Mestis-viikko: Kiekko-Espoo loisti jälleen – Vantaalla, Iisalmessa ja Forssassa jäätiin pisteittä

MESTIS / Artikkeli
Kiekko-Espoon Waltteri Ignatjew nollasi Kiekko-Vantaan.
Kivikova Kiekko-Espoo vei molemmat pääkaupunkiseudun derbyt nimiinsä. Waltteri Ignatjew nousi torstain nollapelillään maalivahtien torjuntaprosenttien kärkeen. Myös IPK ja FPS jäivät ilman pisteitä välipäivien tuplapeleissä.

Mestis palasi joulutauolta ryminällä, kun ympäri Suomen miteltiin tuplapelien merkeissä. Lisäksi Kiekko-Pojat teki vierasmatkan Latviaan Zemgalen kotiluolaan.

Viikon kohokohdat

Pääkaupunkiseudun derby Vantaalla oli tasainen vääntö. Jasper Matilainen vei Kiekko-Vantaan johtoon. K-Espoon Jaakko Heikkinen ja Rasmus Ruusunen mättivät maalit mieheen ensimmäisessä erässä. Reilu minuutti ennen pelin loppua Arttu Tuomaala viimeisteli Kiekko-Espoolle tyhjiin 1–3-voiton.

Viikon onnistujat

Espoossa Waltteri Ignatjew jätti K-Vantaan nollapelillään ja 23 torjunnallaan vailla mahdollisuuksia. Samalla hän nousi torjuntaprosenttitilaston kärkeen ohi RoKin Cody Porterin ja Ketterän Severi Auvisen.

Kokenut Tommi Huhtala siivitti kahdella maalillaan Kiekko-Espoon 5–0-voittoon 1211 katsojan edessä.

Tommi Huhtala jahtaa pistepörssin kärkeä.

KeuPa HT:n Mikko Perttu liitää pistepörssin kärkinimenä.

KOOVEEtä vastaan KeuPan Mikko Perttu takoi komeat 1+3 ja jatkaa pistepörssin kärjessä.

Viikon yllättäjät

Riku Lindroos pelasi unelmapelin Latviassa.

Viikon yllättäjä oli Kiekko-Poikien Riku Lindroos 32 torjunnallaan ja nollapelillä HK Zemgalea vastaan.

Joukkueista Peliitat yllätti sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Ketterän torstaina lukemin 6–4. Myös Hokin täyttä pistepottia IPK:ta vastaan voidaan pitää yllätyksenä. Voitot venyttivät kajaanilaisten voittoputken neljään otteluun ja nostivat joukkueen sarjataulukon pohjilta pudotuspeliviivan tuntumaan.

Viikon erikoisuus

Erikoisuutena voidaan pitää, että keskiviikkona Kiekko-Pojat hävisivät Latviassa selvin 5–1-lukemin, mutta kokosivat rivinsä yön aikana ja voittivat torstaina Lindroosin unelmapelin myötä 0–4.