Mestis-viikko: Espoolaista ennätysjahtia ja kysymyksiä kabineteissa

MESTIS / Artikkeli
Atro Leppänen voi rikkoa Mestiksen puolustajien maaliennätyksen jo seuraavassa ottelussaan. Myös joukkue on ennätystahdissa.
Kuva © Timo Savela
Tammikuun viimeisellä Mestis-viikolla kotietu oli iso valttikortti. Viikon aikana esiin nousivat muiden muassa ennätystehokasta jälkeä takova Kiekko-Espoo-puolustaja Atro Leppänen, sekä tapahtumat Peliittojen taustalla. Jokerien Mestis-pyrkimykset kokivat kolauksen.

Mestiksessä pelattiin päättyneen viikon aikana 16 ottelua, joista ainoastaan viidessä vierasjoukkue poistui kaukalosta voittajana. Kotietu olikin siis tällä kertaa valttia.

Sarjataulukossa Kiekko-Espoo jatkaa Mestiksen dominointia, ja onkin tähän mennessä vienyt kautta läpi historiallisen kovalla pistekeskiarvolla. Ketterä miehittää lähes yhtä selkeällä erolla kakkospaikkaa, jonka jälkeen on tasaisempaa. Suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavaan kuuden sakkiin kuuluvat joukkueet ovat vetäneet pientä kaulaa muihin.

Sarjan tyvipäässä Hokki on repinyt kaulaa Peliittoihin, FPS:an ja Zemgaleen ja noussut piristyneillä otteillaan mukaan kilpajuoksuun pudotuspelipaikoista. 

Viikon onnistuja

Viikon onnistujaksi voidaan nostaa espoolaisten tehopuolustaja Atro Leppänen, olkoonkin, että tämä pelasi ainoastaan yhden ottelun viikon aikana. Peliitat-pelissä Leppänen tehtaili tehot 2+1 ja nousi 18 osumallaan jakamaan Mestiksen puolustajien yhden kauden maaliennätystä. Ennätystä on tähän saakka pitänyt hallussaan Kai Syväsalmi kauden 2007-2008 suorituksellaan TUTOn paidassa.

Maininnan ansaitsee myös Hermeksen Aleksi Antti-Roiko, joka tehtaili lauantaina Hakametsässä KOOVEEn verkkoon kypärätempun ja yhteensä tehot 3+1. Hermes haki Tampereelta pisteet maali-ilottelun jälkeen 4–9-voitolla.

Antti-Roiko nakutteli kypärätempun.

Viikon pettymys

Pettymyksen viitta menee Heinolaan, jossa seuran ympärillä vellovat epäselvyydet eivät ota laantuakseen. ESS uutisoi, että tammikuun ylimääräisessä yhtiökokouksessa Peliitoille ei saatu valittua uutta hallitusta. Sittemmin hallitus on saatu muodostettua, siihen kuuluu puheenjohtajan, seuran pelaaja-omistaja Zoltán Nagyn lisäksi yksi jäsen Marko Nyman, sekä hallituksen sihteerin tehtävässä toimiva Marko Latvanen.

Nagyn jo aikaisemmin lupailema rahoja ulkomailta ei ole myöskään kuulunut, mikä on johtanut siihen että koko heinolalaisseuran olemassaolo on vaakalaudalla.

Kaukalon puolella Peliitat taisteli viikon aikana kaksi tiukkaa ottelua, mutta joutui poistumaan molemmista tappio niskassaan. Joukkueen sarjasijoitus on 12., ero pudotuspelipaikkaan venähtänyt jo 16 pisteen suuruiseksi ja karsintapelit näyttävät päivä päivältä todennäköisemmiltä.

Viikon yllättäjä

Sarjajumbona majaileva Zemgale nappasi ison päänahan Joensuusta, kun se kellisti Kiekko-Pojat perjantain ottelussa 3–1. Seuraavana päivänä joensuulaiset ottivat kuitenkin revanssin 1–0-voitolla.

Latvialaiset esiintyivät neljän ottelun vieraskiertueellaan muutenkin pirteästi, kun alkuviikon molemmissa otteluissa Keuruulla joukkue taipui vain maalilla, keskiviikkona vasta voittomaalikilpailussa.

Toiseksi yllättäjäksi voidaan nostaa Hokin nuoriso-osasto. Loukkaantumisten kanssa läpi kauden painineet kajaanilaiset ovat saaneet apua tällä kaudella ensimmäistä kertaa alempaan SM-sarjaan selviytyneestä U20-joukkueestaan, jonka pelaajat ovat esiintyneet edukseen myös edustuksessa.

Hyökkääjät Samppa Kemppainen, Veeti Lokka ja Nooa Tuomainen ovat kaikki avanneet pistetilinsä Mestiksessä. Kolmikosta Lokka iski keskiviikkona heti ensimmäisessä Mestis-pelissään FPS:n verkkoon ensimmäisen Mestis-maalinsa. Osuma jäi myös voittomaaliksi.

Viikon erikoisuudet

Viime viikkoina medioiden otsikoissa ja sosiaalisessa mediassa huomiota saanut Jokerien Mestis-paikan metsästys sai uuden käänteen, kun seura pyysi itse hakemuksensa jättämistä käsittelemättä

− Saimme eilen Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän jättämäänsä hakemusta. Tämä Jokereiden pyyntö perustui heidän arvioonsa sarjapaikkahakemukseen vaadittavista tiedoista ja taustaselvityksistä, kommentoi liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Positiivisempana asiana esiin voidaan nostaa RoKin komeat yleisömäärät viikonlopun tupla-otteluista K-Vantaata vastaan. Perjantaina Lappi-areenan lehterille kerääntyi 1654, ja lauantaina peräti 1953 katsojaa.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

Alkava Mestis-viikko pitää sisällään mielenkiintoisia kamppailuita erityisesti pudotuspeliviivojen tuntumassa. Heti tiistaina sijoilla kuusi ja seitsemän majailevat JoKP ja KeuPa HT kohtaavat Keuruulla. Perjantaina joensuulaiset vierailevat puolestaan sijan kahdeksan K-Vantaan luona.

Keskiviikon kierroksen helmenä voidaan pitää sijojen yhdeksän ja kymmenen KOOVEEn ja TUTOn kohtaamista Hakametsässä. Tuolloin yhteen iskevät myös häntäpään Peliitat ja FPS, jotka yrittävät kaikin keinoin välttää karsinnat ja kivuta mukaan pudotuspelitaistoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle