Mestis-viikko: Pohjoisessa palattiin juurille, imatralaiset jatkoivat voittokulkuaan ja espoolaispakit rikkoivat ennätyksiä

MESTIS / Artikkeli
Rovaniemen Winter Classic 2023 -ottelut olivat onnistunut tapahtuma.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Rovaniemellä pelattiin viikonloppuna kaksi ulkoilmaottelua. Kiekko-Espoon puolustaja Aleksi Matinmikko pisti niin puolustajien yhden kauden syöttö- kuin piste-ennätyksenkin uusiksi. Ketterä voitti kaikki viikon kolmesta ottelustaan ja peräkkäisten voittojen määrä nousi seitsemään.

Mestis-viikko tarjosi sarjan ystäville Suomen värikkäintä lätkää viitenä eri päivänä ja yhteensä 17 ottelun verran. Viikko huipentui Rovaniemellä viikonloppuna järjestettyyn Winter Classic 2023 -tapahtumaan, joka keräsi paikan päälle kahteen otteluun yhteensä 3018 silmäparia.

Viikon kohokohta:

Viikon kohokohdaksi nousi kahden voittoputkessa olevan joukkueen RoKin ja Ketterän kohtaaminen lauantaina Rovaniemellä. Ottelu ratkesi kotijoukkueen jäähyilyyn, josta Ketterä rankaisi neljästi.

Loppunumerot 6—3 katkaisivat RoKin seitsemän ottelun voittoputken ja venyttivät vastaavasti vieraiden voittoputken seitsemään otteluun.

Viikon onnistujat:

Viikon onnistujan viitan saa harteilleen Kiekko-Espoon puolustaja Aleksi Matinmikko, joka keskiviikon ottelussa Kajaanissa iski tehot 2+3, ja sen seurauksena puolustajien yhden kauden syöttöennätys on nyt 40 syöttöpistettä ja piste-ennätys 53 pistettä.

Esiin sopii nostaa myös Kiekko-Espoon Arttu Tuomaala ja Janne Hämäläinen, jotka molemmat viettivät kuuden pisteen iltaa kun vieraat murjoivat Hokin peräti 11—1.

Puolustajien ennätyksiä uusiksi laittanut Kiekko-Espoon Aleksi Matinmikko
Kuva © Timo Savela

Viikon erikoisuus:

RoKin ykkösmaalivahti Sami Sunin jäätyä pois pelaavasta kokoonpanosta joukkue lähti viikonlopun ulkoilmaotteluihin kahdella nuorella, vailla Mestis-kokemusta olevalla, maalivahdilla. Eetu Hyypiä luisteli maalinsuulle debyyttiinsä Kiekko-Poikia vastaan ja selvisi siitä oikein mallikkaasti.

35 torjuntaa, yksi päästetty maali ja voitto 3—1 numeroin todistavat, että Cody Porterin lähdön jälkeenkin joukkueella on kaksi hyvää maalivahtia.

Viikon pettymys:

Kajaanin Hokki saa tämän viitan harteilleen, vaikka he onnistuivatkin viikon kolmannessa ottelussaan voittamaan jatkoajalla IPK:n. Varsinkin keskiviikkona toinen erä Kiekko-Espoota vastaan oli hyvin murheellinen, kun vieraat tekivät seitsemän maalia.

Rehellisyyden nimissä, jos Kiekko-Espoo ei olisi ottanut toisen erän jälkeen jalkaa kaasulta, olisivat loppunumerot valotaululla olleet vieläkin rumemmat kuin 11—1.

Alkavan viikon odotetuin ottelu

Viikon odotetuin ottelu on ehdottomasti torstaina 2.3. pelattava kärkikamppailu Kiekko-Espoo vastaan Ketterä, kun runkosarjan ykkönen ja kakkonen ottavat mittaa toisistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle