Mestis-viikko: FPS ja Hokki helpottuneina joulutauolle, Peliittojen omistajakuviot varastivat otsikot

MESTIS / Artikkeli
Ketterä ja TUTO mittelivät pikkujoulutunnelmissa.
Kuva © Topi Lainio
Mestis vetäytyä joulutauolle 13 kamppailua sisältäneen otteluviikon myötä. Sarjan tyvipäähän jumittuneet FPS ja Hokki saivat tappioputkensa poikki, kun taas TUTOn viikko oli vaikea kolmen tappion myötä. Vielä huolestuttavampia uutisia kuului Heinolasta, jossa Peliittojen omistajakuviot vaikuttavat olevan melkoisen sekaisin.

TUTO ja K-Vantaa avasivat peliviikon jo tiistaina runsasmaalisessa ottelussa, jonka voittajaksi selviytyivät vantaalaisvieraat Emil Oksasen huiman neljän maalin illan myötä. Myös torstaina nähtiin yhden Mestis-ottelun kierros, kun KOOVEE oli kotonaan Kiekko-Poikia parempi, mutta perjantaina ja lauantaina miteltiin täydemmät kuuden ja viiden pelin kierrokset, jotka saattelivat joukkueet joulutauon viettoon.

Tauolle lähdetään tukevasti Kiekko-Espoon komennossa. Espoolaiset ovat repineet kaulan sarjan kärjessä jo kymmeneen pisteeseen. Sarjan keskikasti on äärimmäisen tasainen.

Häntäpään nelikko Peliitat, FPS, Hokki ja HK Zemgale on hieman tippunut edellä olevien kelkasta, joskin kolme ensiksi mainittua nappasi viikon otteluistaan kukin kaksi voittoa.

Pistepörssin kärkinimi on vaihtunut syksyn aikana moneen kertaan, tauolle lähtiessä tehokkain on ollut KeuPan Mikko Perttu tehoin 13+20. Tommi Huhtala seuraa pari pistettä perässä, Huhtalan takaa löytyy JoKP-kaksikko Denis Kusy Joel Kerkkänen. Kärkiviisikon täydentää espoolaisten tehopuolustaja Atro Leppänen.

Maalipörssissä IPK:n Ville Sippala on repinyt neljän osuman kaulan. Sippala on iskenyt komeat 18 osumaa 23 ottelussa, joten tahdin säilyessä samanlaisena myös Mestiksen maaliennätys saattaa olla uhattuna. Tällä hetkellä ennätystä pitää hallussaan Jatkoajan haastattelussa uransa päättymisestä taannoin kertonut Jonatan Tanus.

Viikon onnistuja

Viikon onnistujat löytyvät sarjan häntäpäästä. Sekä FPS että Hokki onnistuivat katkaisemaan tappioputkensa perjantain otteluissa, ja lauantaina nappasivat myös jatkoksi toiset voitot. Erityisesti Hokille voitot olivat helpotus, sillä välissä kajaanilaiset ehtivät hävitä peräti kahdeksan ottelua putkeen.

Myös sijalta 11 löytyvä Peliitat vietti kahden voiton viikkoa, ja näin pudotuspeliviivan alla oleva kolmikko ottikin etumatkaa hieman kiinni.

Pelaajista maininnan ansaitsee K-Vantaan Oksanen, joka rokotti tiistain ottelussa TUTOa peräti neljästi. Lisäksi hyökkääjä kirjautti ottelussa yhden syöttöpisteen.

Viikon yllättäjä

Viikon suurimpana yllätyksenä voidaan pitää FPS:n vierasvoittoa Rovaniemeltä. Forssalaiset lähtivät otteluun kahden ottelun tappioputkessa, ja joukkueen edellisen veirasvoiton ollessa vielä niinkin kaukaa kuin sarja-avauksesta 23.9., ei pitkän matkan vierasreissusta ollut ennustettavissa kovin ihmeellistä tulosta.

Petrus Lintosen torjunnat ja Joni Kuoppalan 1+1-tehot saattelivat kuitenkin forssalaiset voittoon voittomaalikilpailun kautta.

Viikon pettymys

Viikon pettymys löytyi tällä kertaa Turusta, kun TUTO taipui tappioon kaikissa viikon kolmessa ottelussaan.

TUTO joutui taipumaan kaikissa viikon otteluissaan.
Kuva © Tiia Mahkonen

Tiistaina K-Vantaa haki Kupittaalta 6–4-vierasvoiton, kun turkulaisten paketti hajosi toisessa erässä ja omissa soi neljästi. Perjantaina seurasi 6–3-löylytys Imatralla sarjakakkosena olevan Ketterän vieraana, ja viikon kruunasi 3–1-tappio Peliitoille.

Viikon erikoisuus

Viikon suurimmat otsikot saalisti pelien ulkopuolisista asioista Peliitat, tällä kertaa negatiivisemmassa valossa.

Etelä-Suomen Sanomat paljasti jutussaan heinolalaisseuran taustalla omistajajärjestelyissä ilmenneistä erikoisuuksista: Viime kesänä seuran uudeksi omistajaksi kerrottiin squash-ammattilainen Henrik Mustonen, mutta todellisuudessa ostaja olikin joukkueesta pelipaikkaa tavoitteleva 25-vuotias unkarilaishyökkääjä Zoltán Nagy, jonka mukana ulkomailta piti tulla rahaa seuraan. Rahoja ei kuitenkaan ole näkynyt.

Myös koko seuran hallitus on eronnut tehtävistään.

Seuran valmennus lisäsi vielä perjantai-iltana vettä myllyyn apuvalmentaja Ville Kiiskisen suulla, kun Kiiskinen kommentoi C Moren ennakkohaastattelussa jupakkaa.

– Viime päivinä on saatu medioista lukea esimerkiksi valmentajien osalta, että valmentajat ovat tienneet tietyt asiat tämän omistajuuden suhteen, ja nehän eivät pidä paikkaansa.

– (Päävalmentaja Hannes) Hyvönen – Kiiskinen -kaksikko on saanut noin viikko ennen sarjan alkua tietää, kuka on seuran omistaja. Tämä kyseinen henkilö oli joukkueessa pelaajana, ja hän tuli itse sitten valmennuksen koppiin tämän asian ilmoittamaan, että hän on oikea omistaja.

Joukkueen otteisiin kohu ei vaikuttanut, sillä Peliitat nappasi kaksi kotivoittoa kaatamalla viikonlopun otteluissaan IPK:n ja TUTOn.

Mestis palaa joulutauolta 28.12.

Mestis jäi peliviikon jälkeen joulutauolle ja pelit jatkuvat jälleen 28.12. kolmella ottelulla ja seuraavana päivänä täydellä seitsemän ottelun kierroksella.

Ohjelmassa on tuolloin paikallisotteluita, kun esimerkiksi pääkaupunkiseudun joukkueet Kiekko-Espoo ja K-Vantaa, sekä viitostien kiistakumppanit Hokki ja IPK kohtaavat.

» Lähetä palautetta toimitukselle