämättömät tehot 3+4=7. KeuPan viikon toisessa ottelussa TUTOa vastaan Heljanko osui lisäksi kertaalleen. Superilta nosti Heljangon pistepörssin kolmospaikalle.

Viikon yllättäjä

Pienenä yllätyksenä voidaan pitää K-Vantaan vahvaa Itä-Suomen kiertuetta, josta lohipaidat saalistivat täydet kuusi sarjapistettä. Ensin perjantaina Kiekko-Pojat kaatui Joensuussa maalintekokilpailun jälkeen lukemin 7–6, ja lauantaina vantaalaisten viikko sai hienon päätöksen 5–1-voitolla Kajaanista.

Voitot nostivat K-Vantaan sarjakakkoseksi.

Viikon pettymys

Kahdesta ottelusta kaksi tappiota maalierolla 2–17, viikon pettymys oli ehdottomasti Kajaanin Hokki.

Vielä harjoituskaudella voitosta voittoon hurjastelleet kajaanilaiset ovat pystyneet ottamaan alkukauden peleistään ainoastaan yhden voiton ja neljä sarjapistettä, taulukosta sijoitus löytyy toiseksi viimeiseltä paikalta.

Hokin verkko heilui viikon kahdessa ottelussa peräti 17 kertaa.

Hokki on kärsinyt jonkin verran poissaoloista, ja viikon otteluissa kokoonpanossa nähtiin nuoria Mestis-debytantteja. Erityisesti täydellinen ulospuhallus Keuruun 12–1-höykytyksessä ei kuitenkaan jätä selittelyille sijaa.

Viikon erikoisuudet

Lauantain kokoonpanotietojen julkistus sai aikaan pienen kohun, kun KOOVEE matkusti Imatralle haastamaan Ketterää ainoastaan yhdeksän kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin voimin. Tietojen mukaan tamperelaisjoukkueessa jyllää tarttuva tauti, joka on verottanut kokoonpanoa rajusti.

Ottelua ei myöskään siirretty, joten KOOVEE-pelurien peliajat nousivat melko naurettaviksi. Jami Hänninen ja Jeremi Wehmas urakoivat 43:03 minuuttia mieheen, "kevyimmällä" urakalla selvisi Jesse Nyppeli 22:50 pelatulla minuutilla.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta KOOVEE taisteli urhoollisesti 44 kertaa torjuneen maalivahti Verneri Virtasen johdolla. Ketterä käänsi pelin kuitenkin itselleen kolmannen erän maaleilla ja lopputulos oli 4–2 imatralaisten hyväksi.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat kamppailut

Tämän Mestis-viikon helmenä voidaan pitää lauantaista RoKin ja Ketterän kohtaamista. Viime keväänä äärimmäisen jännittävän ja kovatasoisen seitsemän ottelun välieräsarjan mitelleet joukkueet kohtaavat Rovaniemen hornankattilassa.

RoKin yleisökeskiarvo on Mestiksen ylivoimaisesti paras, ja tämä yhdistettynä viime kevään kilpakumppaniin ja lauantai-iltaan takaavat sen, ettei Kirnusta tule puuttumaan ainakaan tunnetta.

RoKin ja Ketterän viime kevään välieräsarja täytti Lappi Areenan, ja nyt joukkueet kohtaavat jälleen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Toinen mielenkiintoinen ottelu pelataan perjantaina Keuruulla KeuPan ja Kiekko-Poikien välillä. Molemmat sarjan kärkipäähän ennustetut joukkueet ovat aloittaneet kautensa vaisusti, mutta pieniä piristymisen merkkejä on ollut havaittavissa molempien otteissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle