Mestis-viikko: Hattutemppujen viikonloppu ja Jokerit jatkaa pääkaupunkiseudun isäntänä

MESTIS / Artikkeli
Jokerit juhli Helsingin jäähallissa 8200 katsojan edessä.
Tauon jälkeisellä Mestis-viikolla nähtiin viihdyttäviä otteluita, joissa tehtiin paljon maaleja. Katseet kiinnittyivät perjantain loppuunmyytyyn Jokereiden ja Kiekko-Espoon väliseen otteluun, mutta myös muita mielenkiintoisia kamppailuita käytiin viikon aikana.

Tauolta palanneen Mestis-viikon suurin yllätys nähtiin Rovaniemellä, kun IPK hävisi keskiviikkona RoKille lukemin 4−1. Kyseessä oli vasta kauden kolmas tappio iisalmelaisille. 

JoKP pelasi vahvan viikon ottamalla voitot viikon molemmista otteluista. Joensuulaiset nousivat samalla sarjassa kuuden joukkoon. Toisaalta sarjan keskikasti on tasainen, sillä sijoja 4. ja 10. erottaa vain kuusi pistettä. 

IPK ja Ketterä alkavat tehdä pesäeroa muihin seuroihin sarjakärjessä. Kolmantena majaileva Kiekko-Espoo hävisi viikon ainoan ottelun Jokereille loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa lukemin 4–1. 

Viikon onnistujat

IPK:n Austin Alger oli Mestis-viikolla liekeissä. Hän oli iisalmelaisten ainut maalintekijä tappio-ottelussa RoKia vastaan, ja lauantain KOOVEEta vastaan pelatussa ottelussa yhdysvaltalaishyökkääjä iski kolme maalia tamperelaisten verkkoon. 26-vuotias Alger on pelannut nyt 12 ottelua tehoin 10+5.

Viikon toisesta hattutempusta vastasi RoKin Jere-Matias Alanen, joka iski tehot 3+1 lauantain ottelussa Hokkia vastaan.

Hokin Tuomas Komulainen oli myös tehokkaalla päällä viikon molemmissa otteluissa. Kuhmosta lähtöisin oleva kokenut hyökkääjä iski tehot 3+3, ja hän oli tärkeässä roolissa auttamassa kajaanilaisia pisteisiin. JoKP:a vastaan tuli tappio voittolaukauskilpailussa, mutta lauantaina RoKi kaatui vieraissa jatkoajalla.

Viikon pettymykset

FPS palasi surkeasti tauolta. Forssalaiset hävisivät viikon kaikki kolme otteluaan ja ovat tällä hetkellä sarjassa viimeisenä 14 pisteellä. Pudotuspeliviivaan on seitsemän pistettä, joten sinne päästäkseen joukkueen on syytä alkaa keräämään pisteitä.

Imatran yleisömäärä lauantain FPS-ottelussa oli myös turhan alhainen. Ketterä pelaa voittavaa jääkiekkoa ja on sarjassa toisena. Seura kaipaisi otteluihin enemmän kuin reilut 600 katsojaa varsinkin, kun seura on taas hiljattain ollut rahaongelmiensa kanssa julkisuudessa. Imatran jäähalliin mahtuu 1200 katsojaa.

Viikon yllättäjät

Hokin vahvat esitykset yllättivät viime viikolla. Kajaanilaiset pystyivät raapimaan pisteitä viikon molemmista otteluista ja erityisesti lauantain jatkoaikavoitto RoKia vastaan oli kelpo suoritus. Kainuulaiset kaipaavat pisteitä, sillä he ovat tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä.

Viikon erikoisuus

FPS:n maalivahti Ville Viskari joutui lauantaina Imatralla Ketterää vastaan melkoiseen rumputuleen. Forssalaiset hävisivät ottelun lukemin 6−1 ja 26-vuotiaalle imatralaiskasvatille tuli Mestis-debyytissään varmasti hiki. Hän venyi kiekon tielle peräti 47 kertaa.

Alkavan viikon nostot

Viikon herkkupala pelataan lauantaina Iisalmessa, kun kärkikamppailussa kohtaavat IPK ja Ketterä. Iisalmelaisilla on mahdollisuus karata jo lähes tavoittamattomiin, toisaalta Ketterä pyrkii kaventamaan ykkösen ja kakkosen eroa. 

Katseet kannattaa suunnata myös RoKin ja FPS:n välisiin viikonlopun tuplaotteluihin. Forssalaiset kaipaavat kipeästi pisteitä noustakseen pohjalta, mutta toisaalta RoKi tarvitsee myös pisteitä pysyäkseen mukana tiukassa keskikastissa. Panokselliset ottelut yhdistettynä peräkkäisten päivien peleihin luo asetelman, jossa tunnetta tullaan varmasti näkemään kaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle