Mestis-viikko: HK Zemgalella positiivinen tulo sarjaan, FPS:llä synkät ottelut

MESTIS / Artikkeli
HK Zemgalen ensimmäiset kotiottelut tarjosivat viihdettä.
Kuva © Juha Tammi
Jatkoaika seuraa alkanutta Mestis-kautta tällä kaudella viikkoraporttien muodossa. Kauden toisen peliviikon jälkeen kolme joukkuetta on vielä ilman pistemenetyksiä ja kaksi toistaiseksi ilman pisteitä.

Kahden viikon jälkeen Mestiksen kärjessä on yksi kauden suurimmista ennakkosuosikeista, Kiekko-Espoo. Joukkue on ottanut täyden pistepotin kaikista neljästä ottelustaan. Muita puhtaan pelin joukkueita ovat Kokkolan Hermes, jolla on pelattuna kolme ottelua sekä latvialainen HK Zemgale, joka on nähty kaukalossa kahdesti.

Kaksi joukkuetta on vielä pisteittä. Heinolan Peliitat ei saanut pistetiliään auki viime viikollakaan, kun ohjelmassa oli kaksi ottelua Latviassa. Myös KeuPa HT on vielä ilman pisteitä, sillä on takanaan kolme ottelua.

Viime kaudella finaalissa pelanneet Ketterä ja Kiekko-Espoo julkistivat myös merkittäviä pelaajahankintoja. Viime kauden pistepörssivoittaja Henry Karjalainen palasi Imatralle, kun paikkaa Sportin liigajoukkueesta ei irronnut. Avaus toi kaksi syöttöpistettä. Tommi Huhtala siirtyi puolestaan espoolaisjoukkueeseen. Huhtala antoi syötön avausottelussaan ennen kuin ratkaisi voiton RoKia vastaan viimeisen minuutin osumallaan.

Viikon onnistuja

Mestikseen täksi kaudeksi mukaan otettu HK Zemgale onnistui voittamaan ensimmäiset kaksi otteluaan, joissa vastustajana oli Heinolan Peliitat. Vierasjoukkue teki molemmissa kamppailuissa avausmaalin ja kävi ensimmäisessä kohtamisessa jopa kahden maalin johdossa, mutta latvialaisjoukkue taisteli tasoihin ja lopulta molempien pelien voittoon varsinaisella peliajalla.

Valtteri Niemi otti aikaisen piikkipaikan pistepörssissä.

Pelaajista on syytä nostaa esiin Hokin Valtteri Niemi, joka jatkoi viime kevään pudotuspeleistä tuttua hyvää virettään. Niemi kirjautti TUTOa vastaan kolme syöttöä sekä Hermestä vastaan maalin ja syötön. Näillä lukemilla hän johtaa pistepörssiä. Kiekko-Espoon Atro Leppänen puolestaan tehoili FPS:ää vastaan 1+1, ja laittoi RoKia vastaan vielä yhden syöttöpisteen paremmaksi. Hän otti samalla espoolaisten kultakypärän toiselta puolustajalta Aleksi Matinmikolta.

Viikon yllättäjä

Viikon aikana Mestiksessä nähtiin kaksi hattutemppua. IPK:n Ville Sippala kuuluu pelaajiin, joilta saavutusta voi hyvin odottaa, mutta Hokin Mikko-Matti Paakkolan suoritus on yllättävämpi. Hän osui kolmesti TUTOn verkkoon, ja näin kasassa on yhtä maalia kuin koko viime kaudella 47 ottelussa.

Viikon pettymys

KeuPa HT on kolmen ottelun jälkeen vielä pisteittä. Tällä viikolla keuruulaiset pelasivat vain yhden ottelun, jossa KOOVEE vei pisteet Tampereelle maalein 4−3.

Asko Rantasen johtamalla FPS:llä on mietittävää.
Kuva © Timo Savela

Viime keväänä välierissä nähty FPS kärsi kaksi tylyä tappiota viikon aikana. Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo olivat forssalaisia parempia. FPS:n maaliero kahdessa ottelussa oli 1−10.

Viikon erikoisuudet

TUTO pelasi todellisen härkäviikon, sillä sen ohjelmassa oli ottelut peräti kolmena peräkkäisenä päivänä. Reissu suuntautui Itä-Suomeen, jossa Joensuun Kiekko-Pojat kaatui torstaina jatkoajalla ja Iisalmen Peli-Karhut lauantaina varsinaisella peliajalla. Välissä Kajaanissa Hokki oli turkulaisia parempi.

TUTO urakoi viikon aikana vieraskaukalossa.
Kuva © Tiia Mahkonen

Kiekko-Espoon ja RoKin ottelussa tuhrittiin kahden miehen ylivoimaa urakalla. Kiekko-Espoo sai pelata kolmesti viidellä kolmea vastaan, yhteensä viiden minuutin ja 49 sekunnin ajan, mutta tuloksetta. Vierailija RoKi sai pelata kahden samanaikaisen rangaistuksen myötä kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Se ei tuonut tulosta, joskin Lauri Heino onnistui seitsemän sekuntia rangaistusten päättymisten jälkeen.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat kamppailut

HK Zemgalen iskukyvystä saadaan parempi kuva, kun joukkue viettää viikon Suomessa. Ensin ohjelmassa on tiistaina ja keskiviikkona ottelut Tampereella KOOVEEta vastaan. Perjantaina ja lauantaina Peliitat hakee kotikaukalossaan revanssia latvialaisvieraista.

Kiekko-Espoo hakee voittoputkelleen jatkoa seuraavaksi Joensuusta.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Tiistaina nähdään myös kovin tavoittein liikkuvien JoKP:n ja Kiekko-Espoon kohtaaminen Mehtimäellä. Viime keväänä pronssista taistelleiden RoKin ja FPS:n kauden ensimmäinen keskinäinen on puolestaan ohjelmassa perjantain kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle