Mestis-viikko: Voittolaukauksia, hattutemppuja ja 15-vuotias debytantti – Mestiksessä sattui ja tapahtui jälleen

MESTIS / Artikkeli
Maalipörssiä johtava Ville Sippala iski viikon ainoan jatkoaikaosuman.
Jatkoaika seuraa alkanutta Mestis-kautta tällä kaudella viikkoraporttien muodossa. Päättynyt viikko piti sisällään jälleen paljon onnistumisia ja suuria tunteita. Maaleja syntyi jälleen yllin kyllin ja nähtiinpä yksi yli tunnin mittainen eräkin.

Viime viikolla Mestiksessä pelattiin peräti viitenä päivänä ja otteluita kertyi kaikkiaan 14. Näistä ainoastaan puolet päättyi 60 peliminuutin jälkeen, ja kuusi kertaa voittaja ratkesi vasta voittomaalikilpailun kautta.

Mestiksen kohdalla ei myöskään voi puhua merkittävästä kotiedusta, sillä voitot koti- ja vierasjoukkueiden välillä menivät myös tasan. Eniten pisteitä viikolla kerrytti K-Vantaa, joka nappasi kolmesta ottelustaan kuusi pistettä. Ainoastaan yhden ottelun pelanneet TUTO Hockey ja Hokki jäivät pisteittä.

Sarjataulukossa Ketterä sai kirittyä K-Espoon etumatkaa viidellä pisteellä, kun espoolaiset onnistuivat saalistamaan ainoastaan yhden pisteen. Myös kamppailu pudotuspeliviivan tuntumassa kiristyi, kun kymmenentenä olevaa ja pisteittä jäänyttä TUTOa lähestyi Peliitat kolmella pisteellään. Sarjan hännillä HK Zemgale ja FPS saivat otettua pienen hajuraon pisteittä jääneeseen Hokkiin.

Yleisökeskiarvo viime viikolla oli 586 katsojaa, joka ei kovin mairittelevaa kuvan Mestiksen kiinnostavuudesta anna. Ainoastaan Rovaniemellä rikottiin tuhannen katsojan raja, Vantaalla päästiin hädin tuskin yli 300 katsojan.

Mestiksen sarjaohjelmalle ei voi kovin hyvää arvosanaa antaa tässä kohtaa kautta: Ero eniten ja vähiten pelanneiden joukkueiden kesken on peräti seitsemän ottelua. Paljon on selitettävissä ohjelman muututtua juuri ennen sarjan alkua, kun SaPKo putosi pois ja Zemgale nousi tilalle. Siltikin noin suuri ero vääristää sarjan tilannetta liikaa, kun kautta on pelattu vasta kolmannes.

K-Vantaa puristi viime viikolla vastustajilta kuusi sarjapistettä.

Viikon onnistuja

Vaikka K-Vantaa keräsikin kuusi pistettä, niin joukkueista parhaiten onnistui kaksi peliä ja viisi pistettä kerännyt RoKi. Vantaalaisten lisäksi sekä Kiekko-Pojat että Ketterä nappasivat pisteitä kaikista kolmesta ottelustaan.

Pelaajien puolella onnistujia oli useitakin. Jukureista lainalla Ketterässä oleva Samu Tuomaala paukutti viisi maalia. Hattutempun hän teki tappio-ottelussa KeuPa HT:ta vastaan. Myös viikon toinen hattutempun tekijä pelasi hävinneen joukkueen riveissä, kun Peliitojen Niklas Virtanen onnistui kolmesti KOOVEEta vastaan.

Viikon ainoasta nollapelistä vastasi Ketterän Santeri Lipiäinen, joka 16 torjunnallaan nollasi FPS:n.

Santeri Lipäinen oli viikon ainoa nollapelin torjunut maalivahti.

Viikon yllättäjä

Isoja yllätyksiä ei Mestiksessä viime viikolla nähty. Ehkä Ilveksestä KOOVEEssa lainalla olevan Santeri Airolan uran ensimmäinen maali voidaan sellaiseksi laskea. Jopa joukkuetoverit olettivat neljättä kauttaan Mestiksessä pelaavan ja NHL-varauksenkin saaneen liigapelaajan tehneen maalin aiemmin, eivätkä huomanneet ottaa edes kiekkoa Airolalle talteen.

Santeri Airolan uran avausmaalin kiekkoa ei huomattu ottaa talteen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Viikon pettymys

Pettymys on ehkä suurin Espoossa, missä kärkijoukkue koki tappion viikon molemmissa otteluissaan. Vierasotteluiden Kokkolassa sekä Forssassa oli ennakoitu tuovan sarjakärjelle selviäkin voittoja, mutta urheilun hienous näytti jälleen ennakkoarvioille pitkää nenää.

Kovin paljoa ei espoolaisilla ollut aihetta hymyilyyn viime viikolla.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Viikon erikoisuudet

Mestiksen kohdalla erikoisuuden kynnys on ehkä korkeampi kuin Liigassa, niin paljon tapahtumarikkaampi sarja Mestis on. Perjantaina Kajaanissa pelattu Hokin ja RoKin välisessä ottelussa nähtiin peräti kolme videotarkistusta samassa erässä. Kajaanilaisten päävalmentaja Pasi Räsäsen mukaan ottelun toinen erä kesti noiden tarkistusten vuoksi peräti 63 minuuttia.

Kaksi kertaa kuvanauhalta tarkisteltiin isojen rangaistusten mahdollisuutta ja kertaalleen tarkistettiin mahdollisen maalin syntymistä. Tuloksena oli kaksi 5+20 minuuttista sekä yksi hylätty maali.

Erikoista oli myös, että molemmat isot rangaistukset tuomittiin RoKille ja niiden välissä pelikello ehti rullata ainoastaan 37 sekuntia. Hokki ei lähes viiden minuutin kahden miehen ylivoimallaan maalinteossa onnistunut.

Kokkolassa Hermes esitti todellisen tulevaisuuden lupauksen, kun vasta 15-vuotias Jesper Kotajärvi pääsi pelaamaan reilut seitsemän minuuttia kotiottelussa Kiekko-Poikia vastaan. Pohjola-leirin parhaana pelaajana palkittu Kotajärvi merkkautti itselleen kaksi miinusmaalia ottelussa.

Pasi Räsänen tuskaili yli tunnin mittaiseksi venynyttä toista erää.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

Ensi viikon herkkupala nähdään perjantaina Espoossa, kun sarjakakkonen Ketterä saapuu haastamaan kärjen. K-Espoo on alkukauden ollut keskinäisissä otteluissa niskan päällä, mutta viime viikon kuntopuntaria katsoen saattaa Ketterä olla nyt vahvempi.

Myös sarjan toisessa päässä nähdään keskinäinen kamppailu, kun FPS isännöi lauantaina Hokkia. Näiden joukkueiden kolme edellistä keskinäistä kohtaamista on päättynyt vierasjoukkueen voittoon, joten pieni etulyöntiasema on tämän tilaston valossa kajaanilaisilla.

Elmeri Kaksonen ja Ketterä hamuavat K-Espoon päänahkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle