Mestis-viikko: Tasaista sekä kärjen takana että karsintaviivan alapuolella − Erkinjuntin siirtyminen kasvattaa koko sarjan kiinnostavuutta

MESTIS / Artikkeli
K-Espoo jatkaa Mestiksen kärjessä tappioitta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Jatkoaika seuraa alkanutta Mestis-kautta tällä kaudella viikkoraporttien muodossa. Mielenkiintoisen tasainen kiekkoviikko jälleen kerran Mestiksessä. Maaliverkot heiluvat tasaisesti, kova paluumuuttaja saatiin sarjaan ja kamppailu sarjasijoituksista käy kuumana läpi sarjataulukon. Ei Mestistä ainakaan tylsäksi voi sanoa.

Viime viikolla Mestiksessä pelattiin 14 mielenkiintoista ottelua, joissa tehtiin yhteensä 92 maalia. Samaan aikaan Liigassa 15 peliin tehtiin ainoastaan 62 maalia. Puheet Suomen viihdyttävimmästä lätkästä pitää paikkansa, ainakin jos tehtyjen maalien määrällä sitä mitataan.

Tasaisessa sarjassa ainoastaan Kokkolan Hermes jäi kokonaan pisteittä, tosin se pelasikin ainoastaan yhden ottelun. Otteluista kahdeksan päättyi kotivoittoon ja neljästi voittajaa jouduttiin hakemaan varsinaisen peliajan jälkeen.

Sarjataulukossa K-Espoo on ottanut kuuden pisteen kaulan takana tulevaan K-Vantaaseen, mutta sen jälkeen onkin erittäin tasaista. Myös sarjan häntäpäässä on tasaista, KeuPa HT, Kiekko-Pojat, FPS ja Hokki ovat kaikki tasapisteissä.

Toki taulukkoa vääristää joukkueiden erilaiset pelimäärät. KOOVEE on ehtinyt pelaamaan jo kymmenen ottelua, kun taas Hermeksellä on kasassa vasta kuusi pelattua ottelua.

Viikon onnistuja

Ketterä oli ainoa joukkue, joka pystyi keräämään viime viikolta kuusi pistettä. Molemmat voitot tulivat vielä vieraskentiltä, kun sekä Hermes että RoKi joutuivat tunnustamaan hallitsevan mestarin paremmuuden kotiluolissaan.

Pelaajien puolelta onnistujia oli useitakin, mutta Kiekko-Poikien 25-vuotias tsekkiläishyökkääjä Denis Kusy onnistui maalinteossa neljästi. Kauden avausosuma syntyi perjantaina Keuruulla tappio-ottelussa KeuPa HT:ta vastaan. Seuraavana päivän Joensuussa pelatussa ottelussa Hokkia vastaan Kusy laukoikin jo hattutempun ja nousi pistepörssissä jo pisteen päähän Hokin Valtteri Niemestä.

Jarkko Harjula neljällä tehopisteellä auttoi Ketterää kasvattamaan voittoputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi.

Viikon yllättäjä

Tittelin saa viime viikolta RoKi, joka paitsi keräsi molemmissa kotiotteluissaan reilusti yli tuhatpäisen yleisömäärän, nappasi kokoonpanoonsa kokeneen Antti Erkinjuntin. Ainakin vuoden loppuun asti rovaniemeläisten riveissä pelaava Erkinjuntti palasi Suomeen kahden Slovakiassa vietetyn kauden jälkeen ja palasi kasvattiseuransa riveihin.

Erkinjuntin ja aikasemmin K-Espooseen siirtyneen Tommi Huhtalan tapaiset kokeneet pelaajat nostavat Mestiksen kinnostavuutta yli sarja-ja seurarajojen.

Edellisen kerran Antti Erkinjunnti edusti Suomessa Sportia.
Kuva © Satu Pitkänen

Viikon pettymys

Pettymys on varmasti suuri varsinkin Vantaalla, sillä kahdesta ottelustaan K-Vantaa onnistui saamaan ainoastaan yhden pisteen. Perjantaina joukkue hävisi Heinolassa Peliitoille ja lauantaina IPK nappasi kaksi pistettä Tikkurilasta jatkoaikavoitollaan Iisalmeen. Vantaalaiset ovat kuitenkin sarjataulukossa toisena, tosin kuusi pistettä ottelunvähemmän pelannutta K-Espoota perässä.

Jani Mannisen valmentama K-Vantaa ei viime viikolla pisteillä juhlinut.

Viikon erikoisuudet

Peliittojen Samu Tuomaalalla oli perjantaina erikoinen ottelu K-Vantaata vastaan. Hän pääsi kahdesti saman erän aikana laukomaan rangaistuslaukausta. Tämä tapahtui ottelun toisessa erässä, jolloin hän ensimmäisellä yrityksellään yllätti Mikko Holopaisen. Kymmenisen minuuttia myöhemmin pääsi Holopainen kuitenkin laittamaan puntit tasan torjumalla jälkimmäisen yrityksen.

Ketterän ylivoimapelaamista voidaan myös pitää erikoisena. Imatralaiset eivät ole vielä kertaakaan onnistuneet tekemään ylivoimamaalia, vaikka hiukan yli 24 minuuttia sitä heille on annettu.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat kamppailut

Viikko alkaa tiistaina mielenkiintoisella keskikastin kohtaamisella, kun KOOVEE ja TUTO Hockey ottavat toisistaan mittaa. Joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi, turkulaisten ollessa nousukiidossa ja tamperelaisten kärsiessä sairasteluista.

TUTO on pelannut vahvasti ja yrittää seuraavaksi työntää KOOVEEn sivuun pistetaistelusta.
Kuva © Timo Savela

Loppuviikosta katseet kääntyvät Ketterän suuntaan, joka kohtaa kotonaan IPK:n ja vieraissa KeuPa HT:n. Ketterällä on peräti viiden perättäisen voiton putki takanaan, jota iisalmelaiset ja keuruulaiset yrittävät vuorollaan katkaista.

Mielenkiintoista on myös seurata Hermeksen otteita Zemgalen vieraana. Kuuden vieraspelin jälkeen latvialaiset pääsevät takaisin pieneen kotikaukaloonsa ja koittavat kasvattaa pistesaldoaan hyvään vireeseen päässeen Hermeksen kustannuksella.

Zemgale isännöi seuraavaksi Hermestä kotihallissaan.
Kuva © Juha Tammi

» Lähetä palautetta toimitukselle