Mestis-viikko: Jokerit varasti mediahuomion Mestis-hakemuksellaan - Peliviikossa hattutemppuja, pelikieltoja sekä nollapelejä

MESTIS / Artikkeli
Ketterä kellisti kärkikamppailussa K-Espoon kotonaan.
Kuva © Topi Lainio
Jatkoaika seuraa Mestis-kautta tällä kaudella viikkoraporttien muodossa. Jokereiden hakemus Mestikseen räjäytti sosiaalisen median, mielipiteitä löytyi runsaasti laidasta laitaan. Viikon ottelut puolestaan tarjosivat jälleen runsaasti tapahtumia, onnistumisia, pettymyksiä sekä suuria tunteita.

Maanantaina Mestis nousi kaikkien suomalaisten tietoisuuteen, kun Jokerit ilmoitti hakevansa paikkaa Mestiksestä ensi kaudelle. Mielipiteitä annettiin sekä puolesta että vastaan, päätöksen teko ei tule olemaan helppoa. Tilannetta ei ainakaan helpota se, ettei Jokereilla ole edes hallia kotipeliensä pelaamiseen.

Kaukalon puolella pelattiin 17 ottelua, joissa tehtiin 112 maalia eli 6,58 osumaa ottelua kohden. Kotiedusta ei voida viikon osalta erityisemmin puhua: kotijoukkueet voittivat otteluista ainoastaan kymmenen.

Lisäksi puheenaiheena oli Zemgalen huonokuntoinen ja vaarallinen kaukalo. Suomalaisjoukkueilta vaaditaan joustava turvakaukalo, mutta Zemgalen kohdalla Mestis on joustanut. Viikon päätteeksi otsikoihin pääsi Jonne Virtasen mahdollinen päävalmentajuus TUTO:ssa ensi kaudella.

Peräti viidelle pelaajalle lätkäistiin pelikieltoja. FPS:n Topi Hägg sai kolmen ottelun pelirangaistuksen sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan edellisviikon pelistään Väliaikaiset pelikiellot annettiin Hokin Ville-Valtteri Mustoselle, KeuPa:n Juuso Ketolalle, Ketterän Yegor Chizhikoville sekä TUTO:n Oskari Lahtiselle.

Katsojia Mestis kiinnosti jälleen mukavasti. Rovaniemellä 1712 katsojaa juhli RoKin voittoa Hokista ja Joensuussa puolestaan 1418 katsojaa nautti Kiekko-Poikien kotivoitosta. Imatrallakin peräti 949 katsojaa oli katsomassa kärkiottelua, jossa kotijoukkue oli 5–2 maalein K-Espoota parempi.

Jonne Virtasta huhuillaan ensi kauden TUTO:n valmentajaksi.
Kuva © Jarno Hietanen

Viikon onnistuja

Viikon pisterohmu oli Ketterän Samu Tuomaala, joka kolmessa ottelussa keräsi tehot 3+5. Kovat tehot iskivät myös puolustajat Jere Vertanen (Ketterä 2+5) ja Atro Leppänen (K-Espoo 0+6).

Viikon ainoasta hattutempusta vastasi KeuPan Juuso Heikkilä, joka viimeisteli Kajaanissa temppunsa avauserässä ajassa 7:21.

Nollapelejä nähtiin kaksi kappaletta. Ketterän Santeri Lipiäinen pysäytti kaikki Peliittojen 31 laukausta Heinolassa. Myös KOOVEEn Samu Pakarinen nollasi heinolalaiset torjumalla Hakametsässä 30 laukausta. Pakarinen oli lähellä pelata heti seuraavana päivän toisen nollapelin, mutta se jäi vajaata kahta minuuttia vajaaksi.

Samu Pakarisen nolla kesti 118:06 Peliittoja ja FPS:ia vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Viikon pettymys

Heinolan Peliitat pelasi viikolla kaksi ottelua, eikä onnistunut tekemään yhtään maalia. Yrityksestä se ei jäänyt puuttumaan, sillä laukauksia kohti maalia oli kuitenkin 61.

Toinen pettymys on koko kautta koskeva pettymys, joka konkretisoitua viime viikolla. Zemgalen joustamaton kaukalo on huonokuntoinen ja pelaajille vaarallinen. Espoolaisilta loukkaantui Latviassa kaksi pelaajaa, päävalmentaja Tomas Westerlundin mukaan kaukalon huonon kunnon takia.

Tomas Westerlundin mukaan Zemgalen kaukalo on "vaarallinen kaukalo".
Kuva © Timo Savela

Viikon yllättäjä

Tittelin saa tällä kertaa IPK:n maalivahti Eetu Randelin, joka pääsi pelaamaan kauden ensimmäisen ottelunsa Liigassa KalPan kohdatessa maalivahtiongelmia. Randelin nollasi Ilveksen Nokia Areenalla torjumalla kaikki 32 laukausta.

Eetu Randelin nollasi Ilveksen Nokia Areenalla.

Viikon erikoisuudet

Kovin erikoista, varsinkaan Mestiksen mittapuulla, ei viime viikolla nähty. Toki Peliittojen kahden ottelun maalittomuus ja Heikkilän supernopea hattutemppu voidaan sellaisiksi laskea.

Myös case-Jokerit on melkoinen erikoisuus itsessään. Edessä on mielenkiintoinen kevät ja kesä sen suhteen, mihin Mestis on itseään viemässä.

Hannes Hyvösellä riittää mietittävää Peliittojen viimeistelyn suhteen.
Kuva © Timo Savela

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

Mielenkiintoiset tuplapelit nähdään Rovaniemellä, jossa RoKi isännöi kahdesti Kiekko-Vantaata. Rovaniemeläiset haluavat säilyttää itsellään pudotuspelien kotietuun oikeuttavan sarjapaikan, kun taas vantaalaiset pyrkivät nousemaan suoraan pudotuspelipaikkaan.

K-Vantaa mielii nousta kuuden joukkoon.
Kuva © Tiia Mahkonen

» Lähetä palautetta toimitukselle