Mestis-viikko: Imatralla juhlallisuuksia, Kiekko-Espoo sai juonesta kiinni ja FPS:n ahdinko kasvoi

MESTIS / Artikkeli
Jarno Lippojoki piti puheen Imatran jäähallisssa.
Kuva © Topi Lainio
IPK jatkoi Mestis-viikolla vakuuttavia otteita, ja sarjan viimeisenä olevan FPS:n tilanne synkkeni entisestään. Viikolla nähtiin myös juhlallisuuksia sekä nuoren ensikertalaisen onnistuminen.

Marraskuu vaihtui joulukuuksi Mestis-viikolla vauhdikkaasti ja arvokkaasti. Ketterän kasvatin Jarno Lippojoen numero jäädytettiin Imatran jäähallissa lauantaina Ketterä–RoKi-ottelun yhteydessä. Paikalle saapuneet 605 katsojaa näkivät maali-iloittelun, kun kotijoukkue pöllytti vieraitaan lukemin 8−3. Perjantaina rovaniemeläiset olivat tosin onnistuneet kaatamaan viikonlopun isäntänsä lukemin 5−3.

Sarjaa johtava IPK jatkoi vakuuttavia otteitaan. Etelän kiertueelta tuli täydet kuusi pistettä, kun sekä FPS että Jokerit kaatuivat viikonloppuna. Iisalmelaisten etumatka toisena olevaan Ketterään kasvoi samalla jo 13 pisteeseen.

Sarjan pohjakerroksessa FPS:n tilanne synkkeni entisestään kahdella tappiolla. Keskikastissa sen sijaan käydään erittäin tiukkaa kamppailua, sillä kolmannen ja kahdeksannen sijan välillä on vain neljä pistettä. 

Viikon onnistujat

Kiekko-Espoon viikonlopun kiertue onnistui täydellisesti, kun sekä Hermes että KeuPa HT kaatuivat selvin lukemin. Espoolaisten pelaajista on nostettava esiin Erno Hopponen, joka teki ensimmäistä kertaa 241 Mestis-ottelua kestäneellä urallaan kaksi maalia yhdessä ottelussa. Nämä maalit syntyivät lauantain ottelussa KeuPa HT:ta vastaan.

Vaikka FPS kyntää syvällä, forssalaisten kokenut hyökkääjä Janne Laakkonen tarjoaa peliesityksillään mahdollisuuden pisteisiin. K-Vantaata vastaan mies onnistui tekemään tehot 1+1, ja koko kauden tehot ovat nyt 14 ottelun aikana kerätyt 4+10.

Viikon pettymykset

Ketterän yleisömäärät on jälleen nostettava pettymykseksi. Imatralaiset pelaavat loistavaa jääkiekkoa, mutta kaupunkilaiset eivät meinaa löytää hallille. 605 katsojaa lauantain ottelussa oli aivan liian vähän ottaen huomioon Lippojoen juhlallisuudet sekä siihen liittyneen ennakkohypetyksen. Imatralla on iso pohdinnan paikka, että miten yleisömääriä saataisiin nostettua.

FPS kyntää syvällä, ja joukkueella on erittäin vaikeaa tällä hetkellä. FPS hävisi selvästi viikon kaikki ottelunsa, ja tappioputki on jo seitsemän ottelun mittainen.

Viikon yllättäjä

Hokin 19-vuotias puolustaja Tuomas Kähkönen debytoi torstaina KOOVEEta vastaan. Kajaanilaisseuran oma kasvatti pelasi varmaa puolustuspeliä ja kirjautti heti ensimmäisessä ottelussaan tehot 0+2.

Viikon erikoisuus

Jokerit−IPK-ottelun toinen maali syntyi erikoisesti. Isäntien maalivahti Henri Risikko menetti kypäränsä kiekkoa torjuessaan. Hän onnistui osumaan itseään räpylällä päähän, minkä seurauksena kypärä putosi. IPK laittoi paluukiekon maalin ja videotarkistuksen jälkeen tuomarit hyväksyivät maalin. 

Alkavan viikon nostot

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT käynnistävät Mestis-viikon tiistaina. Ottelu on klassinen kuuden pisteen ottelu, koska vantaalaiset ovat kymmenentenä pisteen edellä keuruulaisia. 

Jokerit täyttää tällä kertaa katsomoita Etelä-Karjalassa, kun helsinkiläiset kohtaavat Ketterän Lappeenrannan Kisapuistossa. Imatralaisseuran toimitusjohtaja Carlo Grünn on luvannut hiihtää Imatralta Lappeenrantaan, mikäli halli myydään ennakkoon loppuun.

Tulevana viikonloppuna nähdään myös Rovaniemellä tiukkaa vääntöä, kun sarjan keskikastissa peräkkäin majailevat RoKi ja TUTO kohtaavat peräkkäisinä päivinä. 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle