Mestis-viikko: Pudotuspelijoukkueet ja karsijat selvillä – Kiekko-Espoo rikkoi piste-ennätyksen

MESTIS / Artikkeli
TUTO varmisti viikonloppuna viimeisenä joukkueena pudotuspelipaikkansa. Hokki joutui pettymään.
Kuva © Timo Savela
Kevään toiseksi viimeisellä runkosarjaviikolla Mestiksessä lukittiin asetelmia kevään tosipeleihin. Sarjan kärkikolmikon sijoitukset saivat sinettinsä, Peliittojen ja FPS:n karsintakurimus varmistui ja TUTO valloitti viimeisen pudotuspelipaikan.

Mestis-viikko oli jälleen kerran täynnä vauhtia, maaleja ja tilanteita. Sarjan kärkipäässä Kiekko-Espoo jatkoi vahvoja otteitaan, ja rikkoikin Mestiksen yhden kauden runkosarjan piste-ennätyksen.

Mielenkiintoa tarjosivat myös pudotuspeliviivan tapahtumat: TUTO kaatoi perjantaina kotonaan viimeistä pudotuspelipaikkaa kärkkyneen Hokin ja sinetöi päivää myöhemmin paikkansa tosipeleihin nollaamalla Peliitat.

Hokin keskiviikkoinen Hermes-voitto puolestaan vahvisti myös sen, etteivät FPS ja Peliitat enää voi saada kajaanilaisia kiinni, joten Forssassa ja Heinolassa jännitetään runkosarjan jälkeen putoamiskarsintoja Suomi-sarjan kärkijoukkueita vastaan.

Viikon kohokohta

Perjantaista TUTOn ja Hokin keskinäistä taistelua pudotuspelipaikasta voidaan pitää viikon kohokohtana, varsinkin kun Hokki oli keskiviikon Hermes-voitollaan ilmoittautunut vielä tosissaan mukaan pudotuspelitaistoon.

TUTO ehti karata ottelussa jo 5–2-johtoon, mutta Hokki nousi kolmannessa erässä jo maalin päähän. Lopulta Jesse Leppikoski viimeisteli tyhjiin turkulaisten kuudennen ja sinetöi äärimmäisen tärkeät pisteet TUTOlle.

Viikon onnistujat

Kiekko-Espoolle ei vaikuta kevään lähestyessä löytyä pysäyttäjää, kun se teki viikon kahdessa ottelussaan selvää jälkeä sarjan muista kärkijoukkueista. Keskiviikkona espoolaiset pyörittelivät tuolloin sarjanelosena ollutta IPK:ta peräti 8–1, vuorokautta myöhemmin puolestaan sarjakolmonen RoKi joutui taipumaan espoolaisille 5–0. Espoolaiset varmistivat myös runkosarjan voiton.

RoKi-voitolla espoolaiset myös rikkoivat sarjan yhden kauden piste-ennätyksen. Aikaisempi ennätys, 118 pistettä, oli Jukurien nimissä kaudelta 2015-2016. Tuolloin runkosarjassa pelattiin tosin ainoastaan 50 ottelua nykyisen 52:n sijasta. Piste-keskiarvolla mitattuna ennätys vaatisi espoolaisilta vielä neljä pistettä jäljelläolevista kahdesta ottelustaan.

Kiekko-Espoo pääsi tuulettelemaan runkosarjavoittoa ja piste-ennätystä.
Kuva © Aleksi Koskinen

Toisena onnistujana esiin voidaan nostaa TUTO. Viime aikoina alakuloisesti esiintyneet turkulaiset vaikuttaisivat piristyneen kreivin aikaan, sillä viikon kolmesta ottelusta saldona oli täydet 9 pistettä ja pudotuspelipaikan varmistuminen yhden välikauden jälkeen.

Viikon erikoisuus

Myös viikon erikoisuuden titteli menee Turkuun, tarkemmin ottaen keskiviikon TUTO-Ketterä-otteluun. 

Kamppailu eteni tasaisissa 2–2-merkeissä aina kolmannen erän puoliväliin saakka, kunnes ajassa 51.19 kamppailu keskeytettiin jääongelmien vuoksi ja siirrettiin pelattavaksi loppuun TPS:n kotiluolaan Turkuhalliin. Lopulta TUTO käsitteli erikoiset olosuhteet paremmin ja vei ottelun nimiinsä lukemin 5–2.

Erikoista historiaa teki myös kypärätempun viimeistellyt turkulaisten Jesper Larinmaa. Larinmaan ensimmäiset kaksi osumaa syntyivät Kupittaan jäähallissa ja kolmas Turkuhallissa.

Mestiksen pudotuspeleissä on vuosien varrella nähty yömyöhällekin jatkoerien myötä venyneitä otteluita, joten ainakin tällaisia koitoksia ajatellen Turkuhallin "lepakkovuorolle" siirtynyt peli toi joukkueille ripauksen kokemusta.

Pettymys

Viikon pettymys oli lopulta Hokin viikonloppu. Keskiviikon Hermes-voitto oli tuonut kajaanilaisille rutkasti toivoa, ja perjantain vieraspelistä Turussa ennakoitiinkin todellista kolmen pisteen ottelua. 

Turussa kajaanilaiset joutuivat pettymään tiukan taistelun jälkeen lukemin 6–4, jonka seurauksena TUTO karkasi jo seitsemän pisteen päähän sarjataulukossa. Lauantain peli Forssassa oli puolestaan Hokilta täydellinen ulospuhallus, kun FPS jyräsi vieraansa jäänrakoon lukemin 9–0. Tulos löi myös viimeisen sinetin sille, että Kajaanissa ei pelata tällä kaudella pudotuspelejä.

Hokki joutui pettymään. Kajaanilaisten kausi tulee ensi viikolla päätökseensä.
Kuva © Timo Savela

Hokki kohtaa kahdessa jäljelläolevassa vierasottelussaan Zemgalen, joka on kajaanilaisten lisäksi ainoa joukkue, joka ei jatka kauttaan runkosarjan jälkeen.

Alkaneen viikon odotetuin ottelu

Runkosarjan viimeiselle viikolle panosta riittää vielä taistelussa puolivälierien ja villi kortti -kierroksen kotieduista ja viimeisestä suorasta puolivälieräpaikasta.

Keskiviikkona KeuPa ja K-Vantaa kohtaavat Keuruulla tiukassa keskikastin väännössä. KeuPalla on vielä pienet mahdollisuudet kivuta kuuden sakkiin, K-Vantaa puolestaan hakee kotietua villi kortti -kierroksen peleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle