Mestis-viikko: Eetu Selänne nosti Peliitat valokeilaan, Hermes katkaisi Kiekko-Espoon voittoputken

MESTIS / Artikkeli
Eetu Selänne debytoi Mestiksessä perjantaina.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Mestis-viikon aikana pelattiin 14 ottelua, ja joukkueista parhaiten esiintyivät Hermes, IPK ja Ketterä. Kiekko-Espoon kauden alusta jäänyt voittoputki päättyi kymmeneen otteluun.

Viikon suurin uutinen saatiin kuitenkin Heinolasta, kun Teemu Selänteen poika Eetu teki sopimuksen Heinolan Peliittojen kanssa. Selänne pelasi ensimmäiset ottelunsa viikonloppuna, kun Peliitat pelasi vierasottelut perjantaina Kajaanissa ja lauantaina Iisalmessa. Pistetili ei kahdessa Peliittojen tappioon päättynessä ottelussa vielä auennut. Lauantaina Selänne istui yhden kahden minuutin rangaistuksen ja oli kentällä, kun IPK viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

Sarjaa johtava Kiekko-Espoo kärsi kauden ensimmäiset tappionsa, kun Hermes vei keskiviikkona 3−2-voiton voittomaalikilpailussa. Viikonlopun tupla Rovaniemellä toi espoolaisille myös ensimmäisen pisteettömän ottelun, kun Kiekko-Espoo oli parempi perjantaina ja RoKi lauantaina.

Viikon onnistuja

Kaksi joukkuetta pelasi viikon aikana kolme ottelua voittaen ne kaikki. Nämä olivat Kokkolan Hermes sekä Iisalmen Peli-Karhut. IPK nappasi täyden pistepotin, Hermes menetti yhden pisteen Espoossa.

IPK ylsi kolmeen voittoon viikon aikana.
Kuva © Jarno Hietanen

Viime kauden pistepörssivoittaja Henry Karjalainen kirjautti tehot 1+4, kun Ketterä kävi hakemassa kaksi voittoa HK Zemngalen vieraana.

Viikon yllättäjä

Hermeksen Eppu Karuvaara iski kaksi maalia sekä K-Espoota että Hokkia vastaan. Viime kaudella RoKissa pelannut hyökkääjä teki silloin kuusi maalia, ja viikon tehot nostivat tämän kauden tehot viiteen maaliin, joten henkilökohtainen maaliennätys on hyvin haarukassa jo marraskuun alkaessa.

Viikon pettymys

Kiekko-Vantaan viikko toi kaksi tappiota rumalla maalierolla 1−10, joten lohipaidat vievät tämän tittelin nimiinsä. Erityisen kylmää kyyti oli lauantaisen TUTO-ottelun toisessa erässä, jossa turkulaisisännät iskivät viisi maalia ratkaisten ottelun edukseen.

Viikon erikoisuudet

HK Zemgalen maalivahti Rihards Cimermanis sai lauantain ottelussa kaksi kahden minuutin rangaistusta. Ensimmäisen syynä oli kampitus ja jälkimmäisen kiekon sulkeminen sääntöjen vastaisesti.

Hokin Christoffer Seppelin sai rangaistuksen maalituuletuksestaan, kun hän osoitti kiekon olevan maalissa tuomarikäsimerkin mukaisesti. Jo aiemmin erässä Seppelin oli istunut kahdesti rangaistusaitiossa.

Kiekko-Espoon Morten Jürgens puolestaan hassutteli erätaukohaastattelussa Rovaniemen lauantain kohtaamisessa.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat kamppailut

Hallitseva mestari Ketterä ja viime kauden pronssimitalisti RoKi pelaavat viikonloppuna kahdesti Imatralla. Odotettavissa on kuumia taisteluita voitosta. Myös viime kauden toisesta välieräparista tutut FPS ja Kiekko-Espoo ovat perjantaina vastakkain, joskin tällä kertaa forssalaisten alkukausi on ollut heikko.

Oma mielenkiintonsa on myös hyvin kautensa aloittaneiden IPK:n ja KOOVEEn kohtaaminen lauantaina. Ilman kolhuja vastakkain ovat ainakin tässä vaiheessa pistepörssiä johtava Okko Kangasniemi sekä maalipörssin ykkönen Ville Sippala.

» Lähetä palautetta toimitukselle