Mestis-viikko: Kärkijoukkueet kovina, RoKille kolmeen päivään kolme vierasvoittoa

MESTIS / Artikkeli
Atro Leppänen on kovassa maalitahdissa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Jatkoaika seuraa alkanutta Mestis-kautta tällä kaudella viikkoraporttien muodossa. Kärkijoukkueet esiintyivät viikon aikana vahvasti ja vahvistivat näin asemiaan.

Mestis-vuoden toinen viikko jatkui pitkälti samoissa merkeissä kuin koko kausi tähänkin asti. Kiekko-Espoo ja Ketterä etenivät voitosta voittoon, vaikka vaikeuksiakin joukkueilla oli erityisesti otteluiden alkuvaiheissa. 

Viikon onnistuja

Kärkijoukkueet olivat vahvoja tällläkin viikolla. Sarjaa johtava Kiekko-Espoo, toisena oleva Ketterä ja neljäntenä oleva RoKi pelasivat viikon aikana kolme ottelua ja voittivat ne kaikki. Erityisen huomattavaa oli RoKin saavutus, sillä joukkue pelasi kolme vierasottelua peräkkäisinä päivinä ja otti niistä seitsemän pistettä.

RoKi otti kolme vierasvoittoa viikon aikana.
Kuva © Timo Savela

Kiekko-Espoon puolustaja Atro Leppänen teki viikon jokaisessa ottelussa maalin ja nosti kauden maalimääränsä jo 16:een. Vielä kovempaa jälkeä teki Mestistä lainapelaajana pelaava Samu Tuomaala, joka kirjautti viikon aikana viisi maalia.

Viikon pettymys

KOOVEEn murheellinen vuosi jatkui, sillä joukkue on edelleen ilman voittoa tämän vuoden puolella. RoKia vastaan lauantaina tuli ensimmäinen piste, mutta heikko jakso on saanut pudotuspelijakson näyttämään uhanalaiselta, varsinkin kun tamperelaisjoukkue on pelannut lähimpiä kilpailijoita enemmän otteluita.

Viikon yllättäjä

Tittelin saa vuodenvaihteessa JoKP:sta Hokkiin siirtynyt Julius Korjus. 22-vuotias pienikokoinen hyökkääjä mätti hattutempun Kiekko-Vantaata vastaan. Aikaisemmat 62 runkosarjaottelua olivat tuoneet hänelle kahdeksan maalia.

Viikon erikoisuudet

Avausmaalin merkitys osoittautui pieneksi. Viikon 16 ottelusta kymmenessä ensimmäisen maalin tehnyt joukkue hävisi ottelun. Kiekko-Espoo päästi avausmaalin viikon jokaisessa pelissä, mutta käänsi kaikki voitokseen. Paras kiri nähtiin silti Hokilta, joka nousi 0−3-tappiosta 7−3-voittoon perjantain Kiekko-Vantaa-ottelussa.

Hokki esitti kovan kirin Kiekko-Vantaata vastaan.
Kuva © Tiia Mahkonen

Viikon aikana ei nähty yhtään jatkoaikamaalia. Kaikki jatkoajalle menneet ottelut ratkesivat voittomaalikilpailussa ja lukematkin olivat pelin päätyttyä aina samat − 3−4-vierasvoitto. 

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

Viikon ehdoton kohokohta on lauantaina, kun kärkikaksikko Ketterä ja Kiekko-Espoo kohtaavat kolmannen kerran Mestis-kauden aikana. Espoolaiset ovat vieneet kauden aiemmat kohtaamiset. Päivää aikaisemmin kohtaavat viikkoon kolmannelta ja neljänneltä sijalta lähtevät IPK ja RoKi.

» Lähetä palautetta toimitukselle